7 چای که می توانند به قلب شما کمک کنند یا آسیب بزنند

فهرست مطلب


با توجه به این که نوشیدن چای دلایل خوبی میتواند داشته باشد ، پزشکان یا متخصصان تغذیه نوشیدن چای بیشتر را بهتر دانسته و به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم برای قلب برای شما پیشنهاد دهند؛ چای به دلیل اینکه معطر بوده و دارای خاصیت تسکین دهنده است و فواید زیادی بر ذهن و بدن دارد در لیست غذاها و نوشیدنی های مورد تایید قرار گرفته است.


وقتی که صحبت از سلامتی است؛ نوع چایی که می نوشید مهم است و همچنین سایر داروهایی که مصرف میکنید و باید میزان حساسیت فردی به نسبت کافئین موجود در چای نیز مدنظر قرار داده شود؛ به طور کلی بهترین نوع چای، انواع چای های تهیه شده از درختچه ی Camellia Sinensis است که چای سیاه، چای سفید؛ چای سبز و چای اولونگ نام دارند.

7 چای که می توانند به قلب شما کمک کنند یا آسیب بزنند


چای سیاه: هم برای قلب شما خوب و هم بد است


به طور گسترده چای سیاه اکسید میشود و به همین دلیل است که رنگ آن سیاه است، مزایای چای سیاه به خاطر وجود مواد شیمیایی گیاهی قدرتمند مثل پلی فنل ها و فلاونوئید هاست، افرادی که دارای بیماریهای قلبی هستند و قهوه زیادی می نوشند باید به سمت چای روی بیاورند زیرا میزان کافئین موجود در چای به میزان نصف کافئین موجود در قهوه است؛ در یک مطالعات بالین یانجام شده در سال 2012 نشان داد افرادی که روزانه سه فنجان چای سیاه می نوشند، به طور متوسط 36 درصد سطح تری گلیسیرید آنها پایین بوده و 17 درصد مشخصات کلسترولی بهبودیافته نشان دادند.

همه چای های سیاه کافئین دارند در صورتی که ضربان قلب شما زیاد و سریع است یا فشارخون دارید، مصرف چای سیاه می تواند اوضاع شما را بدتر نماید؛ میزان کافئین موجود در چای های سیاه تقریبا 14 تا 70 میلی گرم است؛ هر نوع چای که تپش قلب یا ضربان قلب شما را سریع کند باید هرچه زودتر مصرف آن را متوقف نمایید .
نکته: اگر از داروهایی مثل کومادین یا ورافارین استفاده میکنید دارویی رقیق کننده خون است،بادی با احتیاط مصرف کنید زیرا چای سیاه باعث کاهش لخته شدن خون و افزایش احتمال کبودی و خونریزی می شود.
نکته: محرک ها می توانند باعث آریتمی قلبی در برخی از بیماران شوند.

چای سیاه: هم برای قلب شما خوب و هم بد است

چای سبز: چربی های پایین ، پلاک کمتر

در تهیه چای های سبز، برگ ها را برداشت و خشک کرده سپس بخارپز می کنند بدین ترتیب فرایند اکسیداسیون در آنها وجود ندارد، اگر جز افراد چای خور هستید توصیه می کنم از چای سبز مصرف نمایید ولی آن را با شکر خراب نکنید؛ مطالعات بالینی انجام گرفته در مورد چای سبز حاکی از آن است که چای سبز به کاهش کلسترول LDL و تری گلیسیرید کمک می کند.
خبر خوب برای بیماران قلبی: بر اساس یک مطالعه ای که بیش از 90،000 فرد ژاپنی در آن شرکت کرده بودند ( در مارس 2015 چپ شده در مجله Annals of Epidemiology) تایید کردند که نوشیدن چای سبز در افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند احتمال خطر وقوع حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد.
یک فنجان چای سبز بسته به مدت زمان دم کردن آن میتواند 24 الی 45 میلی گرم کافئین داشته باشد، چای سبز حاوی آنتی اکسیدان های قوی است علی الخصوص آنتی اکسیدان اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) موجود در چای سبز که می تواند به جلوگیری از تصلب شرایی و تجمع پلاک در رگ ها کمک کند؛ آنتی اکسیدان EGCG میتواند به تقویت متابولیسم کمک کرده و دستیابی به وزن ایده آل آسان تر شود.
چای سبز به بهبود عملکرد سلولهای اندوتلیال در رگ های خونی کمک می کند.

چای سبز: چربی های پایین ، پلاک کمتر

چای سفید: مفید برای گردش خون


چای سفید از جوانه های جوان گیاه چای برداشت شده و به مدت خیلی کوتاهی فرآوری میشود؛ چای سفید احتمالا خالص ترین چای است و برای سلامتی قلب مفید بوده و مصرف آن توصیه میشود؛ فلاونوئیدها برای قلب مفید هستند و با کاهش فشار خون و کاهش کلسترول بد خون، به اتساع عروق کمک می کنند. چای سفید ممکن است نه تنها از قلب بلکه از کل سیستم گردش خون محافظت کند.

نکته: در صورتی که از داروی رقیق کننده خون مانند کومادین مصرف می کنید یا به کافئین حساس هستید حتما با پزشک خود قبل از مصرف این چای مشورت کنید زیرا چای سفید حاویکافئین است و میتواند منجر به افزایش ضربان قلب شما شود و یا احتمال خطر ابتلا به فشارخون را افزایش دهد.

چای سفید: مفید برای گردش خون

چای اولانگ: کاهش کلسترول و هشدار وارفارین


چای اولانگ از از برگ های چای خرد شده که به مدتی مورد اکسید قرار گرفتند و سپس برای جلوگیری از این روند حرارت داده شده اند تشکیل شده است؛ یک مطالعه انجام شده بر روی چای اولانگ نمایش داد که این چای میتواند منجربه کاهش کلسترول خون در بیمارانی که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند کمک کند؛ در مطالعات حیوانی نیز مشخص شد که اولونگ میتواند منجر به کاهش تری گلیسیرید و مصرف غذا گردد، در این باره مطالعات زیادی بر روی اثرات اولونگ بیماریهای قلبی انجام نگرفته است.
در صورتیکه میخواهید چای اولونگ بنوشید حتما با پزشک خود مشورت کنید مخصوصا اگر داروی کومادین مصرف می کنید در اینصورت حتما باید هر گیاه؛ مکمل ، ویتامینی که مصرف می کنید باید به پزشک خود اطلاع دهید.

چای اولانگ: کاهش کلسترول و هشدار وارفارین


چای بابونه: چایی خواب آور


باوجود اینکه دمنوش های گیاهی جز چای های سنتی نیستند ولی به دلیل فوایدی که دارند از ذکر آنها نتوانستیم غافل شویم؛ چای گیاه بابونه چایی آرامش بخش است مصرف این چای برای سلامتی قلب نیز کمک میکند، اکثر بیماران قلبی خواب کافی نداشته و مشکل دارند یک عادت شبانه خوب برای این بیماران کمک میکند و توصیه میشود قبل از خواب یک فنجان چای بابونه گرم بخورند.
نکته: بیمارانی که استنت شریان کرونر دارند و یا از داروهای رقیق کننده خون آسپرین یا کومادین استفاده می کنند ، باید قبل از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود مشورت کنند ، زیرا ممکن است خطر خونریزی داخلی را افزایش دهد.

چای بابونه: چایی خواب آور

چای جینسینگ: رقیق کننده طبیعی خون قلب


جینسینگ به طور رسمی توسط سازمان غذا و دارو ارزیابی نشده است ، اما نوشیدن آن بدون شک باعث تقویت قلب شما می شود. جینسینگ با شل کردن رگ ها میتواند منجر به کاهش فشارخون شود و از چسبندگی پلاکت ها جلوگیری کرده و باعث بهبود مشخصات کلسترول شود؛ می توانید چای جینسینگ خوشمزه و شیرین را با یک چای شیرین پر از شکر دم کرده جایگزین کنید؛ این چای علاوه بر اینکه میتواند جهت لاغری و کاهش وزن برای شما کمک کند میتواند میزان مصرف قند شما را نیز کاهش دهد.
نکته: میزان قند بیشتر و اضافی میتواند به قلب شما آسیب برساند.
نکته: مثل بقیه چای ها اگر داروهایی مثل کومادین یا داروهای ضد پلاکت مانند پلاویکس (کلوپیدوگرل) مصرف می کنید ، با پزشک خود صحبت کنید.

چای جینسینگ: رقیق کننده طبیعی خون قلب


چای هوفاریقون: خطرناک همراه با داروهای قلب

چای هوفاریقون یا گل راعی یا گل شهناز ممکن است شنیده باشید مصرف دمنوش هوفاریقون به درمان علائم افسردگی کمک میکند؛ اگر دچار بیماریهای قلبی هستید در نوشیدن این چای دقت داشته باشید؛ یزرگترین نگرانی درباره مصرف این چای اختلال آن با داروهای قلبی است .
نکته: درصدرتیکه از داروهای رقیق کننده خون یا داروهای قلبی برای نارسایی قلبی مانند دیگوکسین استفاده می کنید ، یا اگر به استنت یا فیبریلاسیون دهلیزی نیاز دارید ، مصرف چای هوفاریقون خطرناک است؛ اگر میخواهید چای St. John’s Wort
یا چای هوفاریقون را جهت درمان افسردگی خود مصرف کنید با پزشک خود حتما مشورت کنید زیرا ارتباط تنگاتنگی بین افسردگی و بیماریهای قلبی وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *