بلاگ

داروی گیاهی برای تخلیه کامل ادرار


دلایل مختلفی وجود دارند که باعث عدم کنترل مناسب ادرار و تخلیه نشدن آن می شوند، ما در ادامه به بررسی تک تک این دلایل و روش های گیاهی و دارویی درمان آن ها خواهیم پرداخت

داروی گیاهی برای تخلیه کامل ادرار

چرا ادرار به طور کامل تخلیه نمی شود؟


اگر در تخلیه ادرار دچار مشکل هستید به احتمال زیاد یکی از مشکلات زیر را دارید:
احتباس ادراری
تنگ شدن مجرای ادراری
بی اختیاری ادراری و تکرر ادرار
مثانه بیش فعال
عفونت ادراری

احتباس ادرار چیست؟


یکی از مشکلاتی که باعث تخلیه نشدن کامل ادرار در بدن می شود احتباس ادرار است که معمولا در مردان مسن اتفاق می افتد، این مشکل معمولا به دو شکل حاد و مزمن وجود دارد که هر یک از آن ها علائم مخصوص خود را دارند و در صورت ابتلا حتما باید به پزشک مراجعه شود.

احتباس ادرار حاد


اگر این مشکل به شکل حاد صورت بگیرد مدت زمان کوتاهی بدن را درگیر کرده و تمام خواهد شد، در این مشکل ممکن است خطر زیادی فرد را تهدید کند و به همین جهت بهتر است آن را جدی بگیرید، درد شدیدی در این بیماری وجود دارد و باعث نفخ، احساس زیاد نیاز به ادرار، عدم توانایی ادرار و درد پایین شکم می شود.

احتباس ادرار مزمن


اگر احتباس به صورت مزمن فرد را درگیر کند زمان بیشتری با او می ماند و ادرار را سخت می کند، البته در این بیماری ادرار تخلیه می شود اما نه به طور کامل و با سختی فراوان، اگر این بیماری مورد توجه و درمان قرار نگیرد می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری های دیگر شود و مشکل ساز شود.

علائم احتباس ادرار مزمن:


این بیماری علائمی مانند احساس فشار در زیر شکم، احساس درد شدید، کم بودن جریان ادرار، تخلیه نشدن کامل مثانه، مشکل در شروع ادرار کردن، تکرر ادرار تا بیش از هشت بار در روز دارد.

چرا دچار احتباس ادراری می شویم:


علت این بیماری معمولا عواملی مانند تاثیر داروهای مختلف، مشکلات عصبی، انسداد مجاری ادرار و ضعیف شدن عضلات مثانه است، از جمله شرایطی که امکان ابتلا به احتباس ادراری در افراد افزایش می دهد یبوست بیش از حد و تکرر یبوست در روزهای متوالی، تومور و سرطان، سیستوسل، رکتوسل، سنگ های دستگاه ادراری، هیپرپلازی خوش خیم پروستات و تنگی مجاری ادراری را می توان نام برد.

هیپرپلازی خوش خیم پروستات چیست؟


پروستات از غده های مهم بدن مردان است که شکلی گردو مانند دارد و بخشی از دستگاه تولید مثل مردان است، این غده کنار مجاری ادراری قرار دارد و در گردن مثانه جا خوش کرده که همین باعث می شود که هرگونه مشکل در این غده به دستگاه ادراری هم آسیب بزند، بیماری هیپرپلازی خوش خیم که به طور مختصر BPH نامیده می شود از بیماری هایی است که بخاطر بزرگ شدن پروستات ایجاد می شود و معمولا در مردان پنجاه تا شصت ساله اتفاق می افتد، این بیماری از تخلیه کامل ادرار پیشگیری می کند و توسط پزشک تشخیص داده می شود، البته در این بیماری غده پروستاتی که بزرگ شده سرطانی نیست و خطری از این جهت ندارد.

چرا مجاری ادرار تنگ می شوند؟


یکی از دلایلی که باعث احتباس ادرار شده و مشکلاتی را از جهت تخلیه ایجاد می کند تنگ شدن مجاری ادراری است، این اتفاق به دلایل مختلفی روی می دهد، از جمله این دلایل می توان به این موارد اشاره کرد: پروستاتیت که نوعی بیماری التهاب آورنده برای پروستات و اطراف آن است، عمل جراحی و عوارض آن مانند التهاب و بافت اسکار، جراحی هیپرپلازی خوش خیم پروستات، پرنئوم منطقه بین مقعد و اندام های جنسی، بیماری های مختلف مانند سرطان، UTI ها و آسیب های مختلف دیگر، البته این مسائل باید توسط پزشک تشخیص داده شوند.
از جراحی های تنگ کننده مجاری ادرار در مردان می توان به جراحی اصلاح پرولاپس لگن هم اشاره کرد، سیستوسل و رکتوسل از جمله دلایلی بی اختیاری ادرار و تنگی مجرای ادراری به حساب می آیند که البته یک هفته بعد از عمل جراحی بهبود می یابند.

چرا مردها بیشتر از زنان دچار تنگی مجرای ادراری می شوند؟


علت این اتفاق بلندتر بودن مجرای ادراری در مردان است، این بلندی احتمال ابتلا به تنگی مجرا را افزایش می دهد و احتباس حاد و مزمن در سنین بالاتر اتفاق می افتد، البته توجه کنید که تنگی مجرای ادراری در خانم ها نیز اتفاق می افتد که در اغلب مواقع دلیل اصلی آن سیستوسل و رکتوسل است.

چرا مردها بیشتر از زنان دچار تنگی مجرای ادراری می شوند

سیستوسل چیست؟


سیستوسل از مشکلاتی است که برای خانم ها پیش می آید، در این بیماری مثانه به سمت واژن برآمده می شود و باعث ضعیف شدن عضله ها و بافت های حمایتی بین مثانه و واژن شده کشش را افزایش می دهد که این کشش باعث آویخته شدن مثانه شده شکل آن را خمیده می کند، همین اتفاق در تنگ شدن مجاری ادراری موثر است و باعث احتباس ادرار می شود.

رکتوسل چیست؟


در رکتوسل اتفاقی که می افتد برآمده شدن رکتوم به واژن است که در این اتفاق هم عضلات و بافت های حمایتی بین رکتوم و واژن ضعیف می شود و باعث افزایش کشش و آویخته شدن رکتوم شده با شکل خمیده خود به سمت واژن و ایجاد فشار زیاد مجرای ادراری را تنگ می کند و ادرار به طور کامل تخلیه نمی شود.

تاثیر یبوست در تنگی مجرای ادراری و ابتلا به احتباس ادراری چیست؟


یبوست از جمله مشکلاتی است که افراد زیادی به آن دچار می شوند و در افراد معمولی بیشتر به دلیل رژیم غذایی نادرست اتفاق می افتد، در یبوست مدفوع سخت و خشک است که درد زیادی در هنگام دفع به شخص وارد می کند و به سختی و با فشار زیاد خارج می شود، همین فشار علت اصلی تنگ شدن مجرای ادراری است، در واقع مدفوع سخت که در رکتوم وجود دارد با فشار زیادی که به قسمت مورد نظر وارد می کند مجرای ادراری را تنگ کرده و بخصوص برای افرادی که دچار رکتوسل هستند بسیار مضر است.

یکی دیگر از دلایل ابتلا به احتباس ادراری سنگ های ادراری هستند:


از دیگر دلایل مهمی که باعث ایجاد مشکلات مختلف در ادرار می شوند سنگ های بلوری و کریستال هایی هستند که در ادرار ایجاد می شوند و در قسمت های مختلف دستگاه ادراری مانند کلیه، حالب و مثانه جا خوش می کنند، این سنگ ها زمانی که در مثانه افزایش پیدا کنند و یا بزرگ تر شوند می توانند مجرای ادراری را مسدود کنند و باعث اشکال در دفع ادرار شوند.

تاثیر سرطان در احتباس ادراری


سرطان از جمله بیماری های بسیار خطرناک است که با ایجاد تومورهای بدخیم افراد را از پا می اندازد، در این بیماری اگر تومور در مثانه یا مجرای ادراری باشد با بزرگ شدن باعث انسداد مجرا می شود و فشار را افزایش داده تنگی مجرای ادراری را بیشتر می کند، این اتفاق خروج ادرار را دشوار کرده و فرد مبتلا حتما باید تحت نظر پزشک باشد.

گیاهان موثر برای تخلیه کامل ادرار در افرادی که دچار احتباس شده اند:


اگر از احتباس ادرار رنج می برید بهترین کار مصرف گیاهانی است که ادرار را افزایش می دهند، با افزایش ادرار علاوه بر رفع عفونت و مشکلات مختلف دیگر مثانه و کلیه هم منظم تر کار می کنند و مشکل کم کم رفع می شود، البته اگر دلیل احتباس ادرار مشکلی اساسی باشد باید حتما با پزشک مشورت کرد.

تاثیر خیار در درمان مشکل احتباس ادراری


خیار سرشار از آب است و همین برای رفع مشکلات مثانه کافیست، البته ویتامین آ، ویتامین ث، بتاکاروتن، لوتئین، کلسیم، منگنز، فسفر و پروتئین هم در خیار وجود دارند و با وجود 97 درصد آب اهمیت آن در آبرسانی بدن بخصوص پوست و دستگاه گوارش اهمیت دارد، خیار ادرار آور و ملین است و مشکلات ادراری را درمان می کند.

از جوی وحشی برای درمان مشکلات ادراری کمک بگیرید


جوی وحشی که به آن Couch Grass می گویند از جمله گیاهان موثر در افزایش میزان ادرار و رفع عفونت است، این گیاه که برای دفع سنگ کلیه هم به کار می رود ضد باکتری است و ترکیب عصاره آن با سیترات پتاسیم می تواند به کوچک کردن سنگ کلیه کمک کند، مصرف این علف در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد.

از جوی وحشی برای درمان مشکلات ادراری کمک بگیرید

برای تخلیه کامل ادرار سراغ قاصدک بروید


قاصدک که از گیاهان وحشی و آزاد است سرشار از فواید مختلف است که بخصوص در بین سرخپوستان آمریکایی اهمیت فراوانی داشته، درواقع استفاده از ریشه قاصدک برای درمان مشکلات مربوط به دستگاه گوارش مانند سوزش و ناراحتی معده یا بیماری های مختلف مربوط به کلیه کاربرد دارد و از آن برای کاهش التهاب استفاده می شود، ریشه قاصدک خاصیتی ادرار آور دارد که می تواند به درمان احتباس کمک کند و التهاب مثانه را هم کاهش دهد.

شیرین بیان هندی در درمان حبس شدن ادرار


برای تنظیم ادرار و کاهش مشکلات مختلف مربوط به دستگاه ادراری سراغ شیرین بیان هندی بروید، این گیاه خاصیتی آنتی بیوتیکی دارد و می تواند التهاب را درمان کند، التهاب مجرای ادراری و مثانه از جمله مشکلات رایج است که عصاره شیرین بیان هندی به کاهش آن ها کمک می کند، کافیست 50 میلی گرم از ریشه این گیاه را کوبیده و با یک لیوان آب نیم ساعت بجوشانید، بعد از این مدت می توانید دمنوش را از صافی رد کنید و میل کنید، مصرف این دمنوش سه بار در هفته کافیست و نباید در آن زیاده روی کنید، توجه کنید که این دمنوش می تواند عفونت هایی را که باعث تخلیه نشدن کامل ادرار می شوند از بین ببرد.

گیاه کرنبری برای رفع عفونت های ادراری


سابقه طولانی این گیاه در رفع عفونت های مجاری ادراری باعث اهمیت آن در مطالعات امروزی هم شده است، کرنبری امکان ابتلا به سنگ مثانه و کلیه را کاهش داده و میزان ادرار را افزایش می دهد، با مصرف این گیاه ادرار اسیدی می شود که تاثیر آن در مقابله با یون های فسفات و کلسیم باعث پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه می شود.

گیاه کرنبری برای رفع عفونت های ادراری

نخل اره ای یا ساپالممتو برای درمان احتباس ادراری


نخل اره ای از گیاهان مهم در طب سنتی آمریکاست که در اروپا هم مصرف آن برای درمان بزرگ شدن پروستات رایج است، خاصیت ضد التهابی نخل اره ای می تواند به کاهش مشکلات مختلف بدن کمک کند و باعث بهبود مشکل حبس شدن ادرار و تخلیه نشدن آن شود، البته قبل از مصرف نخل اره ای برای کوچک کردن پروستات باید با پزشک مشورت کرد، توجه کنید که یکی از خاصیت های مهم این گیاه جلوگیری از تبدیل شدن تستوسترون به دی هیدروتستوسترون است.

گیاه رهمانیا برای مشکلات ادرار


از دیگر گیاهان مفید و کمتر شناخته شده گیاهی به نام رهمانیا است که در چین معروف است و طب سنتی چینی قرن هاست که از آن برای بهبود بیماری ها بهره می برد، طبق تحقیقات انجام شده در سال 2009 این گیاه برای درمان مشکلات کلیه و مثانه مفید است.

گیاه رهمانیا برای مشکلات ادرار

مصرف زنجبیل تازه برای درمان احتباس ادراری


زنجبیل سرشار از فولیک اسید، ویتامین ث، ب3، آهن، کلسیم و پروتئین است و برای رفع مشکل ادراری می توانید سراغ زنجبیل بروید، این گیاه سال های طولانی به عنوانی گیاهی کمک کننده در بهبود مشکلات ادراری شناخته شده است که سرشار از خواص آنتی اکسیدانی است، علاوه بر این مجرای ادرار را تقویت می کند.

دمنوش ها و چای های مفید برای تخلیه کامل ادرار


اگر اهل چای و دمنوش هستید می توانید با دم کردن گیاهان مختلف به رفع مشکلات ادراری خود کمک کنید، علاوه بر مشکلات ادراری این دمنوش ها برای اعضای دیگر بدن هم مفید هستند و می توانند وضعیت عمومی بدن را بهبود بخشند، البته نباید در مصرف این چای ها زیاده روی کرد.

چای گزنه برای تخلیه کامل ادرار


گزنه را دم کنید و روزانه دو تا سه لیوان از آن را بنوشید، این دمنوش به کاهش التهاب مجاری ادراری و دستگاه ادراری کمک کرده و مثانه را بهبود می بخشد، علاوه بر این خاصیتی ترمیمی دارد و از کلیه مراقبت می کند، می توانید با مصرف این دمنوش میزان ادرار را افزایش دهید تا امکان درمان احتباس را بیشتر کنید، البته توجه کنید که این گیاه ممکن است با داروهای مختلفی تداخل داشته باشد و مصرف آن باید زیر نظر پزشک صورت گیرد.

چای جاوه برای افزایش میزان ادرار


از جمله گیاهان مفید برای دستگاه ادراری چای جاوه است که در طب سنتی ارزش ویژه ای دارد، این دمنوش به راحت تر شدن کار کلیه ها کمک کرده و سنگ کلیه و مثانه را از بین می برد، علاوه بر این در درمان دیابت، نقرس و رماتیسم هم موثر است که علت آن وجود کافئیک در این چای است.

چای جاوه برای افزایش میزان ادرار

تاثیر چای سبز بر دستگاه ادراری


چای سبز از چای های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بسیار مفید است که مصرف آن برای بیماری های مختلف توصیه می شود و می تواند به افزایش ادرار کمک کند، این چای ترکیبات پلی فنولی قابل توجهی در خود دارد و می تواند از ایجاد سنگ کلیه و مثانه که می توانند از عوامل احتباس ادراری باشند پیشگیری کند، علاوه بر این چای سبز از سرطان هم پیشگیری کرده باعث سم زدایی از بدن می شود، توجه کنید که این چای برعکس چای سیاه تخمیر نمی شود و ارزش غذایی بالاتری دارد.

دمنوش بانابا برای خالی کردن کامل مثانه


اسید کروسولیک موجود در این گیاه که در درمان دیابت نوع دو موثر است به کاهش میزان ادرار در این افراد کمک می کند اما باید زیر نظر پزشک مصرف شود، برگ های این گیاه سرشار از خواص ضدعفونی کننده هستند که می توانند مقدار ادرار را کنترل کرده و درد سنگ کلیه را کاهش دهند، این گیاه که بومی مناطث استوایی جنوب شرقی آسیا و هند و استرالیاست از زمان های دور دقیقا به منظور افزایش ادرار در بین مردم مصرف می شود.

روش های درمانی برای احتباس ادراری


علاوه بر روش های گیاهی مختلف که می توانید از طریق آن ها به کاهش مشکلات ادراری کمک کنید باید توجه کنید که اگر مشکل شما جدی است و از بیماری رنج می برید حتما باید به پزشک مراجعه کنید و تحت نظر پزشک درمان مورد نظر خود را دریافت کنید، توجه کنید که اگر تحت عمل جراحی یا هر یک از موارد دیگر که پزشک تجویز می کند قرار گرفتید باید در مصرف روش های خانگی خودداری کنید و قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.

عمل جراحی پروستات


این عمل برای افرادی که دچار هیپرپلازی خوش خیم پروستات هستند انجام می شود و در آن از روش تر انس یو رترال استفاده می کنند و بافت بزرگ شده را نابود می کنند، در این روش کاتتر یا ابزار جراحی از مجرای ادرار به پروستات داخل شده و بافت بزرگ شده را برمیدارد، این کار می تواند احتباس را کاهش دهد، البته جراحی باز هم ممکن است صورت گیرد که در آن کل پروستات خارج می شود و نیاز به بستری شدن دارد.

عمل جراحی پروستات

عمل جراحی ترمیم Cystocele یا Rectocele


روش دیگر برای بهبود وضعیت ادرار و سلامتی بدن روشی است که در آن مثانه یا رکتوم افتاده و آویخته شده را به حالت طبیعی بر می گردانند، در این روش دیواره واژن را بریده و نقص یا سوراخ به وجود آمده در آن را بخیه می زنند، این نقص باعث جدا شدن واژن از قسمت های لگن شده و باید رفع شود، بعد از بخیه زدن و از بین بردن بافت های اضافی لایه ها را مجکم می کنند و حمایت بیشتری برای لگن میسازند تا فشار وارده دوباره به آن آسیب نزند، این عمل جراحی زیر نظر پزشک و با بی هوشی صورت می گیرد.

عمل جراحی اورتروتومی داخلی


در این نوع از عمل جراحی کاتتر وارد مجرای ادراری می شود و تا زمانی که به تنگی برسد پیش می رود، بعد از رسیدن به تنگی آن را با چاقو یا لیزر باز کرده و باعث رفع انسداد مجرای ادراری می شود، در این روش معمولا بیمار بی هوش می شود و انجام آن در مرکز پزشکی مانند مطب یا بیمارستان ضروری است.

عمل جراحی برای سرطان


برای از بین بردن تومورها و بافت های سرطانی آن ها را با عمل جراحی برمیدارند که این کار علاوه بر کاهش احتباس ادراری می تواند مجرا را هم باز کند و به درمان مشکلات این افراد کمک کند.

درناژ مثانه چیست؟


درناژ مثانه یکی از روش های سریع در تخلیه کامل مثانه است که در آن از سوند استفاده می کنند و به سرعت مثانه را خالی کرده احتمال آسیب شدید به مثانه را کاهش می دهند، این اتفاق در بیمارستان یا مطب همراه با بی هوشی موضعی انجام می شود، اگر مجرای ادرار زیاد از حد مسدود بود و امکان ورود سوند به آن وجود نداشت از روش کاتتر استفاده کرده و ناحیه زیر شکم، بالای استخوان عانه را شکافته سوند را داخل مثانه کرده آن را تخلیه می کنند.
برخی از بیماران نیاز دارند که سوند گذاری در آن ها به طور پیوسته صورت گیرد و مدتی طولانی درگیر آن هستند که این افراد حتما باید تحت نظر پزشک باشند و این روش به هیچ وجه به صورت خودسر نباید صورت گیرد.

درناژ مثانه چیست

استفاده از استنت برای درمان تنگی مجرای ادرار


در این روش از لوله ای مصنوعی در داخل مجرا استفاده می کنند که نام آن استنت است، این لوله بعد از قرار گیری کم کم بزرگ تر شده و باعث متورم شدن بافت کنارش می شود که به گشاد شدن منتهی می شود، استنت که به شکل موقت یا دائمی به کار می رود معمولا همراه با بی هوشی یا بی حسی در مطب یا بیمارستان کار گذاشته می شود و انجام دادن آن حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.

روش اتساع برای درمان تنگی مجرای ادراری


از دیگر روش های موثر اتساع است که در آن لوله های گسترده ای را در مجاری استفاده کرده و یا بالون کوچکی در انتهای سوند داخل مجرا باد می کنند که می تواند به باز شدن مجرا کمک کند، این کار نیز باید زیر نظر پزشک و در مطب یا بیمارستان انجام شود و در آن از بی حسی موضعی استفاده می کنند.

داروهایی که رشد پروستات را متوقف می کنند:


داروهای مختلفی برای مقابله با رشد پروستات وجود دارند که از بزرگ شدن آن پیشگیری کرده و احتباس را درمان می کنند، این داروها حتما باید زیرنظر پزشک مصرف شوند و مصرف خودسر آن ها ممنوع است، از جمله این داروها می توان به دوتاستراید و فیناستراید اشاره کرد.

داروهایی که عضلات را ریلکس می کنند:


منظور از ریلکس کردن عضلات شل کردن آن ها و کاهش انقباض است، دارویی هایی مانند آلفوزوسین، دوکسازوزین، تامسولوسین، ترازوسین و سیلودوسین از داروهای موثر در شل کردن عضلات خروجی مثانه و پروستات به حساب می آیند.

بی اختیاری ادرار چیست؟


در بی اختیاری ادراری فرد ممکن است اختیار نگه داری ادرار را از دست بدهد و چند قطره ادرار از بدن خارج شوند، این مشکل معمولا قابل حل است و اگر فرد اوضاع شدیدتری دارد حتما باید به پزشک مراجعه کند.

بی اختیاری استرسی


فشاری که در درون افراد ایجاد می شود باعث می شود که ادرار موجود در مثانه به دلایل مختلف تخلیه شود، مثلا با برداشتن چیزی سنگین یا سرفه و عطسه ممکن است کنترل خود را از دست داده و لباس خود را کثیف کنید، این اتفاق بیشتر در زنان باردار یا چاق و اهل سیگار اتفاق می افتد اما در مردان بسیار کم اتفاق می افتد و معمولا دلیل آن درمان های سرطان پروستات و استفاده از رادیو اکتیو یا جراحی است.

بی اختیاری انگیزشی


در بی اختیاری انگیزشی معمولا مغز و نخاع با مثانه درست ارتباط نمی گیرند و کارشان دچار اختلال می شود، درواقع میزان نگه داری ادرار دچار مشکل می شود و حتی ممکن است احساس کنید که نیاز به دستشویی دارید، این مشکل که به آن بیش فعالی مثانه می گویند معمولا می تواند به دلیل اسکلروز چندگانه یا سکته مغزی ایجاد شود، بزرگ شدن پروستات در مردان هم در این اتفاق موثر است اما بسیاری از افرادی که به این مشکل دچار شده اند هنوز علت این ابتلا را نمی دانند و پزشکان در تشخیص علت اصلی آن عاجزند، امکان ابتلا به هر دو نوع بی اختیاری وجود دارد.

دلایل بی اختیاری ادراری:


بی اختیاری ادراری دلایل بسیاری دارد که برخی از آن ها نیاز به پزشک دارند و در صورت رفع نشدن باید روش هایی مانند عمل جراحی را برایشان انجام داد، در ادامه چند مورد از دلایل بی اختیاری ادرار را بررسی می کنیم.

بیماری نوروپاتیک


بیماری نوروپاتیک از بیماری های مربوط به اعصاب است که در اثر آسیب دیدن اعصاب خارج مغز و نخاع ایجاد می شود و علائمی مانند ضعف، بی حسی و درد را بخصوص در دست و پا بروز می دهد، این بیماری می تواند در ادرار هم اختلال ایجاد کند که در این صورت باید حتما به پزشک مراجعه کرد.

بیماری نوروپاتیک

یبوست


یبوست از جمله مشکلاتی است که عدم توجه به آن علاوه بر آسیب به روده ها و دستگاه گوارش در طولانی مدت باعث آسیب دیدن دستگاه ادراری هم می شود، فشاری که در هنگام دفع به بدن وارد می شود باعث آسیب دیدن لگن شده و نگه داری ادرار را سخت می کند.

سرفه و عطسه


سرفه و عطسه باعث فشار به کف لگن می شود و ماهیچه ها را ضعیف می کند، همین اتفاق باعث از دست دادن اختیار ادرار شده و ریزش آن اتفاق می افتد.

سبک زندگی نادرست:


سیگار کشیدن، رژیم غذایی نادرست و توجه نداشتن به سلامتی بدن می تواند به دستگاه ادراری آسیب بزند و باعث بیماری ها و مشکلات زیادی شود، توجه به شیوه زندگی همراه با ورزش های مناسب اهمیت بسیاری در سلامت کل بدن دارد.

کاهش وزن در زنان


از دلایلی که باعث تکرر ادرار می شود می توان به کاهش وزن اشاره کرد، این اتفاق که بیشتر در زنان اتفاق می افتد باعث افزایش میزان ادرار در دوره ای کوتاه می شود که البته رفع خواهد شد، البته این مسئله در خود زنان چاق هم پررنگ است.

روش های درمان تکرر ادرار:


برای پیشگیری از ابتلا به این مشکل و کاهش آن اول از همه باید مسائل تشدید کننده را رفع کنید و در معرض آن ها نباشید، در ادامه آن ها را بررسی می کنیم، بعد از انجام این کارها می توانید از روش های گیاهی و غیر گیاهی درمان استفاده کنید.

اگر دچار تکرر ادرار هستید از غذاهای زیر دوری کنید:


الکل، کافئین، شکلات، نوشابه گازدار، شیرین کننده های مصنوعی، عسل، غذاهای تند، مرکبات، گوجه فرنگی و ذرت شیرین شده از جمله موادی هستند که در زمان ابتلا به تکرر ادرار باید از آن ها دوری کنید.

مراقب باشید تا دچار یبوست نشوید


اگر زیاد از حد به یبوست دچار می شوید بهتر است با روش های مناسب آن را درمان کنید، فشاری که در هنگام یبوست به کف لگن وارد می شود به بدن آسیب می زند و با منظم کردن رژیم غذایی می توان از آن جلوگیری کرد.

مراقب باشید تا دچار یبوست نشوید

گیاهانی که برای رفع یبوست می توانید به آن ها مراجعه کنید


از جمله گیاهانی که می توانید با مصرف آن ها یبوست را کاهش داده و در نتیجه به پیشگیری از ریزش ادرار کمک کنید می توان به سیب، سیب زمینی شیرین، شکر قهوه ای، موز، تمشک، گیلاس، زردآلو و لوبیا اشاره کرد

وزن خود را کاهش دهید


اگر وزن زیادی دارید باید توجه کنید که وزن زیاد به کف لگن ها فشار می آورد و باعث افزایش امکان جاری شدن ادرار بدون اختیار می شود، این اتفاق که در زنان بیشتر اتفاق می افتد بسیار رایج است و با کاهش وزن رفع می شود.

زیاد آب بخورید


از نکات مهمی که مورد غفلت قرار می گیرد مصرف مایعات و آب خالص است، هر فرد سالم روزانه حداقل 6 لیوان آب باید بنوشد، این آب علاوه بر پیشگیری از یبوست می تواند غلظت بیش از حد ادرار را کاهش دهد و باعث پیشگیری از بیماری هایی مانند نقرس شود، البته مصرف مایعات قبل از خواب باید کاهش پیدا کند تا باعث ادرار شبانه نشود.

سیگار نکشید


سیگار و عوامل دیگری که باعث سرفه می شوند می توانند کنترل ماهیچه های مثانه را کاهش دهند، سیگار با وجود مضرات فراوانی که برای بدن دارد باعث کاهش سلامت مثانه هم می شود.

کیگل


کیگل از جمله ورزش های موثر برای کاهش میزان ادرار است که ماهیچه های لگن را سفت می کند و باعث قوی شدن آن ها می شود، اگر دچار سرفه، عطسه یا هر یکی از مواردی که باعث ریزش ادرار می شوند شدید همزمان کیگل را انجام دهید تا کم کم لگن های خود را تقویت کرده از بی اختیاری ادرار رها شوید.

کیگل

گیاهان موثر در پاکسازی دستگاه ادراری و تخلیه کامل آن


اگر از تکرر ادرار رنج می برید یا احساس می کنید ادرار در شما به طور کامل تخلیه نمی شود می توانید از گیاهان مختلف در درمان مشکل خود استفاده کنید، توجه کنید که اگر همزمان از داروهای شیمیایی استفاده می کنید از عدم تداخل دارویی مطمئن شوید و اگر از بیماری خاصی رنج می برید قبل از امتحان کردن روش های پیشنهادی با پزشک خود مشورت کنید.

تاثیر آلوئه ورا در درمان تکرر ادرار


آلوئه ورا از گیاهان بسیار موثر در درمان سوزش و التهاب در هنگام ادرار است و می تواند مشکلات ادراری را کاهش دهد، این گیاه که به کارکرد درست کلیه کمک می کند بهتر است بیشتر به شکل نوشیدنی و آبمیوه مصرف شود تا جلوی تکرر ادرار را بگیرد.

آب زغال اخته


وجود ویتامین ث که خاصیتی آنتی اکسیدانی دارد و فیبرهای مختلف که به بهبود حرکت دستگاه گوارشی کمک می کند می تواند مشکل تخلیه نشدن ادرار را رفع کند و به تقویت مثانه کمک کند

آب زغال اخته

مصرف رب انار می تواند تکرر ادرار را کاهش دهد


رب انار بخصوص اگر آن را با پوست انار درست کنید تاثیر بسیار زیادی در کاهش ادرار و تقویت مثانه خواهد داشت، برای مصرف این رب مقدار کمی از آن را در آب ترکیب کرده و میل کنید، می توانید دو لیوان در روز از این شربت ترش مصرف کنید.

گل گز روغنی برای درمان تکرر ادرار و عفونت مثانه


اگر از عفونت مثانه رنج می برید و علت اصلی تکرر ادرار در شما عفونت است می توانید یک قاشق چای خوری از آب گل گز روغنی را با نصف لیوان آب نارگیل ترکیب کنید و بنوشید، می توانید روزانه دو بار این روش را استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

فواید اسفناج برای دستگاه ادراری


اگر اسفناج را به شکل آب پز شده مصرف کنید می توانید به کاهش ریزش های ناخوداگاه ادرار کمک کند و به تقویت لگن ها کمک کند، اسنفاج از گیاهان بسیار مفید برای تقویت بدن است.

آب انگور هندی برای از بین بردن عفونت های ادراری


مصرف این آبمیوه باعث از بین رفتن عفونت های مختلف مجرای ادراری می شود و التهاب را کاهش می دهد، همین اتفاق تاثیر زیادی در کنترل ادرار و تخلیه کامل ادرار دارد و به دلیل وجود ویتامین ث فراوان در آب انگور هندی سیستم ایمنی هم تقویت می شود.

آب انگور هندی برای از بین بردن عفونت های ادراری

مصرف دارچین در هنگام ابتلا به مشکلات گوارشی


دارچین ادویه ای موثر با طبعی گرم است که می تواند سردی دستگاه گوارش را بگیرد و از تکرر ادرار پیشگیری کند، این ادویه ضد التهابی موثر است که سوزش هنگام ادرار را هم رفع می کند و می تواند از کلیه ها در برابر مشکلات مختلف محافظت کند.

شیرین بیان هندی برای تخلیه کامل ادرار


اگر به دنبال جایگیزینی طبیعی برای آنتی بیوتیک می گردید می توانید از شیرین بیان استفاده کنید، این گیاه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا علاوه بر کاهش التهاب به درمان مشکلات ادرار کمک کرده و مثانه را تقویت کند، علاوه بر این شیرین بیان برای بدن نیز مفید است البته مصرف بیش از حد آن جایز نیست.

دانه های موثر در تخلیه کامل ادرار


اگر اهل دمنوش هستید دانه های گیاهی مختلف بهترین راه برای درست کردن دمنوش های گیاهی مفید برای رفع مشکلات ادراری هستند، می توانید این تخم ها را به شکل خوراکی هم استفاده کنید و از فواید آن ها در درمان تکرر ادرار بهره بگیرید، این دمنوش ها با خاصیت ادرارآوری که دارند به رفع عفونت های دستگاه ادراری و کاهش مشکلات شما کمک می کنند.

تخم شنبلیله برای درمان تکرر ادرار


تخم شنبلیله از گیاهان بسیار مفید در درمان های طب سنتی است که می توانید آن را به شکل پودر در آورده و همراه با زنجبیل و بذر علف هرز میل کنید، مقداری عسل و آب هم به آن اضافه کنید تا شربتی مقوی درست شود، روزانه دو لیوان از این شربت برای درمان تکرر ادرار کافی است.

تخم زیره می تواند به تخلیه کامل ادرار کمک کند


دانه های زیره تاثیر زیادی برای بهبود کار دستگاه گوارشی دارند و مشکلات مختلف را رفع می کنند، این دانه ها که برای زنان بسیار مفید هستند به کاهش مشکلات گوارشی آنان کمک می کنند و تکرر ادرار را کنترل کرده باعث بهبود روند تخلیه می شوند، برای مصرف این بذرها بهتر است آن را با آب گرم ترکیب کرده و روزانه میل کنید، البته در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.

تخم سیاهدانه می تواند تکرر ادرار را درمان کند


تخم سیاه دانه تاثیر زیادی در کنترل ادرار دارد، این دانه را به اندازه یک واحد در ظرفی ریخته و بکوبید، بعد از آماده شدن سه یا چهار برابر آن عسل اضافه کنید و هم بزنید، بعد از ترکیب شدن عسل و سیاهدانه معجون شفابخش شما آماده است، آن را روزی چند بار می توانید میل کنید، مصرف آن بخصوص شب هنگام بسیار موثر خواهد بود، یک قاشق از آن در هر بار مصرف کافیست.

تخم سیاهدانه می تواند تکرر ادرار را درمان کند

تاثیر کنجد در درمان تکرر ادرار


می توانید دانه های کنجد را با شکر زرد ترکیب کنید و آن را روزانه میل کنید، البته نباید در مصرف آن زیاده روی کنید، با قرار دادن این ماده در رژیم غذایی خود می توانید سلامت دستگاه ادراری را افزایش دهید.

روش های گیاهی دیگر برای رفع تکرر ادرار


علاوه بر روش های گیاهی معرفی شده روش های طبیعی دیگری هم برای رفع عفونت، کاهش تکرر ادرار و تخلیه کامل مثانه وجود دارند که می توانید آن ها را امتحان کنید.

شکر زرد درمانی مهم برای تکرر ادرار


از جمله روش های طبیعی برای کاهش میزان ادرار های اضافه مصرف شکر زرد است، این ماده که به این منظور هم بسیار مورد استفاده قرار می گیرد همانطور که قبلا هم اشاره شد در کنترل یبوست هم نقش دارد و می توان از دستگاه گوارشی محافظت کند.

مصرف سرکه سفید برای تخلیه کامل ادرار


سرکه سفید از جمله موادی است که می تواند به کاهش تکرر ادرار در بدن کمک کند، برای این منظور دو قاشق سوپ خوری از سرکه سفید را با نصف لیوان آب گرم ترکیب کرده و میل کنید.

ماست پروبیوتیک برای درمان مشکلات گوارشی


ماست پروبیوتیک که این روزها طرفداران زیادی هم پیدا کرده است از جمله غذاهای بسیار مفید به حساب می آید که می تواند بسیاری از مشکلات گوارشی را کاهش دهد، این ماده را همراه با غذا میل کنید و در رژیم غذایی خود از آن غافل نشوید تا علاوه بر گردش مناسب مواد در دستگاه گوارش به افزایش سلامت کلیه و ادرار صحیح و سالم هم کمک کند.

ماست پروبیوتیک برای درمان مشکلات گوارشی

گوشت اسب برشته شده برای کاهش ادرارهای اضافه


مصرف گوشت اسب که خوب برشته شده باشد می تواند تکرر ادرار را درمان کند، برای این منظور گوشت را باید تا چند روز میل کرد.

کرانبری یا قره قاط برای درمان تکرر ادرار


قره قاط تاثیر زیادی در کاهش ادرار دارد و علت آن ویژگی منحصر به فرد آن در رفع باکتری های مختلف دستگاه ادراری است، کرانبری را همرا با آب خالص ترکیب کرده و بنوشید تا علاوه بر کاهش تکرر ادرار به درمان عفونت های مجرای ادراری شما کمک کند.

مصرف جوش شیرین


از دیگر روش های خانگی موثر برای تخلیه کامل ادرار مصرف جوش شیرین است، جوش شیرین را با آب ترکیب کرده و بنوشید، یک قاشق چایخوری از این ماده برای یک لیوان آب کافیست، البته توجه کنید که مصرف بیش از حد آن مضر است و بهتر است به طور مداوم آن را مصرف نکنید، علاوه بر این اگر مشکلات گوارشی مانند رفلاکس معده دارید نباید آن را بنوشید.

استفاده از دارو برای کاهش میزان ادرار


برای این که ادرار را بیشتر نگه دارید یا کم تر سراغ دستشویی بروید و احساس نیاز به سرویس بهداشتی در شما کاهش پیدا کند داروهایی وجود دارند که بخصوص در موارد اورژانسی به کار می روند و می توانند به کنترل ادرار کمک کنند، مصرف این داروها باید زیر نظر پزشک معالج صورت گیرد.
معمولا دارویی که برای این افراد تجویز می شود داریفناسین است که بخصوص برای افرادی که در طول شب بیش از دو بار به سرویس بهداشتی مراجعه می کنند استفاده می شود.

استفاده از دارو برای کاهش میزان ادرار

استفاده از بوتاکس در درمان مشکلات ادراری


استفاده از بوتاکس باعث مسدود شدن رهاسازی ماده شیمیایی می شود که باعث انقباض ماهیچه ها می شود، تزریق بوتاکس به پوشش مثانه صورت می گیرد و می تواند عوارضی در پی داشته باشد، بهتر است در انجام این روش درمانی از پزشکی مجرب و کاربلد کمک بگیرید.

تزریق ماده برای کمک به کنترل ادرار


ماده غلیظی که آن را به اطراف مجرای ادراری تزریق می کنند می تواند به کنترل ادرار کمک کند و آن را معمولا به لوله ای که وظیفه انتقال ادرار به بیرون را دارد تزریق می کنند، این ماده می تواند به نگه داری و برگرداندن ادرار کمک کند و بعد از پر شدن مثانه اقدام به تخلیه آن کنید.

جراحی برای رفع مشکلات ادرار


جراحی مورد نیاز برای کمک به کنترل ادرار توسط نوار مش صورت می گیرد، در این جراحی از فشار ادرار پیشگیری می شود و ریزش آن متوقف می شود.

فهرست مطلب

6 دیدگاه در “داروی گیاهی برای تخلیه کامل ادرار

  1. مهدی گفت:

    سلام ، مشکل من اینه که بعد از بیرون آمدن از دستشویی ، احساس می کنم که مثانه به طور کامل از ادرارخارج نشده وبعد از هر دستشویی بیست دیقه ، نیم ساعت دیگه دوباره باید به دستشویی بروم واین روند بارها در طول روز تکرار می‌شود لطفا یه راهکار ی برای رهایی ار این مشکل بدید ممنون

    1. حجت حصاری گفت:

      با سلام لطفا متن رو به دقت بخونید اشاره شده در متن به مشکلات شما

  2. مینا گفت:

    خلید شما بابا ….مرده میگه گوشت اسب بخورید….دیوانه خدا شفات بده 😄

  3. سقف کاذب GST گفت:

    سلام تشکر از وبسایت مفید و خوبتون تشکر که وقت گذاشتین این اطلاعات مهم رو انتشار کردید.ممنون

  4. مهتاب گفت:

    سلام بسیار عالی بود تشکر

  5. Amir گفت:

    مگر گوشت اسب حرومه یا مشکلی داره که اینطور میگید بعد این سایت احتمالا از سایت غربی ترجمه شده بعضی مطالبش که تو اون سایت ها به بد غذا بودن ملت ایران فکر نکرده بودند هر چیزی رو نمیخورند کلی ناز دارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من