بلاگ

20 دمنوش گیاهی مفید برای سرماخوردگی

فهرست مطلب

سرماخوردگی یک بیماری ویروسی است که دستگاه تنفسی و به ویژه قسمت فوقانی آن را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه دارو های شیمیایی متعددی برای کنترل و درمان سرماخوردگی وجود دارد که با مراجعه به پزشک و در صورت تجویز اومی توانید آنها را تهیه و مصرف کنید. در کنار درمان شیمیایی که در برخی موارد عوارض خاص خودش را دارد، می توان از برخی دمنوش های گیاهی برای تسکین علائم سرماخوردگی استفاده کرد.

دمنوش گیاهانی مانند بابونه، زنجبیل، چای سبز، نعناع، پونه کوهی، آویشن، شیرین بیان، گزنه و…می توانند در هنگام سرماخوردگی برای شما بسیار مفید باشند.

بیماری سرماخوردگی چیست؟

سرماخوردگی یک بیماری واگیر دار است که عمدتا بینی و گلو را تحت تاثیر قرار میدهد، ویروس ها عامل اصلی این بیماری هستند. تا کنون بیش از 200 نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده است که راینو ویروس ها معروف ترین آنها هستند. علائمی مانند سردرد، عطسه، گلودرد، گرفتگی بینی، بی حالی و خستگی و سرفه از جمله علامت های شایع سرماخوردگی اند. این بیماری در مدت زمان 14 روز معمولا درمان می شود، اما در موارد شدیدتر ممکن است تا بیش از 3 هفته نیز طول بکشد.
گیاهان دارویی بسیاری وجود دارند که تهیه چای از آنها می تواند علاوه بر گرم کردن ناحیه گلو به کاهش علائم سرماخوردگی کمک کند. مصرف نوشیدنی های گرم در هنگام بیماری تاثیر چشمگیری در بهبود فرد دارد. در ادامه چند نمونه از دمنوش های گیاهی را که مصرف آنها در زمان سرماخوردگی توصیه می‌شود، معرفی. خواهیم کرد.

بیماری سرماخوردگی چیست

1.تاثیر دمنوش نعناع بر سرماخوردگی

گیاه نعناع که نام علمی آن mentha است، از جمله گیاهان پر خاصیت با طبعی گرم و خشک است که در سراسر جهان از آن استفاده ی گسترده ای می شود. تهیه دمنوش از نعناع یکی از شیوه های رایج استفاده از این گیاه می باشد.
نعناع حاوی ماده ای به نام منتول است که به عنوان یک ضد التهاب قوی شناخته شده است و در درمان بیماری های التهابی دستگاه تنفس مانند آسم، سینوزیت و آبریزش بینی موثر است. دمنوش نعناع در هنگام سرماخوردگی باعث کاهش التهاب گلو و حنجره شده و درد سینه و سرفه را کاهش می دهد و باعث می شود خواب راحتی در زمان بیماری داشته باشید.
برای تهیه این دمنوش سرماخوردگی کافیست به ازای هر فنجان یک قاشق غذاخوری از برگهای تازه یا خشک نعناع را در آب جوش بریزید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کنید و در صورت تمایل آن را با عسل یا نبات شیرین کنید. همچنین افزودن تکه ای زنجبیل به دمنوش نعناع کمک بیشتری به تسکین علائم سرماخوردگی می کند.

تاثیر دمنوش نعناع بر سرماخوردگی

2.دمنوش شیرین بیان


شیرین بیان ( Glycyrrhiza glabra) گیاهی خودرو است که به آن مَهْک نیز گفته می شود. از ریشه و ساقه ی زیر زمینی این گیاه در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود که از جمله آنها می توان به سرماخوردگی اشاره کرد. گلیسیریزین موجود در شیرین بیان باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کند.
خاصیت ضد التهابی این گیاه دستگاه تنفسی و گلو را پاکسازی می کند و باعث التیام گلو درد و سرفه می شود.
بهتر است شیرین بیان را آسیاب کنید و از پودر آن برای تهیه دمنوش سرماخوردگی استفاده نمایید. یک قاشق غذاخوری از این پودر را به ازای هر یک فنجان به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید روی حرارت غیر مستقیم 10 دقیقه دم بکشد، سپس آن را با عسل یا نبات شیرین کرده و میل نمایید. برای نتیجه بهتر می توانید تکه ای چوب دارچین و کمی زنجبیل به آن اضافه کنید.

3.دمنوش آویشن برای سرماخوردگی


آویشن ( Thymus vulgaris) گیاهی بی نظیر در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی است، به خصوص اگر به صورت دمنوش تهیه شود. این گیاه از نعناعیان است و کاربرد های فراوانی در طب سنتی دارد.
دمنوش آویشن باعث کاهش سرفه شده و از تحریک گلو و ایجاد سرفه های خشک و دردناک جلوگیری می کند. آویشن خلط آور است و باعث پاکسازی دستگاه تنفسی می شود و عفونت و چرک گلو را از بین می برد.
برای تهیه این دمنوش حدود یک قاشق چایخوری آویشن خشک را به ازای هر فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه دم بکشد، این ممکن است کمی تلخ باشد که می توانید در صورت تمایل آن را با کمی عسل شیرین کرده و میل نمایید.
همچنین اگر یک قاشق غذاخوری آویشن را با همین مقدار گل ختمی با مقدار دو لیوان آب جوش بجوشانید تا جایی که حجم آن نصف شود و آن را بنوشید، می توانید از شر عفونت های دستگاه تنفسی در هنگام سرماخوردگی خلاص شوید.

4.تاثیر دمنوش بابونه در سرماخوردگی


گیاه بابونه ( Matricaria chamomilla) گیاهی خودرو و معطر است که بیشتر در کنار مزارع و جاده ها می روید و از مینا سانان است، این گیاه حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فنلی است. مصرف منظم دمنوش بابونه باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و از بروز بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند. اگر سرما خورده اید، دمنوش بابونه بنوشید چون خاصیت ضد التهابی آن باعث از بین رفتن قرمزی و تورم گلو می شود و آنتی اکسیدان های موجود در آن یافت های آسیب دیده گلو را ترمیم می کنند که باعث جلوگیری از سرفه های خشک و دردناک می شود. بابونه آرامبخش است و به شما کمک می کند تا در طول دوره بیماری خوابی آرام و راحت داشته باشید.
برای تهیه دمنوش سرماخوردگی بابونه، مقدار 10 گرم از گل های بابونه خشک را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کنید و در صورت تمایل آن را با عسل شیرین کنید. اضافه کردن عسل به این دمنوش خواص ضد التهابی آن را بیشتر می کند و به بهبود سریع تر شما کمک خواهد کرد.

تاثیر دمنوش بابونه در سرماخوردگی

5.دمنوش پونه کوهی، دمنوش سرماخوردگی


پونه ( Mentha pulegium) گیاهی کوهی و خودرو و معطر از خانواده نعناعیان است که هم در آشپزی و هم در طب سنتی از آن استفاده های بسیار می شود.
کاربرد اصلی دمنوش پونه در درمان بیماری های تنفسی مثل سرماخوردگی و ذات الریه است. این گیاه حاوی مقدار زیادی منتول است که خاصیت خلط آور دارد. مصرف این دمنوش در دوران سرماخوردگی باعث بهبود علائم تنفسی و پاکسازی ریه ها می شود و گلو درد را تسکین می دهد. پونه سرشار از آنتی اکسیدان ها است که روند بهبودی بیماری شما را تسریع می کند.
برای تهیه چای گونه مقدار یک قاشق چای خوری پونه خشک را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد سپس دمنوش را صاف کرده و میل نمایید، روزانه سه بار می توانید از این دمنوش استفاده کنید.

6.دمنوش گزنه و سرماخوردگی


گزنه ( Urtica) گیاهی علفی است که برگ های آن پوشیده از کرک است، این گیاه سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است و دیر باز برای درمان بسیاری از بیماری ها در طب سنتی کاربرد داشته است. مصرف دمنوش گزنه باعث ارتقای سطح سیستم ایمنی بدن می شود و از سلول‌های دفاعی خون که لنفوسیت ها هستند حمایت می کند، این حمایت باعث سرکوب عوامل بیماری زا از جمله ویروس های عامل سرماخوردگی می شود.
گزنه خاصیت ضد عفونی دارد و از ایجاد عفونت جلوگیری می کند، استفاده از این دمنوش عفونت گلو و مجاری تنفسی را از بین می برد.
برای تهیه این دمنوش مقدار دو قاشق چایخوری از برگهای خشک و پودر شده گزنه را به ازای هر فنجان به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کرده و میل نمایید. در صورت تمایل آن را با عسل شیرین کنید.
اگر هنگام دم کردن دمنوش گزنه به آن چند برگ نعناع اضافه کنید باعث کاهش تب می شود.

دمنوش گزنه و سرماخوردگی

7.دمنوش زنجبیل


زنجبیل (Ginger) گیاهی با طبع گرم و خشک است که بیشتر از آن به عنوان ادویه در غذا ها استفاده می کنند. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه زیرزمینی آن است که عطر و طعمی تند دارد، زنجبیل یک درمان عالی برای سرماخوردگی و آنفولانزا است.
ویتامین C، کورکومین و فلاونوئیدها های موجود در زنجبیل آن را به یک ماده ی ضد ویروس تبدیل کرده است. استفاده از این دمنوش در زمان سرماخوردگی باعث باز شدن راه های تنفسی، احساس گرما، کاهش التهاب گلو و درمان سرفه می شود. زنجبیل یک آنتی اکسیدان، ضد التهاب و ضد باکتری قوی است.
برای تهیه دمنوش زنجبیل دو تکه کوچک از ریشه زنجبیل یا یک قاشق چایخوری سرخالی از پودر زنجبیل را به ازای هر فنجان آب جوش اضافه کنید، برای ایجاد طعم مطبوع می توانید یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و یک قاشق عسل به آن اضافه کنید و اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه دم بکشد، میزان عسل و لیمو اختیاری است و بستگی به ذائقه شما دارد. همانطور که میدانید لیمو سرشار از ویتامین C و عسل یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان قوی است که در ترکیب با زنجبیل خاصیت درمانی آنها چند برابر می شود و روند بهبودی را تسریع می کنند.

8.دمنوش چای سبز برای سرماخوردگی


چای سبز که از برگ های کاملیا سیننسیس تهیه می شود از جمله چای های سالم است که سرشار از آنتی اکسیدان ها و پلی فنول هاست. نوشیدن این دمنوش هنگام سرماخوردگی به کاهش التهاب گلو کمک می کند و باکتری های مضر عامل بیماری را ازبین می برد.
آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و باعث می شود بدن در سرکوب عوامل بیماری زا عملکرد بهتری داشته باشد. نوشیدن دمنوش چای سبز گرم خارش و درد گلو را ازبین می‌برد و باعث کاهش سرفه می شود.
برای تهیه این دمنوش سرماخوردگی مقداری از برگهای خشک چای سبز را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کرده و اگر از طعم گس آن خوشتان نمی آید آن را با عسل شیرین کنید. توجه کنید بهتر است دمای آب بین 80 تا 85 درجه سانتیگراد باشد.

9.دمنوش چای ترش


چای ترش ( Hibiscus sabdariffa) گیاهی با گلهای قرمز رنگ است که طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
این دمنوش می تواند از عفونت های ویروسی و باکتریایی جلوگیری کند. همچنین یک روش بسیار عالی برای پیشگیری از بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا است. این نوشیدنی خاصیت خنک کنندگی دارد و باعث کاهش تب می شود. آن را می‌توان به صورت گرم یا سرد مورد استفاده قرار داد.
برای تهیه دمنوش چای ترش یک قاشق چایخوری از گلبرگ های خشک این گیاه را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل آن را با عسل شیرین کنید. همچنین می توانید این دمنوش را به همراه دارچین یا نعناع دم کنید.

10.دمنوش مریم گلی


مریم گلی ( Salvia officinalis) گیاهی علفی از خانواده نعناعیان است، این گیاه خواص بسیاری در درمان بیماری ها دارد که از جمله آنها می توان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره کرد. این گیاه می تواند در درمان گلو درد ناشی از سرما خوردگی مفید باشد چون سرشار از آنتی اکسیدان هاست و یک ضد عفونی کننده و ضد التهاب طبیعی است که می تواند در تسکین گلودرد به اندازه داروهای شیمیایی مفید باشد.
این گیاه در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار موثر است و از بدن در برابر عفونت های ویروسی و باکتریایی محافظت می کند.
برای تهیه این دمنوش سرماخوردگی به ازای هر فنجان مقدار یک قاشق غذاخوری مریم گلی خشک شده را به آب جوش بیفزایید و اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. طعم این دمنوش تلخ است در صورت تمایل آن را با عسل یا نبات شیرین کنید.

دمنوش مریم گلی

11.دمنوش رزماری


رزماری ( Salvia rosmarinus) گیاهی با ساقه ی چوبی و برگ های همیشه سبز است. این گیاه چند ساله و معطر است.
رزماری یک درمان عالی برای سرماخوردگی، آنفولانزا، برونشیت و سرفه است. این گیاه خاصیت ضدعفونی دارد و به از بین بردن عفونت ریه و گلو کمک می کند. هم چنین با روان کردن مخاط باعث پاکسازی ریه ها می شود.
برای دم کردن این دمنوش برای سرماخوردگی کافیست مقدار یک قاشق چایخوری سرخالی از برگهای خشک گیاه رزماری را به ازای هر فنجان آب جوش اضافه کنید و پس از مدت 10 دقیقه دمنوش حاصل را صاف کرده و میل نمایید.

12.دمنوش گل محمدی برای سرماخوردگی


گل محمدی ( Rosa damascena) گیاهی با خار های کوچک و گل های صورتی رنگ است که عطر خوبی دارد و از آن برای گلاب گیری استفاده می کنند و در ایران کشت می شود. از رایحه این گل برای آروماتراپی نیز استفاده می کنند.
این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند. مصرف این دمنوش به هنگام سرماخوردگی التهاب بدن را کاهش می دهد.
برای تهیه دمنوش گل محمدی برای سرماخردگی مقدار یک قاشق غذاخوری گلبرگ خشک شده گل محمدی را به ازای هر فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با عسل یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.
می توانید گل محمدی را با رزماری یا آویشن ترکیب کنید و یک دمنوش عالی برای درمان سرماخوردگی داشته باشید.

دمنوش گل محمدی برای سرماخوردگی

13.دمنوش گل میخک


میخک ( Dianthus) گیاهی معطر از خانواده مودیان است که به عنوان ادویه در آشپزی کاربرد دارد. گل میخک در واقع غنچه های باز نشده درخت میخک است که خواص دارویی فراوانی دارد. استفاده از دمنوش این گیاه به هنگام سرماخوردگی به دلیل خاصیت آنتی باکتری قوی که دارد از رشد باکتری های بیماری زا در ریه جلوگیری می کند و همچنین تب بر است و به کاهش دمای بدن که در اثر التهاب به وجود می آید، کمک می کند، گل میخک با تقویت سیستم ایمنی از بیماری های سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند.
برای دم کردن دمنوش سرماخوردگی میخک مقدار یک قاشق چایخوری از میخک خرد شده را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 15 دقیقه روی بخار دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کرده و با عسل یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.

14.دمنوش چای سفید


چای سفید در واقع غنچه های نورس و نشکفته گیاه چای است که خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار بیشتر از چای سبز است و در بالا بردن قدرت سیستم ایمنی بدن نقش بسیار موثری دارد.مصرف این دمنوش در فصل های سرد سال از ابتلا به بیماری هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا پیشگیری می کند.
برای تهیه این دمنوش سرماخوردگی ابتدا آب را بجوشانید و حدود 10 دقیقه زمان دهید تا دمای آن به 80 درجه سانتیگراد برسد، چون آنتی اکسیدان های چای سفید و چای سبز در دمای بالاتر از 80 درجه از بین می روند. سپس به ازای هر فنجان یک قاشق چایخوری چای سفید را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 8 تا 10 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کنید و اگر مایل بودید آن را با عسل شیرین کنید و میل نمایید.

دمنوش چای سفید

15.دمنوش بادرنجبویه و سرماخوردگی


بادرنجبویه ( Dracocephalum) گیاهی از خانواده نعناعیان است که علفی و معطر است و رایحه ای شبیه به لیمو دارد. این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان هاست و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از بیماری های عفونی جلوگیری می کند، همچنین در درمان و کاهش علائم سرماخوردگی نقش موثری دارد.
برای تهیه این دمنوش به ازای هر فنجان یک قاشق چایخوری بادرنجبویه خشک را به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه دم بکشد، در صورت تمایل می توانید به آن دارچین یا زنجبیل نیر اضافه کنید، دمنوش حاصل را صاف کرده و با عسل شیرین کنید و میل نمایید.

16.تاثیر دمنوش اسطوخودوس بر سرماخوردگی


اسطوخودوس یا لاوندر( Lavandula) از نعناعیان و گیاهی گلدار است که خاصیت آرام بخشی دارد.
این گیاه خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است. مصرف دمنوش اسطوخودوس باعث پاکسازی ریه ها و سیستم تنفسی از خلط ها و مواد عفونی می شود و در درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه، گلودرد و سینوزیت تاثیر شگفت انگیزی دارد.
برای تهیه این دمنوش سرماخوردگی به ازای هر فنجان یک قاشق چایخوری از گیاه اسطوخودوس خشک را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد، برای ایجاد طعم بهتر می تواند یک برگ به لیمو نیز به دمنوش تان اضافه کنید. پس از آماده شدن آن را صاف کنید و با عسل شیرین کرده، میل نمایید.

17.دمنوش آقطی سیاه


آقطی سیاه یا انگور کولی ( Sambucus nigra) درختچه ای با میوه های سیاه رنگ و گلهای سفید است که در مناطق مرطوب و سایه دار می روید و بیشتر در حاشیه جنگل ها دیده می شود.
این گیاه سرشار از فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان هاست که باعث بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن می شود و طول دوره ی درمان سرماخوردگی را کاهش می دهد و باعث تسکین علائم آن می شود.
برای تهیه ی دمنوش آقطی سیاه برای سرماخوردگی باید مقدار یک قاشق غذا خوری از گلهای خشک شده این گیاه را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 15 دقیقه دم بکشد، سپس دمنوش را صاف کرده و میل نمایید. اگر بخواهید با میوه ها این دمنوش را درست کنید تعداد تعداد 8 تا 12 عدد از آنها را در آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کنید. می توانید این دمنوش را با عسل شیرین کنید.

دمنوش آقطی سیاه

18.دمنوش گل ختمی


ختمی ( Alcea) گیاهی چند ساله و خودرو از تیره پنیرکیان است. از گل، میوه و ریشه این گیاه برای مصارف دارویی استفاده می کنند. این گیاه خواص بسیار زیادی دارد که از جمله آن بهبود مشکلات تنفسی است. استفاده از دمنوش این گیاه مسیر های تنفسی را باز می کند و در بهبود و تسکین بیماری‌های تنفسی مثل آسم و سرماخوردگی موثر است، علاوه بر این این دمنوش باعث تسکین گلو درد می شود و چون ضدعفونی کننده است باعث پاکسازی عوامل بیماری زا از ریه و گلو می گردد. استفاده از گل ختمی در کاهش تب نیز بسیار مفید است و سرفه های خشک و خس خس سینه را درمان می کند.
برای تهیه دمنوش گل ختمی برای سرماخوردگی مقدار یک قاشق چایخوری از گل ختمی خشک شده را به ازای هر فنجان در آب جوش بریزید و اجازه دهید 15 دقیقه دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و میل نمایید، می توانید این دمنوش را با عسل یا نبات شیرین کنید. توجه کنید که طبع این گیاه سرد وتر است بنابراین افراد سرد مزاج حتما دمنوش آن را با عسل میل نمایند.

19.دمنوش پنیرک برای سرماخوردگی


پنیرک ( Malva sylvestris) گیاهی علفی و پایا و خودرو است که در اکثر نقاط جهان دیده می شود، قسمت مورد استفاده این گیاه برگها و گلها هستند. استفاده از دمنوش این گیاه در هنگام سرماخوردگی التهاب گلو و حلق را کاهش میدهد و یک آنتی بیوتیک طبیعی برای ریه است.
پنیرک دارای خاصیت آنتی باکتریال است که در درمان بیماری های سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر است. استفاده از دمنوش پنیرک در درمان سرفه نیز موثر است.
برای تهیه دمنوش سرماخوردگی پنیرک ابتدا باید آب را بجوشانید و اجازه دهید دمای آن به 80 درجه سانتیگراد برسد، سپس یک قاشق چایخوری از گیاه خشک شده پنیرک را به ازای هر فنجان به آن اضافه کنید و اجازه دهید 10 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد، حالا دمنوش حاصل را صاف کرده و نوش جان کنید.

دمنوش پنیرک برای سرماخوردگی

20.دمنوش چهار گیاه برای سرماخوردگی


برای درمان و تسکین سرماخوردگی ترکیب های بسیاری از گیاهان را با هم دم می کنند، برای نمونه ترکیب پونه، آویشن، نعناع و اسطوخودوس از جمله ترکیبات بسیار رائه برای این بیماری است، که با توجه به خواص زیادی که در بهبود شما دارد، دوره درمان را کوتاه تر خواهد کرد.
برای تهیه این دمنوش کافیست مقدار مساوی از هر 4گیاه را در آب جوش دم کنید.

توصیه های لازم در مصرف دمنوش های سرماخوردگی

سرماخوردگی گاه به راحتی درمان می شود و گاه ممکن است علائم آن رفته رفته شدید تر شود. دمنوش های گفته شده به هیچ وجه درمان قطعی برای سرماخوردگی های شدید تلقی نمی شوند و افراد در صورت تشدید علائم بهتر است به جای خود درمانی به پزشک مراجعه کنند و از دارو استفاده نمایند.
گیاهان دارویی نام برده شده نقش موثری در تسکین علائم سرماخوردگی دارند و به بیمار کمک می کند تا دوره بیماری را آسان تر و سریع تر طی کنند، اما نکته‌ی قابل توجه این است همه افراد مجاز به استفاده از هر نوع دمنوش نیستند. در هنگام مصرف دمنوش ها باید به سابقه آلرژیک فرد توجه شود یعنی اگر به گیاهان دارویی حساسیت دارد باید با مشورت پزشک اقدام به استفاده از دمنوش گیاهی خاص نماید.
مسئله دیگر مزاج افراد است، فرد باید با توجه به مزاج خود از گیاهان دارویی مناسب استفاده کند، به عنوان مثال مصرف دمنوش گیاهی با طبع گرم برای کسی که مزاج گرمی دارد در طولانی مدت ممکن است آسیب رسان باشد.

افراد دارای بیماری های خاص و تحت درمان بهتر است قبل از مصرف هرگونه گیاه دارویی به صورت دمنوش با پزشک خود مشورت کنند.

خانم های باردار و شیرده بدون مشورت پزشک از مصرف دمنوش های گیاهی خودداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من