انواع کشمش

فهرست مطلب

کشمش در واقع همان انگور خشک شده است. کشمش نوعی میوه خشک است که از انگور های مختلف تهیه می شود و انواع مختلفی نیز دارد. برخی از کشمش ها به دلیل ارزش تجاری که دارند، شناخته شده تر از انواع دیگر هستند. نوع انگور استفاده شده و نیز روش های متفاوت خشک کردن باعث ایجاد انواع طعم، رنگ و شکل در کشمش ها می شود.

انواع کشمش

کشمش چیست؟

انگور خشک نرم و شیرینی است که سرشار از مواد مغذی ضروری و فواید سلامتی است. از کشمش معمولا به عنوان میان وعده یا در طبخ برخی غذا ها استفاده می شود.
کشمش انواع مختلفی دارد که برخی از آنها معروف تر از سایرین هستند. وقتی انگور برای تولید کشمش خشک می شود، مواد مغذی موجود در آن بیشتر می شود و یک مشت کشمش به یک میان وعده غنی از ویتامین B، آهن و پتاسیم تبدیل می شود.

کشمش سیاه

رایج ترین نوع کشمش است که می توان آن را از انواع انگورهای مختلف تهیه کرد و در آفتاب خشک می شود تا رنگ نهایی قهوه ای یا سیاه به دست آید.
هرچه دما بیشتر و نور مستقیم خورشید بیشتر باشد، کشمش تیره تر و طعم آن کاراملی تر می شود.

مویز

دانه های خشک شده ی انگور سیاه را مویز گویند. مویز ها معمولا درشت تر و گوشتی تر از سایر انواع کشمش ها هستند. از جمله کاربرد های اصلی مویز کمک به بهبود عملکرد های شناختی و توانایی مغز است. این ماده خوارزمی خوشمزه می تواند در دفع سردی و بلغم بدن مفید باشد. مویز منبع خوبی از انواع ویتامین و اسیدهای چرب امگا 3 و 6 می باشد.

کشمش قرمز

از انگورهای قرمز بدون هسته به دست می آید و اندازه آن بزرگ و به رنگ قرمز تیره و طعم شیرین تر نسبت به دیگر انواع کشمش ها است.
تفاوت معنی داری بین رنگ یا اندازه نهایی آن نسبت به کشمش سیاه وجود ندارد.
کشمش قرمز از انگور قرمز بدون شعله گرفته شده است که بزرگ ، چاق و قرمز تیره است که طعمی لذیذ دارد.

کشمش طلایی

کشمش طلایی یکی از انواع کشمش های طبیعی است که فاقد هر گونه دانه است، این نوع کشمش از انگور تامپسون یا انگور طلایی به دست می آید و در تنور خشک می شود.
اقرار گرفتن در معرض گرمای نور خورشید از کیفیت کشمش طلایی می کاهد. این کشمش از طریق گاز دی اکسید کربن فرآوری می شود و این برای جلوگیری از تیره شدن رنگ کشمش در حین بسته بندی است.
همچنین به خاطر مواد مغذی با طراوت خود شناخته شده است، زیرا طعم کارامل کمتر از کشمش سیاه دارد.

کشمش طلایی

کشمش سبز

نوعی کشمش باریک و معمولا دراز است که به رنگ سبز می باشد. این نوع کشمش در خاورمیانه و آسیای مرکزی تولید می شود و در این نقاط به وفور می توان آن را یافت. طعم این کشمش شما را به یاد طعم انگور سبز می اندازد چون کمی طعم اسیدی و ترش دارد. برای فرآوری انگور سبز از دی اکسید کربن استفاده می کنند. این نوع کشمش سرشار از مواد معدنی و ریزمغذی است. کشمش، سبز را معمولا به عنوان میان وعده و در ترکیب با آجیل ها استفاده می کنند.

فواید کشمش

با توجه به اینکه کشمش انواع مختلف دارد اما در کل فواید استفاده از این خوراکی خوشمزه یکسان است. در ادامه به شرح برخی از این فواید می پردازیم:

درمان عفونت معده

معده در اثر باکتری هایی که غشای مخاطی معده را آلوده می کنند، عفونی می شود و کشمش می تواند معده را از شر این باکتری ها خلاص کند. طبق مطالعات انجام شده کشمش حاوی پلی‌فنول‌ها (آنتی اکسیدان‌ها) است که باعث می‌شود معده را از شر باکتری‌ها خلاص کند. و در نتیجه از آن در برابر عفونت محافظت می کند.
همچنین کشمش خشک حاوی مقادیر خوبی منیزیم و پتاسیم است که هر دو آنتی اسید طبیعی هستند.

کاهش قند خون و سلامت قلب با کشمش

با وجود طعم شیرین، کشمش به کاهش قند خون کمک می کند و از فشار خون سیستولیک (هجوم خون به شریان ها) محافظت می کند.
کشمش همچنین از خطر ابتلا به بیماری های قلبی محافظت می کند، مصرف منظم کشمش به کاهش قند خون کمک می کند و خطرات ناشی از آن را کاهش می دهد. کشمش به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، زیرا سطح کلسترول مضر را کاهش می‌دهد. کشمش همچنین سدیم کمی دارد و پتاسیم بالایی دارد که آن را در حفظ سلامت قلب مهم می کند.

درمان آرتروز

کشمش التهاب مفاصل را تسکین می دهد ، زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که التهاب را در ناحیه کاهش می دهد

کشمش باعث پوسیدگی نمی شود.

دیدگاه رایج در مورد هر غذایی که حاوی مواد قندی است این است که باعث پوسیدگی دندان می شود ، مانند کشمش که برخی معتقدند قند زیاد موجود در آن برای دندان ها مضر است. مطالعات نشان داد که کشمش به حل شدن مینای دندان کمکی نمی‌کند و حاوی پلی فنول‌هایی است که به خلاص شدن از شر برخی از باکتری‌های منجر به پوسیدگی دندان کمک می‌کند.

کشمش باعث پوسیدگی نمی شود

کاهش تب

کشمش حاوی مقادیر خوبی از مواد فنلی و آنتی اکسیدان است، برای مبارزه با هرگونه عفونت باکتریایی یا ویروسی که ممکن است باعث تب شود، مناسب

افزایش انرژی بدن

کشمش یکی از موادی است که به سرعت انرژی بدن را تامین می کند، زیرا حاوی مقادیر مناسبی کربوهیدرات و قند است و علاوه بر آن به جذب سایر مواد غذایی حاوی پروتئین نیز کمک می کند.

کاهش یبوست و بهبود عملکرد روده بزرگ

کشمش خشک حاوی مقادیر زیادی فیبر نامحلول در آب است که باعث جذب مایعات از بدن می شود و در نتیجه مشکل یبوست را حل می کند .
علاوه بر این، کشمش خشک سموم را از دستگاه گوارش دفع می کند و در نتیجه از بروز هرگونه بیماری روده ای یا رشد باکتری جلوگیری می کند.

افزایش قدرت ایمنی بدن

کشمش حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و همچنین دارای برخی خواص ضد باکتریایی است که احتمال ابتلا به بیماری های مختلف را کاهش می دهد.

رفع کم خونی و بی خوابی

کشمش حاوی مقادیر خوبی از آهن و ویتامین B است که عمدتاً در ساخت گلبول های قرمز نقش دارد.
بی خوابی یکی از علائم کم خونی است، بنابراین خوردن مقداری کشمش خشک غنی از آهن، خوابی آرام را تضمین می کند.

مواد مغذی موجود در کشمش

کشمش حاوی مواد مغذی بسیاری است که آن را به یک میان وعده کامل تبدیل می کند، مانند:
-پروتئین
-کربوهیدرات ها
-چربی ها
-فیبر
-قندها
-مواد معدنی مانند: آهن، پتاسیم، مس و منگنز.
-ویتامین B6

عوارض ناشی از مصرف کشمش

به طور کلی مصرف کشمش بی خطر است به شرطی که در حد اعتدال باشد. مصرف بیش از حد کشمش می تواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

عوارض ناشی از مصرف کشمش

افزایش وزن

اگرچه کشمش به کاهش وزن کمک می کند چون حاوی فیبر است ، اما زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود، به دلیل مقادیر زیادی قند موجود در آن، به افزایش وزن ناخواسته کمک می کند.

سوء هاضمه

این به این دلیل است که کشمش حاوی فیبر رژیمی است و اگر بیش از حد خورده شود باعث علائم آزاردهنده بسیاری مانند مشکل در هضم، نفخ شکم و برخی گرفتگی ها می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *