گیاه ابهل

فهرست مطلب

ابهل گیاهی وحشی است که خاصیت دارویی دارد. گیاه ابهل یا مای مرز خاصیت قاعده آور دارد و برای درمان بیماری زنان مفید است. عمده مصرف ابهل برای رفع اختلالات قاعدگی و درمان ناباروری خانم ها است. با این وجود در درمان برخی از مشکلات گوارشی، دفع سنگ کلیه، درمان روماتیسم، تسکین بیماری های پوستی و… نیز بسیار مفید است.

گیاه ابهل

ابهل چیست؟

مای مرز (Juniperus sabina) گیاهی وحشی و خودرو، از خانواده سرویان و بومی رشته کوه هیمالیا است. این درختچه در ایران نیز در کوه های البرز می روید. این گیاه نوعی درختچه به شمار می آید که ارتفاعی بین 1 تا 4 متر دارد. ابهل میوه درختچه مای مرز است که به شکل دانه های کوچک و فندق مانند می باشد. ابهل را حب الخضرا نیز می نامند. میوه ابهل قسمت اصلی مورد استفاده مای مرز است که خواص دارویی متعددی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

روش استفاده از ابهل

ابهل را می توان در بسیاری از نسخه های طب سنتی یافت. از این ماده می توان به روش های مختلف همچون جوشیده، دمنوش، روغن گیاهی، پودر و ضماد استفاده کرد. انتخاب نحوه مصرف ابهل بسته به شرایط جسمی و سلامت فرد دارد. قطعا بهترین روش مصرف برای نتیجه گیری هر چه بهتر را می توان با مشورت با پزشک متخصص طب سنتی، انتخاب نمود.

فواید ابهل

ابهل گیاهی با فواید بی شمار است.این ماده به طور خاص برای سلامت زنان مفید است. ابهل بادشکن، ضد نفخ، قاعده آور، قابض و… است. در ادامه به شرح فواید این میوه با ارزش می پردازیم :

درمان سنگ کلیه

ابهل خاصیت دیورتیک دارد، یعنی ادرار آور است و دفعات دفع ادرار را افزایش می دهد، از این خاصیت می توان برای دفع سنگ های کلیه استفاده کرد. به نوعی ابهل به کلیه ها در شکستن و دفع سنگهای کلیه کمک می کند. همچنین برای درمان عفونت و سوزش ادرار نیز بسیار مفید است.

قاعده آور بودن

عادت ماهیانه منظم یکی از نشانه های اصلی سلامت زنان و سلامت سیستم تناسلی و تولید مثلی آنان است. امروزه به دلیل مشکلات شایع هورمونی که در اثر استرس بالا و سبک غلط زندگی ایجاد می شود، سلامت تخمدان ها و رحم بانوان را تحت تاثیر منفی قرار می دهد و نتیجه آن اختلالات خلقی و پریود های نامنظم است. عدم توجه به نامنظم بودن عادت ماهیانه با تشکیل کیست های رحم و تخمدان و ناباروری همراه است. میوه ابهل یکی از گیاهان دارویی بسیار موثر در سلامت زنان است که خاصیت قاعده آور دارد و به منظم شدن پریود کمک شایانی می کند. استفاده از ابهل باعث درمان تاخیر در قاعدگی و کاهش‌ درد های دوران قاعدگی می شود، همچنین برای درمان تنبلی تخمدان، تخمدان های پلی کیستیک و یائسگی زودرس نیز بسیار مفید است.

رفع مشکلات پوستی

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دچار تبخال، زگیل های تناسلی یا اگزما شده باشید. ابهل یکی از گیاه های دارویی موثر در برطرف کردن این قبیل بیماری های پوستی است. برای این منظور می توانید از درمانگر طب سنتی بخواهید تا ابهل را به صورت پماد یا ضماد در اختیارتان قرار دهد.

درمان روماتیسم

روماتیسم یک بیماری مفصلی شایع است که به علت برخی اختلالات خود ایمنی رخ می دهد. استفاده از دمنوش ابهل می توان در درمان روماتیسم بسیار مفید باشد. همچنین مخلوط از دمنوش چند گیاه دیگر همچون شیرین بیان با ابهل نیز نسخه ای بسیار موثر در درمان روماتیسم است که باید توسط متخصص طب سنتی تجویز شود.

پاکسازی بدن

ابهل به دلیل ادرارآور بودن می تواند در پاکسازی بدن موثر باشد، چون با دفع مواد زائد و سموم انباشته شده در سلول ها از طریق مجاری ادراری باعث بهبود عملکرد آنها می شود. علاوه بر این با خارج شدن مواد زائد از بدن سلامت کبد نیز تامین می شود.

دیگر فواید ابهل

-تقویت معده و روده و دفع کرم های گوارشی
-درمان بیماری استسقا
-مفید برای درمان فلج و سستی اعضای بدن
-درمان آسم و تنگی نفس
-دافع اخلاط فاسده در بدن
-تب بر
-درمان صرع
-درمان اسهال خونی

دیگر فواید ابهل

عوارض جانبی ابهل

ابهل نیز مانند هر گیاه دارویی دیگر در کنار فواید متعدد خود ممکن است مضراتی نیز داشته باشد که عبارتند از:

-زیاده روی در مصرف ابهل می تواند باعث آسیب‌های گوارشی مثل آسیب به معده سود.
-ابهل بروی کلیه ها تاثیر دارد و مصرف بیش از حد آن باعث اختلال در عملکرد کلیه ها می شود.
-مصرف ابهل با داروی های هورمونی خطرناک است و باعث ایجاد تداخل دارویی می شود.
-به طور کلی استعمال خارجی ابهل باید پس از انجام است حساسیت صورت گیرد، چون در برخی موارد ممکن است موجب ایجاد واکنش های آلرژیک شدید همراه با تاول و زخم های پوستی شود.
-مصرف ابهل بدون تجویز پزشک توصیه نمی شود.

موارد منع مصرف ابهل

-استفاده عمده از گیاه ابهل در زمینه مشکلات هورمونی بانوان و اختلالات قاعدگی میباشد، ابهل قاعده آور بسیار قوی است. بنابراین استفاده از آن در خانم های باردار خطر سقط جنین را به دنبال دارد.
-اگر کسی ناراحتی در قسمت حلق داشته باشد، مصرف ابهل باعث تشدید آن خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *