درمان گیاهی ترک های پوستی

فهرست مطلب

ترک های پوستی یکی از مشکلات شایع و آزار دهنده به ویژه در خانم ها است. این ترک ها در اثر مراقبت های نادرست از پوست، خشکی پوست، عدم تعادل هورمون های بدن، بارداری و یا افزایش و کاهش غیر عادی وزن ایجاد می شوند. ما در این متن سعی داریم شما را با علت ایجاد این ترک و نیز درمان های گیاهی برای از بین بردن آنها آشنا کنیم.

درمان گیاهی ترک های پوستی

ترک پوستی چیست؟


ترک پوستی ،استریا یا استرچ مارک، رگه های بلند، باریک، راه راه یا خط هایی موازی هم هستن که روی پوست ایجاد می شود.این اتفاق معمولا زمانی رخ می دهد که پوست پس از یک دوره رشد شدید یا کشیدگی بیش از حد نمی تواند به شرایط عادی و اولیه خود برگردد.
این ترک ها از نظر سلامتی آسیبی به بدن نمی رسانند اما از نظر ظاهری حس خوبی ایجاد نمی کنند بسیاری از افراد ممکن است بر روی سطح بدن خود ترک هایی داشته باشند که باعث ایجاد ظاهر ناخوشایند می شود، این ترک ها گاهی به رنگ سفید یا صورتی دیده می شود، یا گاهی در قسمت هایی از بدن مانند پاشنه ظاهر می گردند. این ترک ها بیشتر در نواحی خاصی از بدن مثل بازو ها یا ران ها و در خانم ها در ناحیه شکم به هنگام بارداری دیده می شوند. برای درمان این ترک ها درمان های پزشکی متعدد و پر هزینه ای مانند لیزر وجود دارد، اما می توانید با کمی حوصله و استفاده از درمان های گیاهی بدون هیچ گونه عوارض خاص پوستی یک دست و صاف داشته باشید.

علت ایجاد ترک های پوستی


این رگه ها یا راه راه های سفید رنگ پوستی ممکن است به دلایل متفاوتی ایجاد شود که در زیر به چند مورد اشاره می کنیم.
-در دوران بارداری و به ویژه در ماه های آخر آن پوست شکم بسیار کشیده می شود و این کشیدگی بیش از حد باعث ایجاد ترک های بارداری می شود که معمولا سفید یا صورتی رنگ هستند، پس از وضع حمل نیزبسته به نوع پوست فرد، ممکن است از بین بروند یا همانطور باقی بمانند.

-عامل مهم دیگر در ایجاد ترک های پوستی افزایش بیش از حد وزن است که باعث کشیدگی پوست در ناحیه شکم، ران و بازوها می شود و این علت ایجاد ترک پوستی است.

-کاهش وزن ناگهانی بدون ورزش و در مدت زمان کوتاه نیز در برخی موارد می تواند باعث بروز ترک پوستی باشد.

-تغییر وضعیت رشد بدن به خصوص در سنین نوجوانی که رشد اندام ها با سرعت بیشتری انجام می شود، باعث کشیده شدن پوست و بروز استرچ مارک می شود.

-تغییرات هورمونی و افزایش سطح هورمون کورتیزول در بدن نیز می تواند کشش پوست را افزایش داده و ایجاد ترک بکند.

-رژیم غذایی نامناسب و خالی از فیبر از دیگر علت های این موضوع است.

-مراقبت نکردن و مرطوب نکردن به موقع پوست نیز یکی از علت های ترک پوستی است که می تواند حتی منجر به ترک های شدید تر و عمیق تری مانند ترک پاشنه شود.

علت ایجاد ترک های پوستی

می توان با استفاده از انواع درمان های خانگی و گیاهی باعث بهبود ظاهر پوست و رفع ترک های آن شد، روغن های گیاهی مختلف و مواد در دسترس متعددی وجود دارند که با خاصیت ترمیم کنندگی خود تاثیر بسزایی در رفع این ترک ها دارند. در این متن درمان های گیاهی ترک های پوستی تا جای امکان جمع آوری شده و در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار گرفته است.

روغن های گیاهی برای درمان ترک های پوستی


انواع مختلفی از روغن های طبیعی وجود دارد که علاوه بر آبرسانی عمیق به پوست، باعث حفظ رطوبت و شادابی آن میشود و با تاثیر در ایجاد سلول های جدید پوستی باعث لایه برداری و از بین بردن ترک های پوستی می شوند. توجه کنید که برخی روغن ها را بر پایه روغن های اساسی دیگر تهیه می کنند و عصاره گیاه خاصی را به روغن پایه ای مثل روغن نارگیل اضافه می کنند، استفاده از این روغن ها بی خطر است، اما برخی روغن ها اساسی هستند و مستقیما از خود گیاه گرفته می شوند، این روغن ها معمولا عطر و اسانس قوی دارند و بهتر است با روغن پایه ترکیب شده و سپس روی پوست ماساژ داده شوند تا از بروز حساسیت های پوستی جلوگیری شود.

روغن نارنج


روغن نارنج از پوست میوه نارنج (Citrus aurantium) گرفته می شود. از جمله روغن های اسانسی است و حاوی ویتامین های ترمیم کننده ای همچون ویتامین A و C می باشد. این روغن گیاهی خوشبو نقش مهمی در مراقبت از پوست دارد و باعث ترمیم و جوانسازی پوست می‌شود. استفاده دراز این روغن بر روی نواحی از بدن که دچار استرچ مارک شده اند می تواند باعث لایه برداری و کاهش اثرات ترک های پوستی شود. نکته قابل توجه این است روغن های اسانسی مانند روغن نارنج را نباید مستقیما روی پوست ماساژ دهید چون بسیار غلیظ هستند و ممکن است باعث ایجاد قرمزی و خارش در پوست شوند، همچنین با افزایش حساسیت پوست آن را در مقابل آفتاب آسیب پذیر می کند. برای بهره مندی از خواص فوق العاده این روغن نارنج برای درمان ترک های پوستی می توانید این روغن را با یک روغن پایه مخلوط کرده و روزانه با مقداری از آن محل مورد نظر را ماساژ دهید.

روغن نارنج

روغن مریم گلی


این روغن را از گیاه مریم گلی ( salvia officinalis) به دست می آورند، نمی توان منکر خواص این روغن گیاهی در بازسازی و ترمیم سلول های پوستی شد، مریم گلی حاوی ویتامین A و کلسیم است، وجود ویتامین A باعث ترمیم و تحریک کلاژن سازی در سلول های پوست میشود، همچنین دارای خاصیت لایه برداری است و با افزایش خاصیت کسانی پوست و آبرسانی به آن باعث بهبود ظاهر ترک های پوستی می شود. می توانید روزانه چند قطره از این روغن را بر روی نواحی آسیب دیده بدن خود ماساژ دهید.

روغن اسطوخودوس


گیاه اسطوخودوس ( Lavandula angustifolia) گیاهی همیشه سبز و معطر از خانواده نعناعیان است. خاصیت آرام بخشی فوق العاده دارد و از آن روغنی به دست می آورند که سرشار از ویتامین های A و E است. این ویتامین ها باعث تحریک کلاژن سازی در سلول‌های پوست می شوند و بافت جدیدی را ایجاد می کنند، از جمله کاربرد های اصلی این روغن تاثیر آن در درمان ترک های پوستی، جای جوش و جای زخم است.
باید توجه کنید که روغن اسطوخودوس یک روغن بسیار قوی است که توصیه می شود در ترکیب با روغن پایه ای همچون روغن نارگیل مورد استفاده قرار دارد. همچنین افرادی که دارای پوست حساسی هستند، قبل از مصرف حتما تست حساسیت انجام دهند.

روغن نارگیل


روغن نارگیل ( coconut oil) از جمله روغن های پایه و ایمن برای پوست است که فواید بیشماری دارد و معمولا به تنهایی یا در ترکیب با روغن های اساسی دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرده در هر دو حالت سودمند است. این روغن ارزشمند، علائم کشش پوست را کاهش می دهد و با افزایش حالت ارتجاعی پوست باعث بهبود شرایط ترک های پوستی می شود. ماساژ روزانه این روغن بر روی قسمت های آسیب دیده میتواند بسیار موثر باشد.
توجه کنید با این که روغن نارگیل یک روغن بی خطر است، اما برخی افراد ذاتا به نارگیل و روغن آن حساسیت دارند که توصیه می شود این افراد از آن استفاده نکنند.
برای تاثیر بیشتر می توانید حدود یک فنجان شکر را با یک چهارم فنجان روغن نارگیل مخلوط کرده و مقداری آب لیموی تازه به آن اضافه کنید، سپس محل مورد نظر را به مدت 8 تا 10 دقیقه با آن ماساژ دهید، این یک اسکراب خانگی بسیار موثر برای درمان انواع ترک های پوستی به ویژه ترک های ناشی از بارداری است.

روغن نارگیل

روغن گل رز


روغن گل رز (Rose oil) از جمله روغن های اسانسی موثر در درمان ترک های پوستی است، این روغن با دارا بودن اسید های چرب غیر اشباع، آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی همچون ویتامین A، E وC نقش موثری در ترمیم و بازسازی پوست و حفظ رطوبت آن دارد، هم جنین با افزایش خاصیت کشسانی در پوست از ایجاد ترک های پوستی جلوگیری می کند.
میتوانید روزانه مقداری مساوی از روغن گل رز را با روغن نارگیل مخلوط کنید و نواحی مورد نظر خود را به مدت 15 دقیقه با آن ماساژ دهید، پس از گذشت این مدت زمان پوست را با آب گرم بشویید، می توانید از این ماده به صورت روزانه استفاده کنید و به مرور تاثیر آن را در بهبود ترک های پوستی ببینید.

روغن زیتون


روغن زیتون از جمله روغن های بسیار موثر در بهبود شرایط پوست است که در هر خانه ای یافت می شود، این روغن سرشار از آنتی اکسیدان ها و اسید های چرب ضروری است که باعث رطوبت رسانی عمیق و ترمیم سلول های آسیب دیده پوست می شود. این روغن همچنین حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین E است که نقش بسزایی در بازسازی پوست دارد.
مس توانید مقداری روغن زیتون را روی محل هایی از بدن که ترک دارند مانند ران، شکم، بازو یا حتی پاشنه پا ماساژ دهید و اجازه دهید یک شب تا صبح بماند تا جذب پوست شود، برای اثر بخشی بیشتر می توانید قبل از ماساژ مقداری روغن را گرم کنید تا با تحریک گردش خون باعث ترمیم هر چه سریع تر آسیب های وارد بر پوست شود.
همچنین می توانید یک چهارم فنجان قهوه ریز آسیاب شده ، نصف قاشق غذاخوری فلفل تند و یک چهارم فنجان روغن زیتون را در یک ظرف بریزید و آنها را خوب مخلوط کنید تا یک مخلوط یک دست به دست آید ، سپس آن را در مناطقی که دچار ترک شده اند، بمالید. پس از گذشت مدت پنج تا ده دقیقه محل مورد نظر را با آب ولرم بشویید.

روغن بادام شیرین


یکی از روغن های پر کاربرد در زمینه زیبایی پوست روغن بادام است که کاربرد های فراوانی در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی دارد. این روغن سرشار از اسید های چرب غیر اشباع و ویتامین E است. منی غنی از آنتی اکسیدان هاست، روغن بادام پایه بسیاری از کرم های مرطوب کننده و لوسیون های بدن است، چون می تواند رطوبت مورد نیاز پوست را به خوبی تامین کند و از بروز خشکی پوست جلوگیری نماید. این روغن همچنین برای درمان انواع ترک های پوستی بسیار مناسب است، می توانید محل های آسیب دیده بدن را با روغن بادام ماساژ دهید و اجازه دهید روغن جذب پوستتان شود، این کار به مرور باعث کمرنگ تر شدن ترک ها و در نهایت از بین رفتن آنها می شود. برای نتیجه بهتر و سریع تر می توانید روغن بادام را با روغن اسطوخودوس ترکیب کرده و روی نواحی مورد نظر ماساژ دهید.
همچنین می توانید مقداری روغن بادام را با شکر و آب لیمو تازه مخلوط کنید و سپس مخلوط حاصل را به قسمت های دارای ترک بمالید، این کار علاوه بر ترمیم سلول های آسیب دیده، باعث حذف سلول های مرده پوست و لایه برداری آن نیز می شود.

روغن بادام شیرین

روغن کرچک


روغن گیاهی کرچک (Ricinus communis) کاربرد های فراوانی در زیبایی پوست و مو دارد و اغلب برای رطوبت رسانی به پوست یا موها مورد استفاده قرار می گیرد، خاصیت نرم کنندگی دارد و با ایجاد حالت کسانی در پوست از بروز ترک های پوستی جلوگیری می کند. همچنین استفاده از آن بر روی پوستی که دچار کشش و آسیب شده است باعث کمرنگ تر شدن و از بین رفتن ترک ها می گردد. می توانید هر شب مقداری از روغن کرچک را گرم کنید و محل مورد نظر را به مدت 15 تا 20 دقیقه با آن ماساژ دهید.

روغن بهارنارنج


این روغن از گل های بسیار خوشبو درخت بهارنارنج به دست می آید و از جمله روغن های اسانسی و غلیظ است، کاربرد این روغن برای سلامت پوست و مو و آروماتراپی است، چون به دلیل داشتن رایحه ای دلپذیر باعث آرامش عمومی بدن می شود. روغن بهار نارنج سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به ترمیم سلول های آسیب دیده پوستی کمک شایانی می کند. مصرف این روغن بر روی پوست می تواند علاوه بر کاهش چین و چروک، رفع جوش و آکنه و شفافیت پوست باعث از بین بردن آثار برجای مانده از ترک های پوستی نیز شود. می توانید این روغن را در ترکیب با یک روغن پایه مانند روغن بادام یا نارگیل بر روی قسمت های مورد نظر ماساژ دهید تا روغن جذب پوست شود. این مار را باید به مدت چند هفته تکرار کنید تا نتیجه دلخواه خود را بگیرید.

روغن کاکائو (کره کاکائو)


کره کاکائو، چربی گیاهی استخراج شده از دانه های کاکائو است و با رنگ زرد ، بوی دلپذیر ، قابلیت مرطوب کنندگی بالا و ذوب آسان در دمای اتاق یا دمای بدن شناخته می شود. کره کاکائو همچنین دارای درصد بالایی از تری گلیسیرید است که چربی های اشباع شده ای هستند که از اسید پالمیتیک ، اسید سیتریک و اسید اولئیک ساخته شده است.
از جمله روغن های موثر برای درمان ترک های پوستی کره کاکائو است که علاوه بر رطوبت رسانی به پوست، می تواند به لایه های عمیق تر آن نفوذ کرده و باعث ترمیم عمیق ترک ها شود. کره کاکائو را می توانید به تنهایی یا در ترکیب با مواد دیگر مورد استفاده قرار دهید. این ماده باعث رفع دائم ترک ها خواهد شد.
مقداری چهارم فنجان از این روغن را با موم زنبور عسل، یک قاشق غذاخوری روغن جوانه گندم و یک قاشق غذاخوری روغن ویتامین E مخلوط نمایید و محل های مورد نظر را روزانه دو تا 3 بار با این مخلوط ماساژ دهید. همچنین می توانید کره کاکائو را با مقدار های مساوی از روغن کنجد، کندر و زیتون ترکیب کنید، این ترکیب حاصل از چهار روغن بسیار مفید برای پوست که سرشار از ویتامین های ترمیم کننده پوست است، برای درمان گیاهی ترک های پوستی بسیار مفید است.

روغن کاکائو (کره کاکائو)

روغن هسته انار


این روغن از هسته های ریز میوه انار گرفته می شود و سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی و ویتامین هاست. از این روغن برای تهیه انواع پماد های موثر در رفع ترک های پوستی استفاده می شود. می توانید این روغن را نیز مانند سایر روغن های طبیعی بر روی پوست خود ماساژ دهید و پس از مدتی ناحیه مورد نظر را بشویید، همچنین ترکیب روغن هسته انار با روغن اسطوخودوس نیز از جمله ترکیبات بسیار موثر در رفع ترک های پوست سفید و قرمز رنگ است.

روغن جوانه گندم


یکی از مهم ترین و موثرترین روغن های طبیعی که برای امور آرایشی و بهداشتی پوست، مو و بدن مورد استفاده قرار می گیرد، روغن جوانه گندم است. این روغن را از طریق پرس سرو دانه های نرم گندم به دست می آورند.
روغن جوانه گندم را روغن حیات می نامند. به دلیل ارزش غذایی بالا ؛ این روغن شامل اسیدهای چرب ، و درصد بالایی از ویتامین ها ، مانند: ویتامین E ، ویتامین B1 ، ویتامین B2 ، ویتامین B5 و… است ، علاوه براین حاوی بسیاری از مواد معدنی است و اسیدهای نوکلئیک، درصد بالایی از پروتئین و لینولئیک اسید نیز در آن یافت می شود.
این روغن برای رطوبت رسانی عمیق به پوست یک گزینه عالی است و در درمان انواع ترک های پوستی اعم از ترک های بارداری یا ترک پاشنه پا بسیار موثر است.
برای رفع ترک هایی که در اثر کشش یا بارداری ایحاد شده اند و خطوط سفید رنگی از آن ها بر روی پوست باقی مانده است، می توانید مقدار مساوی از روغن جوانه گندم را با روغن زیتون مخلوط کنید و نواحی مورد نظر با آن ماساژ دهید، بهتر است این کار شب ها انجام دهید و پس از جذب کامل روغن توسط پوست تا صبح آن را روی پوست نگه دارید. این کار را می توانید روزانه انجام دهید و پس از گذشت دو تا 3 ماه شاهد تاثیر فوق العاده آن در رفع کامل ترک ها باشید.
برای درمان ترک پاشنه پا نیز روغن جوانه گندم را با وازلین یا موم زنبور عسل مخلوط کنید و پاشنه پا را به خوبی با آن ماساژ دهید. سپس ناحیه مورد نظر را با جوراب یا کیسه نایلونی بپوشانید و پس از گذشت 4 تا 5 ساعت به آرامی با آب گرم بشویید. هر روز این ما را تکرار کنید تا ترک پاشنه به طور کامل از بین برود، مدت زمان انجام این عمل به عمق و شدت ترک بستگی دارد.

کره شی (شی باتر)


کره شی، روغنی گیاهی است که از دانه های روغنی درخت شی در آفریقا به دست می آید، برای تهیه این روغن مغز هسته میوه درخت شی را جدا می کنند و پس از پودر کردن آن را در آب می جوشانند، روغن خارج شده از این ماده در سطح آب جمع می شود و پس از سرد شدن شکل جامد و سفید رنگی به خود میگیرد، چون ظاهر این روغن شبیه کره است به کره شی می گویند.
از جمله کاربرد های اساسی این ماده بهبود وضعیت پوست و مو است. کره شی امروزه ماده پایه ی کرم های آرایشی و مرطوب کننده است. این یک ماده طبیعی حاوی ویتامین A و ویتامین E است و کاربرد های متنوعی دارد، از جمله: مرطوب کردن پوست و محافظت از آن در برابر چین و چروک ، از بین بردن آفتاب سوختگی ، مرطوب کردن پوست لب ها ، ناحیه های خشن مانند آرنج و زانو را نرم می کند و آثار زخم و آثار آکنه را کاهش می دهد.
یکی دیگر از کاربرد های این ماده استفاده از آن برای رفع ترک های پوستی قرمز یا سفید رنگ است، چون سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست که به بازسازی سریع پوست کمک می کند.
برای اینکه نتیجه بهتری از این روغن بگیرید، بهتر است قبل از استفاده از آن نواحی مورد نظر را با اسکراب لایه برداری کنید تا سلول های مرده سطح پوست از بین بروند و مواد مغذی بهتر جذب پوست گردند، برای این کار می توانید از شکر، نمک دریایی یا قهوه استفاده نمایید.
کره شی را روی دست خود قرار دهید و پس از اینکه به دمای محیط رسید آن را به صورت دورانی روی موضع ماساژ دهید، این کارا دو بار در روز تکرار کنید. لکه های قرمز رنگ معمولا زودتر از ترک های سفید از بین می روند. می توانید برای نتیجه گیری بهتر مقداری روغن جوانه گندم را با کره شی ترکیب کرده و سپس پوست را با آن ماساژ دهید، این یک ترکیب سرشار از ویتامین E است.

کره شی (شی باتر)

روغن جوجوبا


این روغن از گیاه جوجوبا استخراج می شود و از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها و مشکلات پوستی استفاده می کنند. این روغن حاوی آنتی اکسیدان های قابل توجهی است، ویتامین A، ویتامین E و امگا 6 از جمله بهترین سد های دفاعی پوست در برابر انواع آسیب های پوستی هستند.
این روغن علاوه بر درمان جوش و آکنه، جوانسازی پوست، رفع چین و چروک ها، کاهش علائم پیری، رطوبت رسانی عمیق به پوست و حفظ طراوت و شادابی آن، باعث درمان موثر ترک های پوستی نیز می شود.
برای این منظور باید مقداری از روغن جوجوبا را روی محل های آسیب دیده ماساژ دهید و این کار را تا حصول بهبودی ادامه دهید. روغن جوجوبا از جمله روغن های بی خطر است ولی خانم های باردار و شیرده و کسانی که پوست حساسی دارند، بهتر است قبل مصرف تست حساسیت انجام دهند، به این ترتیب که مقداری از روغن را روی پوست بازوی خود امتحان کنند و در صورت نداشتن عوارضی همچون خارش و قرمزی پوست، آن را در نواحی گسترده مورد استفاده قرار دهند. هنگام تهیه روغن جوجوبا توجه کنید که حتما ارگانیک و غیر فرآوری شده باشد و تحت پرس سرد تهیه شود تا ماندگاری بالاتری داشته باشد.

روغن آرگان


روغن آرگان که به آن طلای مایع نیز گفته می شود، اگر اصل باشد برای پوست و مو بسیار مفید است. این روغن از میوه های بادام مانند درخت آرگان به دست می آید و حاوی امگا 6، وامگا9 و ویتامین E قابل توجهی است. مواد موثر دیگر موجود در روغن آرگان عبارتند از استئاریک ، لینولنیک اسید، کاروتن، اسکالن و هم چنین استروئیدها و فنول ها. این روغن در بسیاری از لوازم آرایشی و مراقبتی حضور دارد و استفاده روزانه از آن علاوه بر رطوبت رسانی به پوست، باعث تغذیه عمیق آن می شود. این روغن علائم پیری پوست را به طور موثری درمان می کند و از بروز ترک های پوستی جلوگیری کرده و در درمان آنها نیز بسیار موثر است.

روش های دیگر برای از بین بردن ترک های پوستی


علاوه بر روغن های گیاهی که تاثیر بسزایی در درمان گیاهی ترک های پوستی دارند، می توانید از برخی مواد ساده ودر دسترس نیز برای کمرنگ تر کردن این ترک ها کمک بگیرید، در ادامه به چند مورد اشاره خواهیم کرد.

ژل آلوئه ورا


ژل بی رنگی که درون برگ های گوشتی گیاه آلوئه ورا وجود دارد، برای پوست بسیار مفید است، این ماده حاوی گلوکومانان و جیبرلین است که ترکیبات موثری در بهبود وضعیت پوستی هستند، علاوه براین حاوی انواع آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی است. این ماده باعث تسریع روند بهبود و افزایش ساخت کلاژن در پوست می شود، همچنین برای کاهش علائم کشش موثر است.
می توانید مقداری از ژل آلوئه ورا را بر روی قسمت هایی از بدن که دچار ترک شده اند، ماساژ دهید و پس از خشک شدن آن را با آب گرم بشویید.
همچنین می توانید به ژل آلوئه ورا 5عدد قرص ویتامین A و 10 عدد قرص ویتامین E اضافه کنید و مخلوط حاصل را بر روی قسمت های مورد نظر حدود 10 دقیقه ماساژ دهید و بعد از خشک شدن آن را با آب گرم بشویید. روزانه دو بار این کار را تکرار کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
ترکیب ژل آلوئه ورا با روغن زیتون نیز برای رفع ترک های پوستی بسیار موثر است.

ژل آلوئه ورا

سفیده تخم مرغ


در دسترس ترین ماده سفیده تخم مرغ است، که منبع غنی از انواع ویتامین ها، آمینو اسید ها و پروتئین هاست. این ماده نیز به پنهان کردن آثار کشیدگی پوست کمک می کند.
برای این منظور ابتدا قسمت های مورد نظر را با آب گرم به خوبی بشویید تا تمیز باشد، سپس دو عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و آن را با یک برس نرم یا دست روی قسمت های آسیب دیده بمالید و اجازه دهید تا خشک شود، پس از خشک شدن ناحیه مورد نظر را با آب سرد بشویید و پس از خشک کردن با روغن زیتون ماساژ دهید تا رطوبت پوست حفظ شود. این کار را تا دو هفته انجام دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

آب لیمو


آب لیمو سرشار از ویتامین C است و ترکیبات اسیدی خاصی دارد که به بهبود وضعیت ترک های پوستی کمک می کند. استفاده از این ماده بسیار آسان است، کافیست مقداری آب لیمو را با حرکات دورانی روی محل های مورد نظر ماساژ دهید و این روند را تا 10 دقیقه ادامه دهید، پس از گذشت این زمان محل را با آب بشویید و پس از خشک کردن با مرطوب کننده مناسب مانند روغن زیتون یا نارگیل مرطوب کنید.
همچنین می توانید آب لیمو را با آب خیار و مقداری آرد مخلوط کنید تا خمیر به دست و خمیر حاصل را بر روی ترک ها قرار دهید و پس از خشک شدن ناحیه مورد نظر را شسته و مرطوب نمایید.

آب لیمو

شکر


شکر کاربرد بسیاری در مراقبت های پوستی دارد، این ماده لایه بردار است و با حذف سلول های مرده پوست باعث نفوذ ماسک های مختلف به عمق پوست می توانید شکر را با انواع روغن های موثر در رفع ترک پوستی مخلوط کنید یا برای اثر بخشی بیشتر قبل از استفاده از روغن های گیاهی محل های مورد نظر را با شکر لایه برداری کنید.
یک فنجان شکر را می توانید با یک. چهارم فنجان روغن بادام یا زیتون مخلوط کنید و به آن کمی آب لیمو بیفزایید. این یک اسکراب عالی برای بدن است، قسمت های دا ای ترک را با این مخلوط به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید و سپس بشویید.

گلیسیرین


گلیسیرین نیز از جمله مواد موثر برای رطوبت رسانی به پوست است که می تواند نقش موثری در حذف ترک ها نیز داشته باشد، می توانید مقداری گلیسیرین را با آب لیمو مخلوط کرده و روی نواحی مورد نظر به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید و سپس بشویید، یا آن را با روغن زیتون به مقدار مساوی ترکیب کرده و روی پوست آسیب دیده ماساژ دهید تا جذب پوست شود، مطمئنا در صورت مداومت بر این مار به نتیجه مورد نظر خود خواهید رسید.

سرکه سیب


سرکه سیب نیز خاصیت رفع لک های پوستی را دارد و می تواند برای درمان ترک های خفیف پوستی موثر باشد، می توانید آن را با کره کاکائو ترکیب کنید و روی قسمت ترک خورده بدن بمالید و اجازه دهید به مدت 4 ساعت روی پوست بماند، سپس به خوبی پوست را بشویید تا آثار سه روی آن نماند، پس از خشک کردن پوست را مرطوب کنید.

رفع ترک پاشنه


ترک پاشنه اغلب در اثر خشکی بیش از حد پوست و عدم رسیدگی به آن ایجاد می شود، برای رفع این ترک ها که معمولا عمیق هستند، می توانید از انواع روغن های گیاهی نام برده شده، استفاده کنید و برای نتیجه گیری بهتر پا و بخصوص پاشنه را به خوبی چرب کنید و با جوراب یا پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید یک شب تا صبح بماند، برای بهبود این ترک ها باید زمان بگذارید و این کار را به دفعات تکرار کنید.

رفع ترک پاشنه

نکات کلی برای رفع ترک های پوستی


علاوه بر درمان های موجود در علم پزشکی از جمله انواع لیزر ها که عوارض خاص خود را دارند و بسیار گران هستند، می توانید از انواع روغن های گیاهی استفاده کنید، نکته قابل توجه در مصرف این مواد طبیعی این است که :
:
-باید با صرف زمان و حوصله کافی به این درمان ها بپردازید، عجله نکنید و زود ناامید نشوید چون پوست برای بازسازی خود باید زمان کافی داشته باشد.

  • در استفاده از روغن های اسانسی حتما تست حساسیت انجام دهید و آنها را با روغن های پایه ترکیب کنید تا از بروز حساسیت های پوستی جلوگیری نمایید.
  • زیاده روی در استفاده از هیچ گونه درمانی خانگی صرف طبیعی بودن آن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و بهتر است روزانه حداکثر دو بار تکرار شود و چند ماه ادامه یابد.

-اگر باردار هستید و دچار ترک شده اید، قبل از از هرگونه اقدامی برای رفع این ترک ها حتما با پزشک متخصص مشورت کنید تا آسیبی به سلامت مادر و جنین وارد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *