عرقیات گیاهی مفید و مضر در دوران بارداری

فهرست مطلب


عرقیجات مختلف در دوران بارداری می توانند فواید و مضراتی به همراه داشته باشند، برخی از این عرق ها هر دو ویژگی را در خود دارند که در این صورت بهتر است هر فرد متناسب با بدن خود و با نظر پزشک از آن ها استفاده کند، اما عرق هایی هم وجود دارند که کاملا مضر هستند و به هیچ وجه نباید از آن ها استفاده کرد، شناخت عرقیات گیاهی مفید و مضر در دوران بارداری قضیه ای بسیار مهم است در ادامه عرق های مختلف را از جهت خواص و ضررهایی که دارند بررسی می کنیم.

عرقیات گیاهی مفید و مضر در دوران بارداری

عرقیات مضر در بارداری


ابتدا سراغ عرق هایی می رویم که بهتر است در دوران بارداری مصرف نکنید، البته توجه کنید که در بین عرق های بررسی شده برخی از آن ها را می توان تحت نظر پزشک یا به مقدار کم مصرف کرد که آن ها را بیان کرده ایم.

عرق زیره


عرق زیره با اینکه سرشار از فواید مختلف بخصوص برای خانم هاست اما مصرف آن در دوران بارداری ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشد علاوه بر احتمال ابتلا به زردی در نوزاد، مصرف عرق زیره در تیره شدن پوست نوزاد هم موثر است، البته گفته می شود این عرق می تواند مشکلات گوارشی را در دوران بارداری کاهش دهد و در بهبود روند هضم کربوهیدرات ها و چربی ها بسیار کمک کند، این عرق برای مصرف باید توسط پزشک تایید شود.

عرق زیره

عرق گل گاو زبان


بهتر است در این دوران از عرق گل گاو زبان اجتناب کنید، با اینکه این عرق اعصاب را آرام می کند و در کاهش مشکلات گوارشی موثر است اما مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

عرق گل گاو زبان

عرق آلوئه ورا


عرق آلوئه ورا امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده و خواص آن برای دوران بارداری هم مطرح می شوند اما توجه کنید که نباید درمورد عرق این گیاه اشتباه کنید، حتی اگر مصرف شکل های دیگر آلوئه ورا ایرادی نداشته باشد، مصرف عرق آن در دوران بارداری ممنوع است و ممکن است باعث اسهال خونی شود.

عرق آلوئه ورا

عرق شیرین بیان


عرق گیاه شیرین بیان در افزایش فشارخون تاثیر بسیاری دارد و به همین جهت مصرف آن در دوران بارداری می تواند خطرناک باشد، دوران بارداری دورانی بسیار حساس است که تغییرات هورمونی بدن و ورم کردن باعث افزایش فشارخون شده و رگ ها را تنگ می کند، به همین جهت اگر در دوران قبل از بارداری به دلیل فشارخون پایین از شیرین بیان استفاده می کردید توجه کنید که در دوران بارداری نیازی به این کار نیست.

عرق شیرین بیان

عرق سنبل الطیب


مصرف این عرق از آن جهت که برای کلیه های مادر باردار مضر است توصیه نمی شود، هرچند خاصیتی آرامش بخش دارد و می تواند خواب را بهبود بخشد، می توانید به مقدار کم و با فاصله های زمانی خیلی طولانی از این عرق استفاده کنید.

عرق سنبل الطیب

عرق رازیانه


این عرق که درمانی طبیعی برای بیماری های تخمدان زنان بخصوص بیماری تنبلی تخمدان و مشکلات یائسگی یا دردهای قائدگی به حساب می آید می تواند میل جنسی را هم در زنان افزایش دهد، این عرق عادت ماهانه را تنظیم می کند و به طور کلی قائده آور است، همین ویژگی قائده آور بودن عرق رازیانه باعث می شود که در دوران بارداری زیاد توصیه نشود، بخصوص در ماه های اول می تواند باعث سقط جنین شود، این عرق هورمون های زنانه را هم افزایش می دهد که بر جنین اثرات منفی زیادی خواهد داشت.

عرق نعناع


عرق نعناع با اینکه می تواند مشکلات معده و دستگاه گوارش را کاهش دهد اما در دوران بارداری باعث افزایش سوزش سر دل، نفخ، دل درد و ترش کردن می شود، این عرق باعث یبوست هم می شود و بهتر است هنگام مصرف به نکات آن توجه داشته باشید و خودسر استفاده نکنید.

عرق نعناع

عرق های مفید در بارداری


برخی از عرق ها در دوران بارداری می توانند مصرف شوند و فواید خود را به جنین و مادر منتقل کنند، اما توجه کنید که مصرف این عرقیات هم نباید بیش از حد صورت گیرد و بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

عرق کاسنی


با اینکه مصرف بیش از حد این عرق توصیه نمی شود و بین متخصصان درمورد استفاده یا عدم استفاده از آن در دوران بارداری اختلاف نظر وجود دارد ولی بهتر است اگر می خواهید آن را مصرف کنید زیر نظر پزشک این کار را انجام دهید، عرق کاسنی می تواند مشکلات گوارشی را کاهش دهد و به کم شدن درد آرتروز کمک کند، این عرق سیستم ایمنی را تقویت می کند و البته در کنار تمام فوایدش باعث انقباضات رحمی هم می شود که برای جنین مضر است، بهتر است در مصرف آن حتما مراقب باشید.

عرق کاسنی

عرق بهارنارنج


عرق گیاهی بهار نارنج خاصیتی آرام بخش دارد که می تواند مانند مسکنی طبیعی عمل کند و سردرد، بی خوابی یا تشویش را کاهش دهد، برای مصرف بهتر است بیش از یک سوم لیوان از آن را در یک بار مصرف میل نکنید، بهترین زمان برای بهره گرفتن از فواید این عرق شب قبل از خواب است.

عرق بهارنارنج

عرق بیدمشک


برای افزایش اشتها در دوران بارداری می توان از عرق بیدمشک استفاده کرد، این عرق حالت تهوع را در ماه های اول حاملگی کاهش می دهد و بخصوص برای حالت های بد اول صبح بسیار موثر است، علاوه بر این عرق بیدمشک می تواند به کاهش افسردگی کمک کند و نشاط آور است.

عرق بیدمشک

عرق شنبلیله


برای جلوگیری از دیابت بارداری و کنترل هورمون های این دوران می توانید از عرق شنبلیله استفاده کنید، مصرف این عرق در دوران بارداری رایج است اما نباید بیش از حد از آن استفاده کرد.

عرق شنبلیله

عرق آویشن


برای رفع مشکلات مختلف دستگاه تنفسی به خصوص نفس نفس زدن یا حتی درمان سرماخوردگی و گرفتگی بینی می توان به عرق آویشن اعتماد کرد، این عرق اکسیژن را در خون مادر افزایش می دهد و باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی و مغز جنین می شود، حتی استنشاق این عرق تاثیر بسیار مثبتی بر بهبود تنفس دوران بارداری دارد. زیاده‌روی در مصرف و خوردن آویشن مضر خواهد بود.

عرق آویشن

عرق خارشتر


مصرف عرق خارشتر می توند سنگ کلیه و مثانه را از بین ببرد و عفونت های مختلف زنانه یا مثانه را در دوران بارداری کاهش دهد، این عرق ادرار آور است و یبوست را هم درمان می کند، علاوه بر این در دوران سرماخوردگی هم نقش موثری در کاهش علائم بیماری دارد، البته مصرف آن باید بسیار کم باشد.

عرق خارشتر

عرق بادرنجبویه


عرق بادرنجبویه ویار مربوط به حالت تهوع و استفراغ را کاهش می دهد و امکان ابتلا به افسردگی بعد از زایمان را هم کم می کند، می توانید شربت این عرق را درست کنید اما نباید به طور پی در پی و زیاد از آن بنوشید.

عرق بادرنجبویه

عرق اسطوخودوس


عرق اسطوخودوس علاوه بر ایجاد آرامش در مادر باعث تامین کلسیم مورد نیاز بدن مادر و جنین می شود و می تواند کمبود مواد معدنی و ویتامین های مختلف دوران بارداری را جبران کند.

عرق اسطوخودوس

عرق خارخاسک


در دوران بارداری می توانید از عرق خارخاسک به جای قرص های سرماخوردگی استفاده کنید، این عرق علاوه بر کاهش سرفه می تواند حساسیت های پوستی مانند کهیر را هم کم کند و با خاصیت ادرار آور خود از سنگ مثانه یا کلیه پیشگیری کند، علاوه بر این عرق خارخاسک از افزایش هورمون در دوران بارداری هم پیشگیری می کند، البته توجه کنید که مصرف آن باید بسیار کم باشد زیرا می تواند باعث سقط جنین شود.

عرق خارخاسک
سوالات رایج


آیا می توان عرق های مفید در دوران بارداری را به طور دلخواه مصرف کرد؟

خیر مصرف خود سر این عرق ها هم جایز نیست و باید بسیار کم و زیر نظر پزشک صورت گیرد، مصرف عرق های گیاهی در دوران بارداری به طور کلی حساسیت های خاصی دارد.

آیا می توان هر روز از عرق های مفید استفاده کرد؟

خیر مصرف این عرق ها باید با فاصله های زمانی طولانی صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *