دارو های گیاهی برای آرامش اعصاب

فهرست مطلب

انسان دنیای معاصر بیشتر از تمام زمان های گذشته درگیر استرس، اضطراب، خشم و ناآرامی های مختلف و پیچیده است به طوری که می تواند خواب را از چشم هایش برباید و کار سیستم های دیگر بدنش را مختل کند برای جلوگیری از این عوارض و نجات خود بهتر است به گیاهان نگاهی بیندازیم و از آن ها کمک بخواهیم، دارو های گیاهی برای آرامش اعصاب انواع مختلفی دارند و انقدر زیاد هستند که دست شما را در انتخاب باز گذاشته و سلیقه آدم های مختلف را پاسخ می دهند.

دارو های گیاهی برای آرامش اعصاب

گل گاو زبان داروی گیاهی آرامبخش اعصاب

از اصلی ترین گیاهان مسکن و آرام بخش گل گاو زبان است که در همه خانه ها پیدا می شود و شما میتوانید از عرق گل گاو زبان و یا دمنوش گل گاو زبان استفاده نمایید، این گیاه علاوه بر طعم خوب خاصیت درمانی اش را هم روی شما خواهد داشت، گل گاو زبان علاوه بر خاصیت آرام بخشی اش، نشاط آور است و باعث از بین رفتن گلو درد، رقیق شدن خون، تقویت قلب و باز شدن رنگ چهره می شود.

بادرنجبویه گیاهی برای آرامش اعصاب

بادرنجبویه که برای رفع بدخوابی بسیار مفید است شباهت های زیادی با نعنا دارد و علاوه بر ایجاد آرامش در بدن استرس را کاهش می دهد البته باید دقت کرد که کسانی که دچار اختلال تیروئید هستند ممکن است با مصرف دمنوش بادرنجبویه و یا عرق بادرنجبویه دچار تداخل دارویی شوند پس بهتر است با پزشک مشورت کنند.
بادرنجبویه برای عملکرد هضم هم مفید است و به دلیل آنتی اکسیدان های مفیدی که دارد یک ضد اضطراب قوی است.

بادرنجبویه گیاهی برای آرامش اعصاب

سنبل الطیب دارو برای ناراحتی اعصاب

سنبل الطیب گیاه دیگری است که می توانید دمنوش آن را در ترکیب با گل گاو زبان آماده کنید و با نبات و لیمو عمانی میل کنید، سنبل الطیب از گیاهانی است که از تپش قلب جلوگیری می کند و سرگیجه را درمان می کند، این گیاه ضد دلهره، برطرف کننده خستگی، درمان هایی که منشا عصبی دارند، ضد اختلالات یائسگی، اشتها آور و از بین برنده سکسکه های مداوم و عصبی است، علاوه برا خواص مختلف این گیاه در اعصاب برای قلب و دستگاه ادراری هم مناسب است، ضد تشنج است و از سفید شدن مو جلوگیری می کند.

زعفران

زعفران از داروهای گیاهی برای آرامش اعصاب است که طبیعتی گرم و خشک دارد و بیشتر به خاصیت نشاط آور بودن و خنده آوری معروف است، زعفران که عطری قوی و طعمی تلخ دارد باعث تحریک اعصاب می شود و خاصیتی مسکن، آرام بخش و خواب آور دارد، میتوان به عنوان یکی از گیاهان موثر در درمان گیاهی بی خوابی معرفی نمود.
علاوه بر آرام بخش بودن زعفران برای معده و کلیه بسیار مفید است و در درمان سرفه تاثیر مثبتی می گذارد البته دقت کنید که مصرف بیش از حد این گیاه برای زنان باردار مضر است و ممکن است دچار سقط جنین شوند.
نکته: زعفران پودر شده سریع تر از زعفران پودر نشده مواد معطر خود را از دست می دهد، پس بهتر است تا وقت مصرف آن را پودر نکنید.

دمنوش میوه گل نسترن

میوه های گل نسترن را در آب جوش ریخته و دمنوشی تهیه کنید که آرام بخش اعصاب و روان است و می تواند با ویتامین ث فراوان خود در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثر باشد.

دمنوش میوه گل نسترن

چای گزنه درمان گیاهی زود عصبانی شدن

گزنه گیاهی ضد صفرا و سنگ کیسه صفراست که غلظت خون و چربی خون را کاهش می دهد و به دلیل طبیعت گرمی که دارد برای آرامش اعصاب و روان مفید است، در میان نسخه های قدیمی که از گزنه به عنوان متریال اصلی استفاده می شده است آن را به عنوان ماده ای موثر برای شستشوی کلیه، ضد سرطان و خون ریزی، زیاد کننده شیر مادر، برطرف کننده خستگی، ضد ریزش موی سر و درمان پروستات می شناسند.

گل محمدی

دمنوش و گلاب گل محمدی آرامش بخش هستند و باعث کاهش استرس و خواب بهتر می شوند، علاوه بر این گل محمدی سرشار از ویتامین C است و طبیعتی گرم دارد البته در روند خشک شدن مقدار زیادی از این ویتامین را از دست می دهد.

گل محمدی

زیره سیاه و درمان گیاهی آرامش اعصاب

دمنوش زیره سیاه طبیعت بسیار گرمی دارد و در آرام کردن اعصاب موثر است این نا آرامی گاهی به دلیل سردی زیاد مزاج رخ می دهد، البته زیره سیاه برای افزایش فشار خون پایین، تصفیه خون، تقویت قلب و عروق و شست و شوی کلیه، از بین بردن زردی پوست و افزایش دادن شیر مادر هم مفید است و در تقویت معده کمک زیادی به شما می کند.

گل شقایق

گلبرگ های شقایق برای ایجاد حس آرامش نقش موثری دارند و از داروهای گیاهی برای آرامش اعصاب به حساب می آیند.

اسطوخودوس دارو برای آرامش اعصاب

اسطوخودوس یا لوندر گیاهی است که برای درمان استرس توصیه می شود و در رفع خستگی و آرامش اعصاب کاربرد زیادی دارد، این گیاه با نام عجیبش معروف است و تحقیقات نشان داده که می تواند به اندازه قرص لورازپام در درمان اضطراب موثر باشد، میتوانید عرق اسطوخودوس و یا روغن اسطوخودوس را از عطاری آنلاین سحرانا تهیه نمایید.

اسطوخودوس دارو برای آرامش اعصاب

گل میخک

گل میخک بیشتر برای سردرد استفاده می شود و حتی اگر له کرده آن را روی پیشانی بگذارید تاثیر بسیاری خواهد داشت، حتی بوییدن گل میخک هم آرامش بخش است و در دندان درد هم تاثیر زیادی دارد زیرا یک بی حس کننده طبیعی است.

هل

هل که باعث آرامش سیستم عصبی می شود در آرامش دستگاه تنفسی و گوارشی هم موثر است و مصرف آن چه به صورت دمنوش یا اضافه شده به چای می تواند باعث تقویت هوش و البته افزایش قوای جنسی شود، هل برای مشکلات روده و معده هم موثر است.

گل بابونه

بابونه طبیعتی معتدل و البته متمایل به گرم و خشک دارد این گیاه برای آرامش اعصاب به خصوص اعصاب معده و روده بسیار مفید است، از خواص دیگر گل بابونه ضد تب بودن، ضد انگل بودن، ضد یبوست بودن و گشاد کردن عروق را می توان نام برد، این گیاه فشار خون را پایین می آورد و باعث خون رسانی بهتر به مغز و کلیه می شود، رقیق کردن خون و اشتها آور بودن هم از دیگر خاصیت های آن است.

در طب سنتی گل بابونه برای تسکین گریه کودکان معروف است و در بزرگسالان به عنوان کاهش دهنده استرس و درمان بی خوابی شناخته می شود.

گل بابونه

گل بنفشه

بنفشه برای افسردگی و استرس مفید است، خاصیت آرام بخش این گل برای برطرف کردن حس نگرانی و سردرد موثر است و روغن بنفشه را می توانید برای همه موارد ذکر شده و در کل برای آرامش اعصاب خود استفاده کنید.

به لیمو

به لیمو با طبیعتی گرم برای آرامش اعصاب مفید است و می تواند برای سرماخوردگی، تشنج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، تپش قلب، سردرد، آسم، فشار خون و اسهال مفید باشد، به لیمو یک تقویت کننده حافظه است که برای کلیه هم بسیار مفید است.

نکته: مصرف دمنوش به لیمو برای زنان باردار توصیه نمی شود زیرا دارای زیرفون است.

دارچین گیاهی برای آرامش اعصاب

دارچین که خواص بسیار زیادی دارد در آرامش روان و اعصاب هم مفید است و بی اشتهایی را درمان کرده، نفخ معده را می گیرد، دارچین که در تنظیم قند خون مفید است خواص ضد اسپاسمی دارد و ضد میکروب و ضد التهاب است، این ادویه در افزایش انرزی موثر است، بدین منظور میتوانید از پودر دارچین، عرق دارچین، روغن دارچین استفاده نمایید.

دارچین گیاهی برای آرامش اعصاب

گل ساعتی

حس آرامش به وجود آمده ناشی از این گیاه از اسید گاما امینوبیوتیریک در مغز ناشی می گردد، زمانی که این سطح اسید در مغز افزایش می یابد کارکرد بخش هایی از سلول های مغزی را کم می کند و این موضوع حسی از آرامش برای فرد ایجاد می کند، گل ساعتی یا پشن فلاور گیاهی دارویی برای اعصاب و کاهنده استرس است این گیاه برای درمان بی خوابی مناسب است و در درمان اولیه بیماری های تشنج و خارشک به کار می رود.

آویشن برای درمان گیاهی آرامش اعصاب

آویشن طبع گرمی دارد و در تقویت روان و حفظ آرامش موثر است، این گیاه در دستگاه و سیستم گوارشی بدن تاثیر مثبتی دارد و بیشتر به عنوان ادویه استفاده می شود.

گشنیز

گشنیز گیاهی است که در بین سبزی های خوراکی سفره ایرانی ها وجود دارد و طبع سردی هم دارد اما تخم گشنیز خاصیتی آرام بخش دارد و باعث تقویت قلب هم می شود، تخم گشنیز از بهترین داروهای گیاهی برای آرامش اعصاب است.

گل های نارنج

برای رفع بی خوابی از عرقی که از گل های نارنج تولید می شود استفاده کنید، این عرق می تواند آرامش بخش هم باشد و البته اگر بیماری خاصی دارید بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

درمان گیاهی آرامش اعصاب با نعنا

اگر استرس، خشم و گرفتگی های حسی دارید دمنوش نعناع را امتحان کنید این گیاه از داروهای گیاهی برای آرامش اعصاب است و به همین دلیل و نداشتن کافئین برای مصرف قبل از خواب بسیار خوب است، نعنا سرشار از منتول است که ماده ای طبیعی برای ریلکس کردن عضلات است.
علاوه بر خاصیت آرامش بخشی نعنا به هضم غذا کمک می کند و باعث تقویت سیستم گوارش می شود، مصرف این گیاه دارویی در پاییز به عملکرد ریه کمک می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند، میتوانید پودر نعنا و یا عرق نعناع را از سایت ما خرید نمایید.
نکته: مصرف نعنا برای خانم های باردار توصیه نمی شود زیرا موجب سقط جنین می شود.

درمان گیاهی آرامش اعصاب با نعنا

بیدمشک

شاید بیدمشک برای درمان سردرد و یبوست بسیار مورد توجه قرار گرفته باشد اما دقت کنید که عرق بیدمشک خاصیت آرامش بخش هم دارد و در درمان استرس موثر است.

درمان گیاهی آرامش اعصاب و شیرین بیان

شیرین بیان گیاهی آرام بخش است که هورمونی قوی برای جلوگیری از استرس دارد، عرق شیرین بیان قند خون بدن را تنظیم می کند و در آرامش اعصاب بسیار مفید است.

درمان گیاهی آرامش اعصاب و شیرین بیان

مریم گلی

گلبرگ های این گیاه را در آب جوش دم کنید و البته با توجه به نظر پزشکان طب سنتی و یا پزشک مخصوص خود این کار را انجام دهید و بنوشید مریم گلی گیاهی برای آرامش بیشتر اعصاب شماست.

دانه های چیا

برای تقویت اعصاب باید توجه کرد که امگا سه ترکیب هایی دارد که به همین منظور است و برای کاهش استرس و درمان نگرانی ها و بهبود عملکرد سیستم عصبی بسیار موثر است.

چای سفید

چای سفید که چای محبوبی بین مردم چین است مانند چای سبز بدون تخمیر تهیه می شود، این چای پرخاصیت است و در آرامش اعصاب نقش زیادی ایفا می کند، علاوه بر این چای سبز تقویت کننده قلب و عروق است و در مقابله با پوکی استخوان و آنفولانزا موثر است.

گیاه بومادران و درمان گیاهی آرامش اعصاب

از دمنوش گل بومادران در درمان دردهای گوارشی و دردهای قائدگی خانم ها استفاده می شود، بومادران به عنوان مسکن عمل کرده و برای اعصاب مختلف بدن مفید است.

گیاه شانکپورشپی

برای رفع استرس بیش از حد به خصوص در افراد استرسی می توان از گیاهی آرام بخش به نام شانکپورشپی استفاده کرد که برای بی خوابی هم بسیار مفید است.

بلوبری

آنتی اکسیدان موجود در بلوبری در آرامش و تقویت سیستم اعصاب و روان تاثیر زیادی دارد و مواد معدنی موجود در این گیاه برای آرامش شما خوب هستند.

بلوبری

زغال اخته مناسب برای درمان گیاهی آرامش اعصاب

می خواهیم این بخش از پیشنهادهای داروی های گیاهی را خوشمزه تمام کنیم، زغال اخته مانند گل نسترن عمل می کند و ویتامین ث فراوانی دارد، در آرامش سیستم اعصاب و روان شما این گیاه موثر است.

روش تهیه چند نوع دمنوش برای آرامش اعصاب

روش اول: ریشه سنبل الطیب، برگ نعنا، و گیاه اسطوخودوس را به یک اندازه با هم ترکیب کرده و نیم ساعت در آب جوش ریخته و بگذارید دم بکشد، این ترکیب روزی دو بار و صبح و شب می تواند میل شود.

روش دوم: گل بابونه، اسطوخودس و نعنا را به اندازه یک قاشق چای خوری و ریشه سنبل الطیب را دو قاشق چای خوری، میوه رازیانه و گل و برگ پاخری را هم به اندازه سه قاشق چای خوری با هم ترکیب کنید، اگر مقدار بیشتری نیاز دارید به همین نسبت مواد را می توانید زیاد کنید، این ترکیب را به مدت بیست دقیقه بگذارید تا دم بکشد و بعد از رد کردن از صافی روزی دو بار میل کنید.

روش سوم: ریشه سنبل الطیب، گل رازک، اسطوخودوس، گیاه فرنجمشک، گل بابونه و میوه انیسون را به یک اندازه ترکیب کنید و بعد از نیم ساعت دم کردن بنوشید، این دم کرده را هم می توانید روزی دو بار صبح و شب میل کنید.

روش چهارم: دو تا چهار گرم علف چای (هوفاریقون) را بکوبید و در یک لیوان آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت دم کنید، این دمنوش روزی سه فنجان یک ساعت بعد از غذا می تواند میل شود.

روش پنجم: 20 گرم از گیاه بادرنجبویه را با 20 گرم علف چای و 5 گرم رازک ترکیب کنید و یک قاشق از آن را با یک لیوان آب جوش دم کرده به مدت بیست دقیقه بگذارید دم بکشد و روزی دو بار میل کنید.

روش ششم: دو تا چهار گرم ریشه سنبل الطیب را بکوبید و با لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید، این دمنوش را روزی سه بار می توانید مصرف کنید و به درمان هیستری، تشنج های عصبی، سرگیجه های عصبی، ترس، هیجان، سرفه های عصبی، آسم و ترس های شبانه کودکان کمک کنید.

روش هفتم: پنج تا ده گرم از گلبرگ های شقایق را بکوبید و نیم ساعت با لیوانی آب جوش دم کنید، این دمنوش روزی سه فنجان و یک ساعت بعد از غذا برای بدن مناسب است.

روش هشتم: یک تا دو گرم برگ مریم گلی را بکوبید و با لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید، این دمنوش روزی دو بار و هر بار یک ساعت بعد از غذا مفید است.

روش نهم: دو تا چهار گرم از گیاه ریحان را بکوبید و در لیوانی آب جوش ریخته به مدت نیم ساعت دم کنید، سپس از صافی رد کرده و روزی دو بار هر بار یک فنجان و یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

روش دهم: دو تا چهار گرم گل بابونه را کوبیده و در لیوانی آب جوش نیم ساعت دم کنید و سپس روزی دو بار و یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

روش تهیه دمنوش برای رفع سردرد

روش اول: برگ بادرنجبویه، گل بهارنارنج، اسطوخودوس، میوه نسترن و میوه رازیانه را به یک اندازه با هم ترکیب کرده و اندازه یک قاشق غذا خوری از این ترکیب را دم کرده و بعد از بیست دقیقه بنوشید.

روش دوم: سنبل الطیب، اکلیل کوهی، بابونه و نعنا را به یک اندازه با هم ترکیب کنید و یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را به مدت بیست دقیقه دم کنید و روزی دو بار میل کنید.

روش سوم: ده گرم از صمغ عربی را با ده گرم تخم گشنیز و ده گرم تخم کدو ترکیب کرده و بکوبید سپس یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را با لیوانی آب جوش دم کنید و روزی دو بار هر بار یک فنجان یک ساعت قبل از غذا میل کنید.

روش چهارم: سه گرم اسطوخودوس را با سه گرم تخم گشنیز و پنج دانه فلفل سیاه بکوبید و با هم مخلوط کنید، یک قاشق از این مخلوط را با لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید و روزی دو بار نیم ساعت بعد از غذا میل کنید.

روش تهیه دمنوش برای رفع بی خوابی

روش اول: 15 گرم بادرنجبویه، 10 گرم رازیانه، 5 گرم بابونه، 5 گرم نعنا، 5 گرم سنبل الطیب و 5 گرم علف چای را با هم ترکیب کنید و یک قاشق چای خوری از این ترکیب را با لیوانی آب جوش دم کرده به مدت نیم ساعت صبر کنید تا دم بکشد، این دمنوش را روزی دو بار و صبح و شب می توانید بنوشید.

روش دوم: ریشه سنبل الطیب، گیاه فرنجمشک، گیاه اسطوخودوس و گیاه پاخری را به یک اندازه ترکیب کنید و یک قاشق غذا خوری از این ترکیب را با یک لیوان آب جوش به مدت نیم ساعت دم کرده و روزی دو بار بنوشید.

روش تهیه دمنوش برای تقویت اعصاب

روش اول
دو تا چهار گرم از برگ نارنج را کوبیده و با یک لیوان آب جوش دم کنید، نیم ساعت بعد داروی مقوی اعصاب شما آماده است، روزی سه بار و هر بار یک ساعت بعد از غذا آن را میل کنید.

روش دوم
دو تا پنج گرم از گیاه اسطوخودوس را با لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید و سپس از صافی رد کرده و روزی سه بار هر بار یک فنجان و یک ساعت بعد از غذا بنوشید.

روش تهیه دمنوش برای تقویت اعصاب

روش تهیه دمنوش برای رفع هیستری

روش اول: یک تا دو گرم گیاه سداب را بکوبید و در لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید این دمنوش روزی دو بار می تواند مصرف شود، دقت کنید که یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

روش دوم: 2 تا 5 گرم کلاله زعفران را کوبیده و با لیوانی آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید، این دمنوش خوشبو روزی دو بار و هر بار یک ساعت بعد از غذا می تواند میل شود.

روش سوم: دو تا چهار گرم از برگ بادرنجبویه را بکوبید و با یک لیوان آب جوش به مدت نیم ساعت دم کنید، این دمنوش را روزی دو بار و با یک ساعت فاصله بعد از غذا مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *