بلاگ

درمان گیاهی بی خوابی با انواع روغن و دمنوش

فهرست مطلب

امروزه بیش از پیش مشکلات بی خوابی و کم خوابی گریبان گیر بشر شده است، طبق آمار مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها 35 درصد بزرگسالان در آمریکا به میزان کافی نمی خوابند، خواب کمتر از هفت ساعت برای بدن مضر است و باعث انواع بیماری های دیابت، فشار خون بالا، چاقی، بیماری های قلبی، سکته مغزی و استرس های روانی می شود.
در این بین داروهای شیمیایی مختلفی برای درمان بی خوابی وجود دارند که عوارض جانبی آن ها قابل چشم پوشی نیست، درمان گیاهی بی خوابی راه حل دیگری است که می تواند به آرامش روان و خواب خوب شما کمک کند، برای درمان گیاهی باید گیاهان مفید را بشناسید و متناسب با بدن خود آن را انتخاب کنید.

انواع بی خوابی

بی خوابی را از جهت علت آن می توان به دو دسته‌ی بی خوابی اولیه و ثانویه تقسیم کرد که در دسته بندی اول علت بی خوابی اتفاقات بد مانند طلاق، مرگ عزیزان، تغییر شغل و استرس های ناشی از آن هاست، تغییر شرایط محیطی در بی خوابی اثر دارد و نور، حرارت و سروصدا می توانند باعث بی خوابی شوند، تغییرات برنامه خواب مانند تغییر شیفت کاری یا بی خوابی ناشی از مسافرت طولانی هم در بی خوابی موثر است.
اما نوع دوم بی خوابی ناشی از بیماری های خاصی مانند آسم، افسردگی، آرتروز، سرطان، سوزش معده و روده یا مصرف بعضی از داروها و موادی مانند الکل، کافئین و تنباکو به وجود می آید.

انواع بی خوابی

گیاهان خواب آور

برخی از گیاهان بنابه دلایل خاصی خاصیت خواب آور و تسکین دهنده دارند در زیر به برخی از این گیاهان خواب آور اشاره شده است.

بادرنجبویه

بادرنجبویه آرامش بخش بوده و باعث تجربه خوابی عمیق می شود و علاوه بر اثر آنتی اکسیدان آن برای کبد در تقویت مغز اثری مثبت دارد و باعث افزایش حافظه می شود.

زعفران

طلای سرخ در آرامش مورد نیاز بدنتان تاثیر مثبت می گذارد و مکمل یا چای آن از بی خوابی جلوگیری می کند، از بهترین روش های استفاده از آن اضافه کردن آن درون شیر گرم و جوشاندن با آن است، کمی عسل به این معجون اضافه کنید و از خوابی شیرین لذت ببرید.

درمان بی خوابی با زعفران

گل ساعتی

گل ساعتی سالهاست که در کشور آلمان به عنوان درمان گیاهی بی خوابی شناخته شده و اثر آرام بخش آن در ترکیب با والرین بیشتر شده و خوابی عمیق برایتان به ارمغان می آورد.

والرین یا سنبل الطیب

واسطه شیمیایی به نام گابا که در مغز وجود دارد توسط این گیاه آزاد می شود و در آرامش تاثیر بسیار زیادی دارد، سنبل الطیب بیشترین تاثیر را در بی خوابی های ناشی از استرس دارد و ریشه این گیاه در تسکین اضطراب، بی قراری عصبی و بی خوابی موثر است.
یک قاشق چای خوری از ریشه سنبل الطیب خشک شده را در فنجانی آب داغ بریزید و به مدت ده دقیقه صبر کنید، نوشیدن این چای بسیار موثر خواهد بود، این درمان را هر شب دو ساعت قبل از خواب تکرار کنید.

روغن کرچک

این روغن به بهبود گردش خون کمک می کند و باعث ایجاد آرامش و بهبود کیفیت خواب می شود، می توانید روغن کرچک را قبل از خواب روی پلک ها بمالید و از رنج بی خوابی رها شوید.

روغن کرچک

دانه های زیره سبز

یک قاشق چای خوری از پودر زیره سبز را با موز رسیده و له شده ترکیب کنید و هر شب قبل از خواب میل کنید، این ترکیب به بهبود خوابتان کمک می کند، می توانید یک قاشق چای خوری از دانه زیره سبز را به مدت پنج ثانیه در شعله کم بجوشانید و سپس یک فنجان آب به آن اضافه کنید، این چای هر شب قبل از خواب می تواند مصرف شود.

بابونه برای درمان بی خوابی

بابونه گیاهی با سابقه ای طولانی در درمان بی خوابی، اثر ضدالتهابی دارد و برای مشکلات گوارشی، تحریکات پوستی و گلودرد بسیار موثر است، بابونه در بی خوابی های دسته دوم که به دلیل بیماری های التهابی اتفاق می افتند تاثیر مثبتی دارد. میتوانید از عرق ، روغن و یا دمنوش بابونه استفاده نمایید.

به لیمو

به لیمو باعث کاهش فشار عصبی و استرس می شود و نوشیدن آن قبل از خواب خوب است، از آمدن افکار مزاحم جلوگیری می کند و اگر با نعناع ترکیب شود نشاط آور خواهد بود و به پاکسازی مجاری تنفسی کمک خواهد کرد.

درمان بی خوابی با رازیانه

دمنوش رازیانه را میل کنید و فواید آن را برای دستگاه گوارش ببینید، نوشیدن آن باعث کاهش اشتهای آخر شب می شود و بدن را آرام می کند، خوابی خوش و بدون دردسر به دنبال این آرامش خواهد آمد.

اسطوخودوس برای درمان بی خوابی

تنها بوییدن عطر اسطوخودوس قبل از خواب باعث افزایش آرامش و خواب عمیق می شود، برای رفع بی خوابی از روغن اسطوخودوس در حمام و رایحه درمانی آن استفاده می شود هرچند نوشیدن دمنوش آن هم موثر است.

اسطوخودوس برای درمان بی خوابی

سرکه سیب و عسل

برای تهیه یک تونیک مفید می توانید از یک فنجان عسل و دو قاشق چای خوری سرکه سیب استفاده کنید و هر شب قبل از خواب آن را بنوشید.

روغن مرزنجوش شیرین

روغن مرزنجوش به دلیل تعامل مستقیمی با سیستم عصبی مرکزی و غدد پینه آل بدن به القای اثرات آرام بخش بر بدن کمک می کند و ملاتونین را در بدن ایجاد می کند.
برای کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب این روغن توصیه می شود.

درمان بی خوابی با روغن نارنج

از روغن نارنج برای آرامش و بهبود کیفیت خواب استفاده می شود، این روغن را باید با یک روغن حامل مثل روغن بادام یا نارگیل ترکیب کرد و به پوست مالید این کار باعث آرامش عضلات و ذهن شما می شود.

درمان بی خوابی با نارنج

شقایق کالیفرنیا

این گیاه خاص یک متعادل کننده ملایم برای هیجانات است و باعث آرامش و درمان استرس می شود، با شقایق کالیفرنیا به راحتی به خواب می روید و به صورت چای یا همراه با انواع لوسیون ها و روغن به صورت موضعی می توانید آن را مصرف کنید.

درمان بی خوابی با مصرف سیر

یک حبه سیر را خرد کرده و در شیر بریزید، یک چهارم لیوان آب به آن اضافه کنید و پس از جوشاندن بنوشید، این درمان برای بی خوابی مفید است.

روغن چوب صندل

این روغن ریتم های روزانه را تنظیم می کند و در دستیابی به الگوهای طبیعی بدن به شما کمک می کند، روغن چوب صندل آرام بخشی قوی است و اسپری کردن آن در اتاق خواب برای درمان این بیماری موثر است.

جوز هندی

می توانید مقداری از پودر جوز هندی را دم کرده و با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید، خوردن این نوشیدنی قبل از خواب به خوابتان کمک می کند، می توانید آن را به تنهایی بجوشانید و به صورت چای بعد از شام بنوشید یا مقداری از آن را با شیر گرم ترکیب کنید و قبل از خواب میل کنید، جوز هندی را در غذاهای مختلف و سوپ و ماست هم می توان استفاده کرد.
نکته: اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف جوز هندی با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است برای برخی داروهای خاص واکنش نشان داده و شما را دچار مشکل کند.

جوز هندی

عناب

برای درمان این بیماری عناب گزینه خوبی است، یک مشت از عناب را در دو تا سه فنجان آب بجوشانید و بعد از چند دقیقه میل کنید، عناب در بهبود کیفیت خوابتان موثر خواهد بود.

ترنج

روغن ترنج را به وان حمام اضافه می کنند و بخار خوش بوی آن باعث آرامش می شود، می توانید روغن آن را در حمام اسپری کرده و دوش بگیرید، ترنج باعث کاهش سطح هورمون های استرس می شود و از انتشار آدرنالین در بدن می کاهد، برای درمان می توانید این روش خوش بو را امتحان کنید.

گل بنفشه

دمنوش گل بنفشه در این مورد موثر است و افرادی که مجازی صفراوی دارند می توانند تاثیر بیشتری از آن ببینند، استفاده از روغن بنفشه برای صورت و سر هم بسیار مفید است.

گل بنفشه

تخم کدو حلوایی و درمان بی خوابی

تخم کدو حلوایی را بکوبید و در توری بریزید، توری را در آب در حال جوشیدن بگذارید و بعد از چند دقیقه آن را بیرون بیاورید، توری را فشار دهید تا شیره تخم کدو حلوایی بیرون بیاید این شیره را با شیر و عسل ترکیب کنید و بنوشید، خواص درمانی آن را برای بی خوابی خواهید دید.

درمان گیاهی بی خوابی با بهارنارنج

این گیاه که تاثیر بیشتری در افرادی با مزاج سوداوی دارد آرام بخش و خواب آور است، این گیاه خوشبو به شکل دمنوش، شربت یا عرق بهارنارنج استفاده می شود و در درمان افسردگی هم تاثیر زیادی دارد.

روغن چوب سدر

این روغن باعث تولید هورمون های ملاتونین می شود که در خواب نقش مهمی ایفا می کند، اگر چند قطره از روغن سدر را در اتاق خواب خود اسپری کنید و یا آن را با روغنی حامل مخلوط کرده و کمی از آن را به پیشانی، شقیقه و گردن خود بمالید خواب با کیفیتی خواهید داشت.

آب زغال اخته

زغال اخته سرگیجه را کاهش می دهد و در درمان گیاهی بی خوابی گزینه خوشمزه ای به حساب می آید، این گیاه اعصاب تحت فشار را آرام می کند و دو قاشق چای خوری از آب آن با ترکیبی از عسل می تواند خواب راحتی برایتان فراهم کند.

یاسمن برای درمان گیاهی بی خوابی

روغن گیاه یاسمن با اسپری شدن در محیط خوابتان خاصیت آرام بخش و خواب آورش را نشان می دهد و باعث به وجود آمدن حس خوب در افراد می شود، این روغن گیاهی برخی از انتقال دهنده های عصبی مغز را رها می کند و باعث کاهش استرس می شود.

یاسمن برای درمان گیاهی بی خوابی

گل گاو زبان و درمان گیاهی بی خوابی

این گیاه آرامش بخش که عضو قدیمی عطاری هاست به درمان این بیماری مخصوصا در افرادی که مزاجی صفراوی دارند کمک می کند، مصرف آن با لیمو عمانی توصیه می شود تا خاصیت گرم بودن آن را کاهش دهد، میتوانید از عرق گل گاو زبان و یا دمنوش گل گاو زبان استفاده کنید.

درمان گیاهی بی خوابی با روغن کندر

علاوه بر درمان افسردگی و اضطراب برای درمان گیاهی بی خوابی این روغن گزینه خوبی است و در کاهش هورمون های استرس موثر است، چند قطره از روغن کندر و ترنج را مخلوط کرده و عطر آن را استشمام کنید و یا بر بالش خود بریزید، این کار باعث می شود خوابتان راحت و با کیفیت باشد.

رازک

رازک، به خواب شما کمک می کند و در ایجاد آرامش و از بین رفتن استرس و بی قراری بسیار موثر است، دمنوش رازک جلوی از خواب پریدن های شبانه را می گیرد ولی توجه داشته باشید که مصرف همزمان آن با داروی خواب آور درست نیست زیرا اثر دارو را تشدید می کند.

رازک

روغن یلانگ یلانگ

این روغن که به صورت ترکیبی با روغن ترنج و اسطوخودوس استفاده می شود به صورت موضعی کاربرد دارد و می توانید چند قطره از آن را در بالش خود هم بریزید، این روغن باعث کاهش التهاب شده و اثری آرامبخش و خواب آور دارد.

مکمل ملاتونین

ملاتونین یک نوع هورمون است و در بدن توسط غده اپیفیز ترشح می شود، این هورمون کنترل چرخه خواب را بر عهده دارد، این مکمل را اگر از بیرون تهیه و مصرف کنید باعث خواب آلودگی می شود و در کاهش دمای بدن تاثیر دارد که در وارد شدن به مرحله خواب به بدن کمک می کند.
نور در ترشح طبیعی این هورمون اثر دارد و باعث کاهش تولید آن می شود به همین دلیل هنگام شب بیشتر تولید می شود و نورهای داخل منزل، تلوزیون و گوشی همراه باعث اختلال ترشح آن می شوند.

منیزیم

منیزیم باعث آرامش و خوابی مناسب می شود، سلامت ذهن را تضمین می کند و کمبود آن باعث استرس و اختلال خواب، بی قراری و اختلال در ریتم قلبی می شود، وجود منیزیم در بدن ضروری است و به خواب کافی و سریع کمک می کند.

تیانین

تیانین یک اسیدآمینه است که خاصیتی ضد اضطراب دارد و به آرامش و خوابی با کیفیت کمک می کند.

مالت

نوشیدنی مالت مانند ماءالشعیر باعث کم شدن استرس می شود و کیفیت خواب را افزایش می دهد.

سوالات رایج

رفتار درمانی مناسب برای پیشگیری از بی خوابی چیست؟

اولین کاری که باید بکنید این است که در ساعت مشخصی سعی کنید به رختخواب بروید و ساعت مشخصی بیدار شوید، در طول روز چرت نزنید و با این کار از نظر بیولوژیکی خوابتان را تنظیم کنید، از کافئین، نیکوتین و الکل در اواخر روز استفاده نکنید، گوشی تلفن و کتاب های الکترونیک باعث اختلال در پروسه تنظیم خواب هستند، خوردن غذای سنگین قبل از خواب صحیح نیست و اتاق خوابی راحت و تاریک و ساکت با دمایی متعادل می تواند کمک کننده بزرگی باشد.
به طور منظم ورزش کنید و سعی کنید برنامه ورزشتان تا سه چهار ساعت قبل از خواب نباشد تا باعث اختلال خوابتان نشود.
می توانید از روش های کمک کننده مانند گوش کردن به موسیقی ملایم و یا دوش گرفتن قبل از خواب هم بهره بگیرید.
لیست غذاهایی مانند ویتامین های ب، شیر گرم، غذاهای غنی از منیزیم، کربوهیدرات های پیچیده و مواد غذایی سرشار از تریپتوفان را به برنامه غذایی خود اضافه کنید تا کیفیت خوابتان بهتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من