بلاگ

30 داروی گیاهی مفید در درمان کبد چرب

فهرست مطلب

 در ابتدا میخواهیم بدانیم کبد چرب چه نوع بیماری است؟ این بیماری به چه علت هایی در بدن روی می دهد؟ چه علائمی در بدن نشان دهنده کبد چرب است؟ آیا با روش های گیاهی میتوان این مشکل را درمان کرد ؟چه روش های گیاهی برای درمان کبد چرب موثر است؟

این ها تمامی آن سوالاتی هستند که فکر تمامی افراد را به خود درگیر میکند در انتهای این متن با بیماری کبد چرب آشنا ودرمان طبیعی و مبارزه  با آن را نیز مشاهده خواهید کرد.

در انتهای این بخش شما با درمان گیاهی کبد چرب ، انواع داروی مناسب در طب سنتی برای این بیماری و مضررات احتمالی این دارو ها آشنا شوید.

 

برای پیشگیری از کبد چرب چه کنیم ؟

میتوان با مصرف برخی داروهای گیاهی، کنترل تغذیه و افزودن برخی مواد غذایی مهم با این بیماری مقابله نموده و یا از بروز آن پیشگیری کنیم لطفا تا انتهای متن ما را همراهی نمایید.

۱۵ دمنوش گیاهی مفید برای درمان کبد چرب :

معمولاً استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی برای درمان کبد چرب بسیار مفید می‌باشد ؛ طبق تحقیقات اخیر ۱۵ گیاه دارویی شناسایی شده‌است که برای پاکسازی و درمان کبد چرب می‌توان مورد استفاده قرار داد که در زیر معرفی شده اند.15 دمنوش گیاهی مفید در درمان چربی کبد

استفاده از دمنوش چای سبز

چای سبز دارای خواص بینظیری است که یکی از این خواص درمان کبد چرب در افراد است؛ چای سبز نوعی چای و یا دم کرده است که از گلبرگهای تازه چای به دست می آید؛ چای سبز دونوع ژاپنی و چینی دارد. نوشیدن دمنوش چای سبز تاثیر چشمگیری در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی‌ها در اطراف کبد دارد، همچنین مصرف این گیاه به تسریع روند درمانی کبد چرب نیز کمک شایانی می‌کند. درمانگران چینی نیز بر این باورند که نوشیدن چای سبز به صورت مستمر می‌تواند مانع از ابتلا به سرطان کبد شود ؛ همچنین مصرف چای سبز از انباشته شدن چربی در بدن جلوگیری می‌کند .

نوشیدن چای سبز در زمان مناسب اهمیت زیادی دارد، چای سبز مانند چای معمولی موجب کاهش جذب آهن در بدن میشودٰ به همین دلیل بهترین زمان ممکن برای مصرف این چای 2 ساعت بعد از وعده غذایی است.

مصرف چای سبز رادیکال های آزاد که توسط چربی هایی که در کبد بوجود می آیند را از بین میبرد. چای سبز علاوه بر اینکه کبد شمارا از چربی های انباشته شده خلاص می کند از بیماری های کبدی همچون سرطان پیشگیری می کند؛ همچنین آنتی اکسیدان های موجود در این چای که کاتچین نام دارد به کاهش چربی و رفع التهاب کبد بسیار کمک می کند.

برای اینکه برگ های چای سبز تازه بمانند و رایحه خود را از دست ندهند بهتر است ان را در ظرفی تیره بریزید و دور از رطوبت، نور نگهداری کنید تا چای سبز شما مانند اول تازگی و رایحه خود را حفظ کند.

روش دم کردن چای سبز به این گونه است که به ازای هر نفر یک قاشق مربا خوری از این چای را داخل قوری ریخته و به اندازه ی هر قاشق چای خوری که ریخته اید یک لیوان آب جوش به این قوری اضافه کنید؛ سپس بگذارید قوری به مدت 8 دقیقه بماند سپس آن را بنوشید؛ که نوشیدن این چای به درمان کبد چرب بسیار کمک می کند همچنین این چای را میتوانید جایگزینی برای چای سیاه خود قرار دهید.

درمان کبد چرب با دمنوش خارمریم

گیاه خار مریم یا ماریتیغال، از دوران یونان باستان جهت بهبود ناراحتی‌های کبد و صفرا شناخته شده‌است ؛ فلاونوئیدهای اصلی این گیاه که شامل سیلی بین، سیلی کریستین و سیلی دیانین است در مجموع به نام سیلیمارین معرفی شده‌اند ؛
سیلیمارین با القای بازسازی کبد اثرات ضد التهابی ، اثرات ضد فیبروتیکی و اثرات آنتی‌اکسیدانی کمک به بهبود هپاتیت A ، B ، C ، کبد چرب ، سیروز کبدی و یرقان می‌شود.

از گیاه خار مریم برای درمان انواع بیماری های کبدی از جمله کبد چرب استفاده می شود؛ بهترین زمان استفاده از دمنوش خارمریم روزانه سه نوبت آن هم بعد از غذا است. برای درمان کبد چرب میتوان از گیاه خار مریم به عنوان دم کرده استفاده کرد؛که هم گل و هم تخم این گیاه مورد استفاده قرار میگیرد ولی تخم این گیاه دارای خواص درمانی  فراوانی است؛ به همین دلیل در بیشتر موادغذایی یا چای کیسه ای از تخم این گیاه که دارای خواص بینظیر از جمله درمان کبد چرب است استفاده کنید.

انجام آزمایشات که در خصوص خار مریم این است که خار مریم با ویتامین E به کاهش مقاومت انسولین کمک می کند و همچنین موجب بهبود یافتن التهاب و آسیب های کبدی در افرادی که مبتلا به بیماری کبد چرب هستند میشود. این گیاه یکی از موثرترین درمان برای کبد چرب است که موجب کاهش جذب چربی میشود برای درمان این مشکل تنها کافی است 3.5گرم دانه این گیاه را در 150سی سی آب به مدت زمان 10تا15دقیق دم کنید و روزانه سه نوبت آن را میل کنید.

درمان کبد چرب با خارمریم

درمان کبد چرب با خاکشیر

خاکشیر یکی از گیاهانی بسیار مفید است که می‌توانید از آن برای درمان انواع بیماری‌ها استفاده کنید. همچنین مصرف خاکشیر برای درمان کبد چرب و پاکسازی آن بسیار مفید است. این دانه‌ها کبد را از چربی پاکسازی می‌کنند برای این منظور بایستی خاکشیر را با ترنجبین مخلوط کنید. ترکیب خاکشیر با ترنجبین به خصوص در درمان سودا و بلغم تأثیر به سزایی دارد. هم چنین این ترکیب، بهترین نرم‌کننده مزاج های خشک (صفرا و سودا) بوده و رطوبت دهنده به بدن هستند.

دمنوش گیاهی خاکشیر

خارشتر دفع چربی های کبد

دمنوش خارشتر از جمله دارو‌های گیاهی موثر در کنترل و درمان کبد چرب به شمار می‌آیند. این نوشیدنی‌ گیاهی از آنجا که طبعی سرد و‌ تر دارد ، موجب کاهش میزان کلسترول خون می‌شوند و در عین حال به پاکسازی کبد و بدن از سموم و مواد زائد هم کمک می‌کنند. به اعتقاد درمانگران، نوشیدن یک تا ۲ لیوان از دمنوش خارشتر یا ترکیبی از شاه تره ، خارشتر و کاسنی می‌تواند ، تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب و سیروز کبدی داشته باشد و احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را به صفر برساند .

سکنجبین عنصلی

سکنجبین عنصلی را که همان پیاز دشتی و پیاز موش است و عرب ها عنصل می گویند در سکنجبین می جوشانند و آبش را صاف می کنند و روزی یک الی دو قاشق پلو خوری به فاصله 12 ساعت مصرف می کنند.

دارچین

مطالعات بسیاری بر اثر دم‌کرده و همچنین مکمل دارچین بر روی کبد چرب انجام شده است و تقریباً اکثر آن‌ها تأثیر مثبت این ادویه خوراکی بر کبد چرب را تأیید کرده‌اند. دارچین نیز مشابه زردچوبه بهتر است به صورت آسیاب نشده استفاده شود .

درمان کبد چرب با زرد چوبه

محققان باتوجه به آزمایشاتی که درخصوص زرد چوبه انجام دادند به این نتیجه رسیدند که زرد چوبه یک عامل موثر برای درمان کبد چرب است؛ افرادی که زردچوبه را به عنوان ادویه در غذاهای خود استفاده می کنند کبدی قوی تر نسبت به دیگر افراد خواهند داشت؛ که کبد مقاوم هم موجب میشود فرد به بیماری هایی مانند کبد چرب مبتلا نشود واین به دلیلی رخ میدهد که زرد چوبه باعث میشود که ذرات چربی کمتر در کبد ذخیره شود ؛این هم به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در زرد چوبه است.

برای نتیجه گیری عالی از این محصول لازم است با خرید زردچوبه یک چهارم قاشق چای خوری از آن را با دولیوان آب بجوشانید و آن را بنوشید این کار را روزانه باید دوبار انجام دهید تا این مشکل شما به طور کامل رفع شود؛ حتی میتوانید روزانه یک دوم قاشق چای خوری زرد چوبه را در شیر گرم حل کنید و روزانه به مدت یک بار آن را بنوشید.

درمان کبد چرب با زرد چوبه

درمان کبد چرب با زرشک

زرشک ازجمله محصول دارویی است که بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته است از زرشک در گذشته برای درمان انواع بیماری ها استفاده می کردند؛ که در برطرف کردن بیماری های کبدی از جمله کبد چرب موثر است.

این محصول دارای مزاج سرد و خشک است و برای تقویت کبد و رفع مشکلاتی مانند کبد چرب بسیار موثر است؛ زرشک با دارا بودن انواع ویتامین ها در خود مانند ویتامین Bو ویتامین C علاوه براینکه توانسته مشکل کبد چرب را درمان کند در پاکسازی کبد هم نقش دارد.

درمان کبد چرب با سرکه سیب

سرکه سیب یک محصول دارویی است که خواص فراوانی دارد؛ یکی از این خواص درمان طبیعی کبد چرب است که این محصول از انباشته شدن چربی ها در کبد جلوگیری می کند و یک درمان موثر و طبیعی برای مقابله با بیماری کبد چرب است.

سرکه ی سیب علاوه براینکه موجی کاهش وزن در افراد میشود موجب عملکرد بهتر کبد و رفع التهاب های آن نیز میشود.

نحوه استفاده از این محصول به این گونه است که به اندازه یک قاشق چای خوری سرکه سیب را به آب گرم اضافه کنید اگر تمایل دارید مزه آن شیرین شود به آن عسل نیز اضافه کنید و قبل و بعد از غذا آن را مصرف کنید استفاده از این محصول به مدت چند ماه مشکل شمارا درمان کرده و با این بیماری مبارزه کرده و از آن پیشگیری می کند.با استفاده کامل از این محصول شاهد تاثیرات منحصر به فرد سرکه سیب را بر کبد خود مشاهده می کنید.

درمان کبد چرب با سرکه سیب

درمان کبد چرب با دمنوش قاصدک

گیاه قاصدک (Dandelion) یک داروی گیاهی قدرتمند برای رفع بیماری کبد چرب می‌باشد، قاصدک به سم‌زدایی و سوخت و ساز چربی‌های انباشته شده در کبد کمک می‌کند ؛ همچنین عصاره برگ قاصدک به پیشگیری و درمان کبد چرب کمک می‌کند .

طرز تهیه دمنوش قاصدک :

1 قاشق چای‌خوری ریشه قاصد خشک شده به یک فنجان آب گرم اضافه کرده و بعد از ده دقیقه میل کنید ؛ برای طعم بهتر به آن عسل اضافه کنید و 3 باردرهفته مصرف کنید این کار را برای چند هفته انجام دهید.

برای درمان این مشکل ابتدا باید ریشه خشک شده این گیاه را در یک فنجان آب داغ بریزید و مدت زمان 5تا10دقیقه درپوشی برروی آن بگذارید ؛همچنین میتوانید مقداری عسل هم به آن اضافه کنید که هم دمنوش شما خوشمزه تر شود و هم از فواید وخواص عسل هم استفاده کنید؛ اگر روزانه سه فنجان از این دمنوش را به مدت چند هفته استفاده کنید مشکلات کبد شما از جمله بیماری کبد چرب رفع میشود از برگ این گیاه نیز میتوانید در غذاها و سالاد های خود استفاده کنید. بانوانی که باردار هستند وافرادی که دیابت دارند بهتر است از مصرف دمنوش این گیاه خودداری کنند.

دمنوش شاه تره یک پاک کننده قوی

شاه تره باعث دفع سموم از کبد شده و با رقیق کردن خون باعث کاهش کلسترول موجود در رگ‌ها و کبد می‌شوند. استفاده از دمنوش شاتره در طب سنتی برای درمان کبد چرب توصیه شده است ؛ ورزش کردن و استفاده از خواص شاتره برای کبد ، می‌توانند تأثیرات بی‌نظیری در درمان کبد چرب بگذارند.
بهترین زمان خوردن این دمنوش نیم ساعت قبل از غذا یا 2 ساعد بعد از صرف غذا می باشد تا بتواند به هضم غذا و پاکسازی کبد کمک زیادی بکند و باعث نتیجه گیری بهتر می شود.

درمان کبد چرب با پاپایا

در طب سنتی از میوه و دانه پاپایا به عنوان درمان کبد چرب استفاده می کنند که علاوه بر اینکه در چربی سوزی بسیار موثر است در درمان بیماری کبد چرب نیز نقش دارد.

طرز تهیه استفاده از آن برای درمان کبد چرب به این گونه است که 6تا از دانه میوه پاپایا را آسیاب کرده و پودر حاصل شده از آن را با مقدار یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه ترکیب کرده و دوبار درروز آن رابنوشید.

استفاده از این محصول به مدت زمان یک ماه بیماری کبد چرب شما را درمان می کند. همچنین میتوانید از میوه پاپایا برای درمان این بیماری نیز استفاده کنید برای این روش کافیست روزانه یک تکه از این میوه رسیده رابه مقداری  عسل اضافه کنید و آن را مصرف کنید؛ یا پاپایای خام را در سوپ و سالادتان مورد استفاده قرار دهید و آن را میل کنید ؛ تا مشکلات کبد شما از جمله کبد چرب بهبود یابد.

درمان کبد چرب با پاپایا

خاصیت رزماری برای درمان کبد چرب

رزماری گیاهی با خواص بینظیر و فوق العاده است که برای سلامت بدن از جمله کبد بسیار موثر است. همچنین میتوان از آن به عنوان یک چاشنی استفاده کرد. این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی دارد که این آنتی اکسیدان ها موجب میشود که کبد فرد دچار آسیب نشود ؛فرد دچار بیماری کبد چرب نشود. دمنوش رزماری باعث افزایش ترشح صفرا می شود به طوری که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک می کند.
۱۵ گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و ۱۵ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از آن میل کنید.

درمان کبد چرب با زنجبیل

یکی دیگر از شیوه‌های کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام‌های داخلی، قرار دادن دمنوش زنجبیل در برنامه غذایی است ؛ افرادی که در طول هفته 2 تا 3 بار زنجبیل استفاده می‌کنند، می‌توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم ، سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی‌ها بهره ‌مند شوند.
نوشیدن دمنوش زنجبیل نیز در کنترل کبد چرب موثر است ؛ نوشیدن این دمنوش می‌تواند به کاهش جذب چربی در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلای افراد مستعد به این بیماری شود.
مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده‌هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد. همچنین می‌توانید با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، چای زنجبیل درست کنید.

زنجبیل و کمک به درمان چربی کبد

دمنوش پرخاصیت عناب

عناب به جهت اینکه حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان ، ویتامین C، پتاسیم، آهن، پلی فنول ها، ویتامین های گروه B است . برای سم زدایی و بهبود عملکرد کبد بسیار مفید است. ضمن اینکه عناب می‌تواند به درمان بیماری‌های رایج کبدی مثل کبد چرب نیز کمک کند.
تعدادی عناب خشک را در قوری ریخته و بگذارید خوب دم بکشد و روزی یک تا دو لیوان مصرف نمایید.

درمان کبد چرب با سرکه انگبین

سرکه انگبین از نوشیدنی های سنتی ایران است؛ که خواص بینظیر زیادی دارد که این سرکه از ترکیب سرکه سیب و یا انگور باعسل به دست می آید؛ چون هر دوی این ماده برای سلامت بدن مفید هستند به همین دلیل سرکه انگبین به یک محصول با خواص شگفت انگیز زیادی تبدیل میشود.

سرکه انگبین یا سکنجبین که منافع سرکه را دارد دررفع التهابات کبد نیز بسیار موثر است؛  استفاده روزانه یک لیوان از این سرکه میتواند به درمان بیماری کبد چرب کمک کند.

طرز تهیه این سرکه به این گونه است که به مقار دو واحد عرق نعنا را با یک واحد سرکه و دو واحد عسل ترکیب کنید و استفاده کنید؛ تا مشکل کبد چرب شما به طور کامل درمان شود. پس از گذشت سه هفته مصرف این ماده را به مدت یک هفته قطع کنید و اگر تمایل داشتید دوباره مصرف آن را آغاز کنید.

بهتر است شربتی را که تهیه کرده اید در یخچال نگهداری کنید. ترکیبات منحصربه فرد سرکه انگبین موجب شده که بدن را درمقابل انواع بیماری ها ازجمله بیماری کبد حفظ کند و به درمان آن بپردازد.

درمان کبد چرب با لیمو ترش

لیمو از جمله میوه هایی است که خاصیت دارویی فراوانی دارد و یکی از پر طرفدار ترین میوه ها در فصل تابستان و زمستان است؛ لیموی ترش برای درمان بیماری کبد چرب بسیار موثر است.

وجود ویتامین c موجود در لیموی ترش موجب شده است که لیمودر هضم غذا نقش موثری داشته باشد و در درمان و پیشگیری از بیماری های کبد بسیار موثر باشد.

درخت لیمو ترش دارای ارتفاع 4تا5 متری است که میوه آن بعد از رسیدن دارای رنگ زرد میشود؛ که این درخت ها بیشتر در نواحی شمال و جنوب ایران پرورش میابد ؛کشت این درخت فقط در مکان های با آب و هوای گرم امکان دارد.

شاخه های درخت لیمو بسیار بلند وبرروی شاخه های آن برگ های پهن و به رنگ سبز مات وجود دارد و از جمله درختانی است که هر زمان برگ گل و میوه دارد که این میوه ها دراواخر پاییز و اوایل تابستان رسیده تر و آبدار تر میشوند.

مصرف آبی که در آن عصاره لیمو وجود دارد میتواند به درمان و پیشگیری از این بیماری بسیار کمک کند؛ مصرف لیمو کمک می کند تا آنزیم های تولید شده در کبد بیشتر شوند و این امر موجب میشود سموم بدن خنثی شود.

برای درمان خانگی کبد چرب با استفاده از لیمو میتوانید؛ لیمو هارا نصف کنید و آب موجود آن را بگیرید و پس از مخلوط کردن آن با یک لیوان آب آن را روزانه دوبار به مدت چند هفته استفاده کنید؛ همچنین میتوانید پس از گرفتن آب لیمو مقداری از تکه های لیمو را به آن اضافه کنید و در صورت دلخواه مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید تا مشکل کبد شما درمان شود و همچنین نارنجین موجود درلیمو ترش موجب شده است التهابات کبد به طور کامل درمان شود؛ به همین دلیل لیمو ترش یک روش موثر و خانگی برای درمان کبد چرب است.

درمان کبد چرب با روغن زیتون

روغن زیتون که از ریز کردن زیتون و گرفتن روغن آن توسط روش مکانیکی بوجود می آید؛ که این درخت بیشتر در منطقه مدیترانه یافت میشود از روغن زیتون علاوه بر اینکه میتوان به عنوان پخت و پز در غذا از آن استفاده کرد؛ همچنین میتوان روغن زیتون را به عنوان روغن طبیعی و دارویی نیز مورد استفاده قرار داد.

این روغن که یکی از روغن هایی با خواص بینظیر برای بدن است. آنتی اکسیدان های موجود در این روغن موجب شده که این روغن خواص فراوانی داشته باشد؛ افراد از طریق آزمایشات به این نتیجه رسیده اند که روغن زیتون موجب کاهش بیماری های کبد از جمله کبد چرب میشود.

روغن زیتون به دلیل دارا بودن اسید های چرب امگا 3 به درمان و پیشگیری از این بیماری بسیار کمک کرده است و این روغن نسبت به روغن های دیگر سالم تر و با خواص بیشتر است.

این روغن به دلیل کاهش آنزیم های موجود درکبد و کمک به کاهش وزن یک راه حل خانگی برای درمان کبد چرب است؛ این روغن از تجمع و انباشته شدن چربی ها در ناحیه کبد پیشگیری میکند.

برای رفع این مشکل بطور بهتر است با خرید روغن زیتون را با آب لیمو مخلوط کنید؛ هردو ی این مواد در درمان این بیماری نقش دارند؛ برای تولید آن کافیست به مقدار یک قاشق روغن زیتون را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو مخلوط کنید و آن را قبل از صبحانه و زمانی که معده شما خالی است استفاده کنید.

روغن زیتون

درمان کبد چرب با آرتیشو یا کنگر فرنگی

کنگر فرنگی که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد و آن را ارده شاهی می نامند؛ از جمله گیاهانی است که در جنوب اروپا و اطراف مدیترانه یافت میشود؛ همچنین این گیاه در ایران نیز کاشت میشود.

کنگرفرنگی یک نوع گیاه یک ساله است و غنچه ی این گیاه یک ماده خوراکی است برای اینکه این گیاه به طور کامل رشد کند نیازمند شرایطی مانند نور، آب وخاک مورد نیاز است؛ این گیاه از جمله گیاهانی است که نیازمند نور زیادی است؛ همچنین برای رشد بهتر لازم دارد در هفته سه بار آبیاری شود اگر بیش از اندازه مورد نیاز این گیاه آبیاری شود موجب پوسیدن ریشه آن میشود؛ برای اینکه کنگر فرنگی رشد بهتری داشته باشد نیازمند این است که ترکیبی از خاک رس و شن باشد دما نیز در رشد این گیاه بسیار موثر است که این گیاه در زمان روز دردمای 20تا24 درجه سانتی گراد باشد و زمان شب نیز دمای مورد نیاز این گیاه 13درجه سانتی گراد است.

آرتیشو یا کنگر فرنگی

باعث تحریک تشرح صفرا می شود و به دفع توکسین ها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک می کند ؛ ۱۰ تا ۲۰ عدد برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.

این گیاه که در فصل بهار رویش می کند دارای طبیعت گرم و خشک است و دارای خواص فراوانی برای کبد و رفع مشکلات آن از جمله کبد چرب بسیار موثر است؛ کنگر فرنگی زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که غنچه های آن بازنشده باشد.

به دلیل گرم بودن مزاج این مصول بهتر است آن با سرکه خورده شود با کمک این محصول میتوانید بیماری خود را درمان کنید.

کنگر سلول های آسیب دیده موجود در کبد را شناسایی می کنید و در ترمیم آنها نقش دارد؛ این گیاه علاوه براینکه در طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها نقش دارد از آن میتوان در وعده های غذایی نیز استفاده کرد؛ در درمان بیماری های کبد مانند کبد چرب و صفرا نقش زیادی دارد که این به دلیل وجود آنتی اکسیدان هایی در برگ این گیاه است که توانسته اکثر بیماری هارا با عصاره خود شکست دهد.

درمان خانگی کبد چرب با سیر

سیر از خاصیت فراوانی نسبت به بدن برخوردار است ؛ که خاصیت های آن به دلیل وجود ویتامین C،آهن ،کلسیم، منیزیم ،پتاسیم و همچنین ویتامین ب 1، ب2، ب3 است؛ که سیر به دلیل دارا بودن چنین موادی در خود در درمان بسیاری از بیماری ها نقش موثری داشته است.

که سیر از گیاهی که ارتفاع آن به 40 متر میرسد به دست می آید که قسمت زیر زمینی آن که در زیر خاک قرار گرفته از 5 تا12 قطعه که به رنگ خاکستری متمایل به سفید است که در غشای نازکی محصور شده است؛ برگ های آن به رنگ سبز و نواری شکل است و درانتهای ساقه این گیاه گل های صورتی رنگی قرار دارد.

سیر دونوع است؛ نوع اول که دارای پوست سفید و از نوع دیگر سیر بسیار قوی تر است سیر آمریکایی نامیده میشود؛ دومین نوع سیر که نسبت به سیر آمریکایی درشت تر است و قطر آن حدود 8سانتی متر میرسد سیر تاهیتی نام دارد.

سیریک نوع آنتی بیوتیک کاملا طبیعی و قوی است که این ضد قارچ و باکتری است و موجب بهبود سلامتی بدن از جمله کبد میشود؛ از سیر علاوه بر اینکه به عنوان درمان بعضی از بیماری ها استفاده می کنند میتوان آن را به عنوان چاشنی در غذا نیزاستفاده کرد.

طبق مطالعات انجام شده افراد به این نتایج پی برده اند که آنتی اکسیدان های موجود در سیر به درمان کبد چرب بسیار کمک می کند و حتی میتواند خطرات ناشی از بیماری کبد چرب که احتمال دارد بر کبد اتفاق بیفتد کاهش می دهد.

طرز استفاده از سیر به این گونه است که آن به صورت خام استفاده شود؛ اما مزه آن تلخ است و افرادی نمیتوانند آن را استفاده کنند به همین دلیل آن را پخته و به همراه غذا های خود  مصرف می کنند.

همچنین میتوانید از سیر و روغن زیتون که هردو برای درمان کبد چرب موثر هستند استفاده کنید؛ طرز تهیه آن به این گونه است که سیر را با روغن زیتون تفت داده و آن را درسوپ ها و یا خورشت های خود مورد استفاده قرار دهید با این روش ها سیر میتواند وزن شمارا کاهش دهد و موجب بهبود بیماران کبد چرب شود.

درمان کبد چرب با خوردن گردو

گردو یک دانه خوراکی از خانواده گردوییان است؛ که آن  در یک پوسته سخت و سبز رنگ محصور شده است؛ که این  درخت ابتدا در ایران کاشته شده است.

مغز گردو  یک ماده خوراکی و با ارزشی است که به صورت خام مورد استفاده قرار میگیرد؛یک ماده شیرینی است که علاوه بر اینکه آن را دردرمان بسیاری از مشکلات مورد استفاده قرار میدهیم میتوانیم آن را دروعده های غذایی خود استفاده کنیم.

گردو با دارا بودن انواعی آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی پروتئین ها ویتامین ها برای درمان اغلب مشکلات نقشی موثر داشته است که در بهبود عملکرد کبد و رفع مشکلات و بیماری های آن از جمله کبد چرب بسیار موثر است.

نحوه نگهداری از گردو به این گونه است که زمانی که گردو را همراه با پوست آن تهیه کرده اید بهتر است آن را در جای تاریک وخنک و خشک نگهداری کنید؛ که این امر موجب ماندگاری آن میشود. همچنین میتوانید آن را در یخچال زیر 40درجه فارنهایت و در فریزر زیر صفر درجه فارنهایت نگهداری کنید؛ تا بتوانید آن را به مدت یک سال نگهداری کنید گردو با دارا بودن امگا 3توانسته بهبودعملکرد کبد در افراد کمک کند و انواع بیماری های کبدی از جمله کبد چرب را درمان کند.

درمان کبد چرب با قهوه

قهوه یک نوشیدنی بسیار سالم است؛ که این نوشیدنی با دارا بودن انواع آنتی اکسیدان ها توانسته به سلامت بدن و درمان مشکلات کبد کمک کند.

قهوه از گیاهان گلدار که عضو خانواده روناسیان است به دست می آید؛ که این گیاهان گلدار اغلب در مناطق گرمسیر رشد می کنند.

بیشترین آمار کشت قهوه متعلق به برزیل است؛ که کشور برزیل حدود 40درصد قهوه را تامین می کند که از اسیاب شدن این گیاه نوشیدنی قهوه به دست می آید.

ابتدا این گیاه در آفریقا رشد کرده و سپس امروزه در اکثر مناطق جهان همچنین این گیاه به طور میانگین در 70کشور کشت میشود؛ هنگامی که میوه های گیاه قهوه به طور کامل رشد کنند آن را برداشت می کنند و به کشور های دیگر صادر می کنند.

مصرف قهوه میتواند آنزیم های غیر طبیعی در ناحیه کبد را کاهش دهد؛ بیماری کبد چرب با گذر زمان آسیب هایی به کبد افراد وارد می کند که این آسیب ها در افرادی که قهوه مصرف می کنند کمتر از افرادی که قهوه مصرف نمی کننداست.

کافئین موجود در قهوه به کاهش انزیم های کبد در افرادی که به بیماری کبد چرب هستند کمک می کند و این بیماری را به طور کامل درمان و اثرات ناشی از آن را تاحد توان کاهش میدهد. برای کاهش این بیماری روزانه دوسه فنجان قهوه بنوشید که این قهوه بهترین روش برای درمان کبد چرب در افراد است.

دمنوش بابونه ضد کبد چرب

بابونه بری کبد چرب یکی از بهترین نوشیدنی‌ها است.   چای بابونه هضم را آسان می کند و حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها است و به همین دلیل به سم ‌زدایی از کبد کمک می‌کند ؛ مقداری گل بابونه را داخل لیوان آب جوش بریزید و بعد از خنک شدن ، عصر ها آن را بنوشید ؛ برای نتیجه گرفتن از این چای گیاهی مصرف آن برای حداقل دو هفته توصیه می‌شود.

دمنوش بابونه ضد کبد چرب

درمان کبد چرب با شیرین بیان

شیرین بیان یک نوع گیاه خودرو است؛ که ساقه و ریشه آن در طب سنتی از اهمیت بالایی برخوردار است و این  دو قسمت گیاه برای درمان مشکلات مورد استفاده قرار میگیرد.

شیرین بیان حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین B،یتامین E، پتاسیم و منیزیم است.

به شیرین بیان که ریشه شیرین نیز می گویند؛ در درمان کبد چرب موثر است که گیاه آن گیاهی چند ساله است و حدود دومتر رشد می کند؛ ریشه های این گیاه به صورت پراکنده در زمین پخش میشوند.

شیرین بیان علاوه بر اینکه خاصیت دارویی دارد به عنوان شیرین کننده انواع نوشیدنی ها هم مورد استفاده قرار میگیرد؛ مطالعات انجام شده بر روی این گیاه موجب شده افراد به این نتایج برسند که این گیاه یک عامل مهم برای حفاظت کبد درمقابل انواع بیماری ها است و موجب میشود که کبد عملکرد بهتری داشته باشد.

آنتی اکسیدان ها و مقادیر موجود در شیرین بیان موجب شده که این گیاه بتواند سلول های کبد را در مقابل چربی های انباشته شده حفظ کند و آسیب های ناشی از بیماری های کبدی از جمله کبد چرب را کاهش دهد.

افرادی که به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا شده اند بهتر است که از شیرین بیان استفاده کنند که این گیاه از زمان قدیم برای درمان کبد چرب و کاهش وزن مورد استفاده قرار میگرفت.

طرز استفاده از این محصول به این گونه است که به مقدار یک دوم قاشق چایخوری پودر شیرین بیان را به آب داغ بریزید و بگذارید به مدت 10 دقیق دم بکشد و سپس آن را صاف کنید؛ بعد از گذر 10 دقیقه مقداری عسل به آن اضافه کنید؛ روزانه آن را مورد استفاده قرار دهید.

روش دیگر برای استفاده از این محصول به این گونه است؛ که به اندازه یک قاشق غذاخوری از پودر این محصول با مقداری عسل ترکیب کنید و آن را میل کنید.

شما میتوانید مقداری از پودر شیرین بیان را به آبمیوه ای که ان را مینوشید اضافه کنید.

اگر دارو هایی مانند داروی فشار خون و یا از جمله دارو های دیگری استفاده می کنید بهتر است ابتدا با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

افراد باردار و یا بیماران مبتلا به فشار خون بالا، دیابت، بیماری های قلبی بهتر است ابتدا برای مصرف این محصول با پزشک خود صحبت کنند و در صورت نبودن مشکل آن را برای درمان خود  استفاده کنند.

درمان کبد چرب با آمله و با انگور فرنگی هندی

گیاه آمله و یا انگور فرنگی هندی از جمله گیاهانی است که از آن برای درمان انواع بیماری ها استفاده می کنند؛ میوه گیاه آمله طعم تلخی دارد که اندازه میوه آن به اندازه ی گردو است و همچنین این میوه پوست نازکی دارد.

برای اینکه این میوه مورد استفاده قرار گیرد و مزه تلخی آن از دست برود آن را در شیر گاو به مدت سه روزخیس می کنند و سپس آن را میشویند؛ خشک می کنند تا تلخی این میوه از بین برود؛ پس از گذر این مرحله ها به ین محصول شیر آمله گفته میشود.

این درخت در منطقه هندوستان رویش می کند و از جمله گیاهان دارویی است؛طبیعت این گیاه سرد و خشک است.

انگور فرنگی و یا آمله را میتوان علاوه برمصارف دارویی در وعده های غذایی خود نیز استفاده کرد؛ که این محصول دارای کربوهیدرات ها ،یتامین ها ومواد معدنی است.

گیاه آمله سرشار از ویتامین های Cاست که خواص باور نکردنی آن به دلیل دارا بودن چنین مقادیری است.

گیاه آمله بهترین محصول برای محافظت از کبد  در برابر آسیب های ناشی از این بیماری است؛ با مصرف این گیاه میتوانید سموم موجود در کبد را دفع کنید؛ با استفاده این محصول به طور کامل میتوانید بیماری های کبد ازجمله بیماری کبد چرب را درمان کنید.

برای درمان این مشکلات تنها کافیست روزانه چند عدد آمله خام مصرف کنید ؛همچنین میتوانید میوه آمله را در غذای خود مورد استفاده قرار دهید.

روش دوم برای استفاده از آمله به این گونه است که آمله را به طور کامل پودر کنید و یک قاشق غذاخوری از آن را در آب گرم بریزید و روزانه دوبار آن را بنوشید؛ اگر تهیه این ها برایتان دشوار است میتوانید مقداری از پودر آمله را با آبمیوه خود مخلوط کنید؛ آن را مورد استفاده قرار دهید.

ریشه گیاه بابا آدم

این دمنوش دارویی شهرت خود را به واسطه توانایی در پالایش خون کسب کرده است. پژوهش ها نشان داده اند که ریشه بابا آدم حاوی موادی است که فلزات سنگین موجود در خون را از بین می برند. این گیاه دارویی می تواند تولید صفرا را تحریک کرده، و به بازسازی سلول های آسیب دیده کبد نیز کمک می کند.

جعفری

این سبزی باعث تحریک آزاد سازی صفرا می‌شود که در نهایت منجر به سم زدایی از کبد خواهد شد.
جعفری به تولید ماده‌ای به نام Glutathione منجر می‌شود که از کبد در برابر تخریب محافظت خواهد کرد ؛ به کاهش سطح گلوکز خون کمک می‌کند ، گلوکز خون باعث التهاب کبد می‌شود ، بنابراین جعفری ریسک التهاب کبد را کاهش می‌دهد.

پاکسازی کبد با بادرنجبویه

بیماری کبدی چرب غیر الکلی ناشی از التهاب، قند خون بالا و چربی است ؛ دمنوش بادرنجبویه با فعال کردن آنزیم‌هایی که اسید‌های چرب را تجزیه می‌کنند، به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند. بادرنجبویه همچنین فعالیت گلبول‌های سفید و سیتوکین‌های التهابی را در کبد کاهش می‌دهد.

گل صد تومانی

مطالعات نشان می‌دهند دمنوش عصاره گل صد تومانی از بدن در برابر التهاب کبد محافظت می‌کند، زیرا مانع از استرس اکسیداتیو ناشی از آنتی‌ژن‌های شناخته‌شده به عنوان لیپوپلی ساکارید می‌شود. علاوه بر این، گل صد تومانی می‌تواند برای درمان برخی از بیماری‌های کبدی مانند سیروز و هپاتیت استفاده شود.

استفاده از زالزالک کوهی

زالزالک کوهی یکی از دارو های گیاهی است که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد؛ این گیاه به سه نوع یافت میشود زالزالک زرد سیاه و قرمزکه مورد استفاده قرار میگیرد.

زالزالک در مناطقی مانند قزوین، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قم ،همدان، ایلام، فارس و خوزستان رشد می کند.

زالزالک کوهی گیاهی  ازخانواده رز است؛ که این گیاه حاوی مقادیری چون ویتامین B ویتامین C است.

این گیاه از جمله گیاهانی است که تمامی قسمت های آن گل،میوه و برگ آن در درمان انواع بیماری ها نقش موثر دارد.

آنتی اکسیدان های موجود در زالزالک موجب شده است که این محصول از خواص بسیاری برخوردار باشد، زالزالک درمانی موثر برای بیمارانی است که به کبد چرب مبتلا هستند و از اثرات ناشی از بیماری کبد چرب پیشگیری و مقابله می کند.

طرز استفاده از این محصول به این گونه است که  آب را بر روی گاز قرار دهید و بگذارید به مدت 2 دقیقه روی گاز بماند؛ زمانی که آب جوش آمد به مقدار 3یا 4عدد زالزالک کوهی در آن اضافه کنید؛ به مدت زمان 8 الی10دقیقه بگذارید بماند پس از گذشت این زمان زالزالک هایی را که در آن قرار داده بودید از آن خارج کنید ؛آن را درون فنجانی بریزید و بنوشید.

این گیاه درمانی بسیارموثر برای کبد چرب است و ازعوارض های ناشی از این بیماری برروی کبد جلوگیری می کند.

درمان کبد چرب با سبزیجات خام

براساس آزمایشات انجام شده افراد به این نتایج پی برده اند که افرادی که از سبزیجات و میوه ها استفاده کاملی می کنند؛ کمتر از افراد دیگر به این بیماری مبتلا میشوند.

ترکیبات موجود در این سبزیجات در درمان خانگی کبد چرب بسیار موثر است؛ علاوه مصرف این سبزیجات میتواند به درمان انواع بیماری ها از جمله کبد چرب کمک کند.

یکی از روش های دیگر برای پی بردن به خواص آن گرفتن آب آنها است؛ با این عمل علاوه بر اینکه میتوانید بیماری کبد دچرب خود را به طور کامل درمان کنید؛ همچنین میتوانید از عوارض های ناشی که این بیماری به کبد وارد می کند تاحدی پیشگیری کنید.

همچنین استفاده از کلم، کاهو، چغندر، کرفس و گل کلم همه اینها در سم زدایی کبد نقش موثری دارند.

درمان کبد چرب با عرقیات گیاهی

از عرقیات گیاهی موثر برای درمان بیماری کبدچرب شایع میتوان به موراد زیر اشاره کرد، برخی از دمنوش ها اشاره شده را میتوان به صورت عرق نیز استفاده کرد و نتیجه گرفت.

استفاده از عرق کاسنی

کاسنی یکی از گیاهان و عرقیجات معروف در طب سنتی ایران از گذشته تا کنون است. این دمنوش با طبعی سرد، برای پاکسازی کبد از سموم مفید است و با دارا بودن خاصیت پروبیوتیکی، دستگاه گوارش را تنظیم می‌کند. خوردن روزانه دمنوش هفت برگ کاسنی و یا یک استکان عرق کاسنی برای داشتن کبدی سالم توصیه می‌شود.

کاسنی به عنوان درمانی موثر برای انواع بیماری ها مورد استفاده قرار میگیرد؛ عرق کاسنی حاوی مقادیری چون منیزیم ؛ روی و انواع ویتامین ها است.

گیاه کاسنی دارای گل های آبی و ارغوانی است؛ این گیاه در آب و هوای خنک و کمی آفتابی قابل رویش است ودر نور زیاد نمیتواند به طور کامل رشد کند به همین دلیل این گیاه بیشتر در مناطق کوهستانی مانند آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان رشد می کند.

عرق کاسنی که از گیاه کاسنی بوجود می اید طبیعتی سرد دارد و با خرید عرق کاسنی میتواند بیماری کبد چرب را درمان کند و ازعوارض های ناشی این بیماری بر روی کبد جلوگیری کند.

کاسنی برای درمان کبد چرب

طبیعت سرد عرق کاسنی موجب شده است که کلسترول خون را کاهش دهد و به پاکسازی کبد و دفع سموم بدن کمک کند.

استفاده از عرق گیاهی شاتره

استفاده از عرق شاتره در طب سنتی کاربرد زیادی دارد و در درمان انواع بیماری های کبد  مورد استفاده قرار میگیرد.

عرق شاتره که حاصل ازتقطیر گیاه شاتره به دست می آید؛ برای سلامت بدن کاملا مفید است.

طبیعت عرق شاتره سرد است که این موجب شده است که بتواند بیماری کبد چرب را درمان کند و عوارض های ناشی آن را کاهش دهد.

افرادی که طبع سردی دارند بهتر است عرق شاتره را همراه نبات میل کنند.

اگر افراد به درمان کبد چرب توجهی نشان ندهند و به فکر درمان ان نباشند ممکن است این بیماری موجب شود بافت کبد کاملا فرسایش پیدا کند به طوری که این بافت کاملا از بین برود؛ فرد دچار خستگی، تجمع مایعات در ناحیه شکم و بی حالی شود.

برای درمان کبد چرب لازم است عرق شاتره را مورد استفاده قرار دهید؛ طرز استفاده از آن به این گونه است که عرق شاتره و کاسنی که هردو برای درمان بیماری کبد چرب موثر هستند را به طور مساوی باهم ترکیب کنید و آن را مورد استفاده قرار دهید.

اگر این را جایگزین آب خود کنید تاثیرات فراوانی برروی عملکرد کبد خود مشاهده خواهید کرد.

بهترین زمان استفاده از عرق شاتره یک فنجان قبل از هر وعده غذایی است بنابر این عرق شاتره درمانی موثر برای رفع چربی بیش از حد در ناحیه کبد است.

درمان کبد چرب با انواع میوه ها

درمان کبد چرب با انواع میوه ها

1.درمان کبد چرب با موز

موز یکی از میوه های مفید است که مفید بودن آن به دلیل مواد مغذی و پتاسیم موجود در این میوه است.

وجود این مواد در موز  آن را به میوه مفید تبدیل کرده است؛ به همین دلیل موز یکی از بهترین روش ها برای درمان این بیماری و رفع عوارض ناشی از این بیماری است.

این میوه به هضم غذا و دفع سموم بدن بسیار کمک می کند.

موز در مناطق گرم رشد بهتری دارد و این میوه حاوی مقادیری چون ویتامین B،C،A است.

مقادیری چون پروتئین، قند، چربی و فسفر در این میوه دیده میشود و طبیعت این میوه معتدل است.

وجود پتاسیم و مواد مغذی در موز موجب شده است که این میوه بتواند به تصفیه کبد بسیار کمک کند. بنابراین موز یک درمان طبیعی برای بیماری کبد چرب است.

2.خاصیت درمان کبد چرب با سیب سبز

درخت سیب درسراسر جهان کاشته میشود و میوه آن یک میوه سالم و مفید است؛ این درخت میوه های شیرین و گوشتی دارد.

درختان سیب از کاشت دانه بزرگ به دست می آیند؛ میوه این درخت در تمام جهان شناخته شده است و افراد آن را به دلیل طعم شیرین و خواص باورنکردنی آن استفاده می کنند.

پوست این میوه نازک و محکم است و قسمت داخلی آن بسیار آب دار است و هرچه این میوه رسیده تر شود آب دار تر میشود.

مصرف سیب موجب سلامت کبد و عملکرد بهتر آن میشود و موجب کاهش کلسترول و درنتیجه بیماری کبد چرب را درمان می کند و عوارض ناشی از آن را درمان می کند.

3.خاصیت درمان کبد چرب با توت

توت یک میوه خوشمزه ای است که از خانواده انجیریان است، که این میوه مصرف دارویی نیز دارد.

آنتی اکسیدان های موجود در این میوه موجب شده است که بیماری های موجود در کبد همچنین کبد چرب درمان شود و اثرات ناشی از این بیماری نیز بهبود پیدا کند.

بهتر است برای بهبود چربی های انباشته شده درئ ناحیه کبد از این بیماری استفاده کنید.

4.درمان لبو

لبو ،همان چغندر پخته است که دارای مواد مغذی مانند آهن، پتاسیم و فیبر است؛ که لبو از خواص فراوانی برخوردار است.

لبو به عملکرد بهتر کبد کمک می کند هرچه در کبد سموم کمتری وجود داشته باشد کبد بهتر میتواند به فعالیت های خود ادامه دهد که لبو سموم اضافی را از بدن دفع می کند.

لبو بهترین درمان برای رفع کبد چرب است و میتواند از عوارض ناشی آن بیماری که به کبد واد می کند جلوگیری کند.

برای درمان این مشکل تنها لازم است که لبو را به شکل حلقه حلقه در بیاورید سپس آن را خشک کنید و آن را به شکل پودر در بیاورید؛ که بعدها م برای استفاده از آن میتوانید آن را به شکل زعفران دم کنید وبرای رنگ غذا از آن استفاده کنید.

حتی میتوانید برای درمان بیماری کبد از جمله کبد چرب ازآب لبو نیز استفاده کنید .

5.درمان با آووکادو

آووکادو یک میوه سبز رنگ است که هسته ای درشت دارد؛ این میوه در آب و هوای گرم و استوایی  رویش می کند. آووکادو در تامین سلامت بدن و بهبود بیماری ها نقش موثری دارد.

درختان آووکادو در هر زمان برگ های سبز رنگ دارد؛ میوه آووکادو دارای مواد شیمیایی فراوانی است که این مواد شیمیایی میتواند از آسیب هایی که بیماری کبد چرب به بدن وارد می کند جلوگیری و آن را تاحد امکان کاهش می دهد.

در میوه آووکادو یک ترکیب پروتئینی بسیار کوچک وجود دارد که گلوتاتیون نام دارد؛ وجود گلوتاتیون در این میوه موجب شده است که سموم کبد دفع شود و کبد از هرگونه سموم اضافی پاکسازی شود.

برای درمان مشکلات کبدی و بیماری کبد چرب لازم است که این میوه را به طور مستقیم چند ماه استفاده کنید برای درمان مشکلات کبدی لازم است؛ هرهفته از آن میوه 2عدد به طور کامل میل کنید.

6.درمان  با بروکلی

بروکلی که نوعی سبزی و از خانواده کلم ها محسوب میشود خاصیت فراوانی دارد؛ این کلم رنگ سبز تیره ای دارد و ساقه آن نسبتا مقاوم است.

در ابتدای ساقه کلم بروکلی  یک ماده سبز رنگی روییده که آن قسمت سرشار از ویتامین آ و ویتامین سی است.

کلم بروکلی برای اولین بار در ایتالیا و در یکی از شهرستان های آن به نام کالابریا که در جنوب ایتالیا است رشد کرده است؛ این سبزی معمولا به شکل یک بذر کاشته میشود و آن را پس از گذر 80 تا120 روز دیگر برداشت می کنند.

کلم بروکلی در سلامت کبد بسیار نقش دارد و موجب میشود کبد فعالیت خود را به خوبی انجام دهد.

همچنین  این سبزی دارای فیبر بالایی است که فیبر موجود در آن به بهبود گورش غذا بسیار کمک می کند ؛در درمان بیماری کبد چرب بسیار موثر است؛ از اثرات ناشی از این بیماری که به کبد وارد میشود جلوگیری میکند.

برای درمان این مشکل تنها لازم است کلم بروکلی را در وعده های غذایی خود مورد استفاده قرار دهید.

7. درمان کبد چرب با سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین که از خانواده نیلوفر صحرایی و یک گیاهی چند ساله است؛ در آب و هوا و مناطق گرمسیر از جمله آمریکا واندونزی بیشتر رشد می کند؛  که امروزه این محصول در هندوستان، چین، اروپا ،آفریقای شمالی و آسیا نیز کاشت میشود.

این گیاه به دلیل نشاسته بالا دارای شیرینی زیادی است؛ علاوه براینکه بخش زیر زمینی آن مورد استفاده قرار میگیرد؛ اغلب افراد از برگ های آن را به عنوان سبزی مورد استفاده قرار میدهند.

سیب زمینی شیرین دارای گیاهی با شاخه های دراز و در روی زمین است ؛ ساقه های آن قادر به رشد تا حدود 4 متر هستند ؛ریشه های این گیاه که مورد استفاده قرار میگیرد دراز و شیرین هستند همچنین این گیاه میتواند رشد سریعی داشته باشد، قسمت مورد استفاده این گیاه معمولا بخش زیز زمینی ان است.

این گیاه از خواص دارویی بسیاری برخوردار است که اکثر مردم از آن بی خبرهستند؛ سیب زمینی شیرین به دلیل دارا بودن پتانسیم  بالا دردرمان بیماری کبد چرب بسیار موثر است؛ سیب زمینی شیرین دارای ویتامین های B ،ویتامین های C است ؛همچنین  در این نوع سیب زمینی آهن و منیزیم نیز یافت میشود.

با استفاده از سیب زمینی شیرین در وعده غذایی علاوه بر اینکه میتوانید بیماری کبد چرب خودرا درمان کنید میتوانید آسیب های ناشی این بیماری که به کبد وارد می کند جلوگیری کنید.

 

کبد چرب چیست؟

کبد چرب از جمله بیماری هایی است که افراد زیادی از جامعه به خود درگیر کرده است؛ بیماری کبد چرب زمانی رخ می دهد که در کبد چربی وجود داشته باشد؛ وجود اندکی چربی در کبد بسیار طبیعی است اما اگر مقدار آن بیش از پنج در صد باشد در این حالت است که فرد به کبد چرب دچار شده است.

علل مبتلا شدن به این بیماری انباشته شدن چربی در سلول های کبدی است که موجب التهاب سلول ها میشود و این امر موجب میشود که کبد آسیب ببیند.

کبد چرب چیست

نقش کبد در بدن

کبد یا همان جگر قرمز یکی از پرکاربرد ترین عضو بدن بعد از قلب است که در ناحیه حفره شکمی و زیر دیافراگم قرر دارد. از کاربرد کبد میتوان به ترشح صفرا اشاره کرد که این صفرا از ترکیباتی مانند نمک های صفراوی، یون بی کربنات که خاصیت قلیایی دارد ،کلسترول و فسفولپید تشکیل شده است.  که این ترشحات به ابتدای روده باریک (دوازدهه) می ریزند که این صفرا در گوارش چربی ها نقش دارد.

خون موجود در لوله گوارش از سیاهرگ باب کبدی ساخته میشود که این سیاهرگ خون را از روده به کبد می آورد و همچنین مواد مغذی موجود در روده را به سلول های کبدی می رساند. که این سیاهرگ از پیوستن سیاهرگ روده بند بالایی و سیاهرگ طحالی بوجود می آید که این سیاهرگ در جمع آوری خون دستگاه گوارش نقش دارند.

ازعملکرد های اصلی کبد میتوان به سم زدایی آن اشاره کرد. گردش هورمون های اضافی در خون موجب پیدایش این سموم در بدن میشود ولی کبد که مسئولیت حذف سموم ها و متابولیت هورمون هایی که به سلامتی افراد  ضرر می رساند را دارد از نشانه های عملکرد نامطلوب کبد میتوان به افزایش وزن ،مشکلات پوستی و خستگی اشاره کرد. که کبد با عمل تصفیه این سموم را به موادی که به بدن آسیبی نمی رسانند تبدیل کرده است.

در کبد پروتئین هایی به طور دائمی ساخته میشوند که یکی از این پروتئین ها آلبومین نام دارد که یکی از پروتئین های اصلی خون وفاقد کربوهیدرات است.در صورتی که بدن به پروتئین آلبومین که از پروتئین های مهم در پلاسما است نیاز داشته باشد غلظت آلبومین دو برابر افزایش میابد و وظیفه آن حفظ فشار اسمزی خون است.

دومین پروتئینی که به طور دائمی ساخته میشود فیبرینوژن است. فیبرینوژن پروتئینی است که در انعقاد خون نقش بسیار مهمی دارد. هنگام انعقاد خون آنزیم ترومبین آزاد میشود و با فعال شدن آن تبدیل به رشته های نامحلول های فبرین میشود. این پروتئین در کبد ساخته میشود و در زمان بارداری و التهاب سطح خونی ان افزایش پیدا می کند.

نقش کبد در بدن

علل بوجود آمدن بیماری کبد چرب

علت بروز کبد چرب هنوز ناشناخته مانده است ولی افراد به این نتیجه پی برده اند که حدود هفتاد درصد از بیمارانی که به دلیل کبد چرب به دکترمراجعه می کنند چاق هستند؛ همچنین یک نمونه از علت های مهم کبد چرب در افراد دیابت و بالا بودن فشار خون میتواند باشد.

دیابت یک نوع بیماری مزمن است وزمانی که قند خون افراد بالای 96 تا 112 میلی گرم بر دسی لیتر باشد فرد به دیابت دچار میشود؛این بیماری موجب میشود که بدن در مقابل انسولین که کار آن پایین آوردن قند خون است مقاوم شود؛ انسولین دیگر نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد، که این دیابت یک عامل زمینه ای است که فرد به کبد چرب دچار شود.

انجام بسیاری از جراحی ها مانند جراحی بر روی لوزالمعده ،برداشتن کیسه صفرا،برداشت بخشی از روده و معده هم میتواند در بوجود آمدن چربی در کبد نقش داشته باشد.

علل بوجود آمدن بیماری کبد چرب

همچنین از علت های بیماری کبد چرب میتوان به مصرف بعضی از داروهای خاص که موجب بروز این بیماری در بدن میشود اشاره کرد؛عواملی که موجب بروز این بیماری میشود استرس بیش از حد، رژیم غذایی نادرست، غذاهای آماده مانند فست فود ها و اضافه وزن که موجب بروز این بیماری درافراد میشود.

انواع بیماری کبد چرب

انواع کبد چرب در بدن:
سه نوع کبد چرب وجود دارد ، که کبد چرب غیرالکی را می توان با مصرف دمنوش های گیاهی به طور قابل توجهی درمان و پیشگیری کرد .
بیماری کبد چرب الکلی (ALD)
بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)
استاتو هپاتیت غیرالکلی (NASH) و استاتو هپاتیت الکلی

بیماری کبد چرب در افرادی که بسیار الکل مصرف می کنند رایج است و به عنوان کبد چرب الکلی شناخته میشود.این بیماری در افرادی که الکل مصرف نمی کنند به عنوان کبد چرب غیر الکلی شناخته میشود.

که این بیماری کبد چرب غیر الکلی خود دو نوع است. زمانی کبد چرب غیرالکلی از نوع  ساده است که مقدار چربی در کبد بیش از حالت طبیعی باشد اما آسیب کمتری به کبد برساند که نوع ساده عوارض شدیدی به بدن نمی رساند. اگر در کبد فرد چربی همراه با التهاب ها و مشکلات برای سلول های کبدی باشد در این حالت فرد به نوع دوم کبد چرب غیر الکلی یعنی به استئاتوهپاتیت دچار شده که این امر موجب بروز زخم و یا سرطان کبد شود.

کبد چرب حاد بارداری یک مشکل بسیار جدی در زمان بارداری است که در سه ماه اول بارداری این بیماری روی می دهد و خود را با علائمی بروز میدهد. که اگر این مشکل به طور قطعی درمان نشود سلامت مادر و نوزاد به خطر می افتد که دکتر در این حالت به بیمار خود دستور می دهد  که زایمان در اسرع وقت صورت بگیرد.

بانوانی که با این مشکل همراه هستند باید بعد از زایمان نیز پیگیر این مشکل باشند که این نوع بیماری چند هفته بعد از زایمان بهبود پیدا می کند و کبد سلامت خود را به دست می آورد.

چه کسانی به بیماری کبد چرب مبتلا میشوند ؟

1.اگر چه داشتن وزن مناسب برای سلامتی بدن موثر است و موجب میشود که فرد به بیماری کبد چرب مبتلا نشود؛اما افرادی که سعی می کنند درهفته سه کیلو وزن خود را کاهش دهند؛ بدانند که این کاهش وزن عواقبی ناگوار برای بدن دارد؛ از جمله این عواقب سکته ومبتلا شدن به کبد چرب است.

2.مصرف بیش از اندازه تخم مرغ بویژه زرده آن فرد را به بیماری کبد چرب مبتلا می کند؛ همچنین افرادی که به این بیماری مبتلا هستند باید از مصرف تخم مرغ پرهیز کنندو آن را از رژیم غذایی خود به طور کامل حذف کنند.

3.افرادی که غذاهای آماده و سرخ کردنی مصرف می کنند بیشتر در معرض بیماری کبد چرب قرار میگیرند؛ این افرادعلاوه بر اینکه به این بیماری مبتلا میشوند دچار خارش و سوزش شدید پوست هم میشوند.

4.فردی که قند خون آن بالای 96  ت ا112 گرم باشد؛ یعنی آن به بیماری دیابت دچارشده است که این نوع بیماری زمانی روی میدهد که بدن درمقابل انسولین که نقش آن در بدن پایین آوردن قند خون است مقام شده باشد؛  در این حالت انسولین دیگر نمیتواند عملکرد اولیه خود را حفظ کند. دیابت دو نوع دارد افرادی که به دیابت چه دیابت نوع اول و یا دوم مبتلا شده باشند چون بدنشان دیگر انسولین قبول نمی کند ودرمقابل آن مقاوم شده است در این زمان است که فرد به بیماری کبد چرب دچار میشود حتی انسولینی که به آن تزریق می کنند هم به درمان این مشکل کمک نمی کند.

5.داشتن اضافه وزن نیز در مبتلا شدن فرد به این بیماری بسیار نقش دارد؛ وقتی فرد اضافه وزن داشته باشد؛ این امر موجب میشود که تری گلیسیرید موجود در خون بالا برود و فرد را دچار بیماری کبد چرب کند بنابراین کاهش وزن میتواند در مقابله با این بیماری بسیار کمک کند.

6.بعضی از دارو های شیمیایی که افراد بدون تجویز پزشک مصرف می کنند مانند آنتی بیوتیک ها چرک خشکن ها بدون اینکه مشکلات بدن آن ها توسط پزشک تایید شود مصرف می کنند؛ که این دارو ها علاوه براینکه به رفع مشکلات کمک کند اثرات بدی بر روی کبد میگذارند؛ برای استفاده از دارو های خاص ابتدا باید مشکل ما توسط دکتر تایید شود سپس دارو برای معالجه توسط فرد مصرف شود اگر چننین نباشد فرد را با مشکلاات ناگواری روبه رو می کند.

چه کسانی به بیماری کبد چرب مبتلا میشوند ؟

افرادای که به کبد چرب مبتلاهستند ازمصرف چه چیزهایی باید پرهیز کنند؟

  1. استفاده ازپنیر و لبنیات پرچرب برای افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند بسیار مضر است؛ این افراد باید ازمصرف لبنیات پرچرب خودداری کنند؛ زیرا چربی های موجود در این لبنیات پرچرب زیاد است و اگر فرد مبتلا به این بیماری از این محصول استفاده کند کبد فرد دچار مشکلات و تاثیرات ناگواری میشود؛اگر کبد بدن که یکی از پرکاربرد ترین عضو بدن است دچار مشکل شود فعالیت دیگر اندام ها هم مختل میشود.
  2.  زمانی که سدیم موجود درنمک بیش از اندازه وارد بدن شود؛ موجب میشود که فرد به این بیماری دچار شود و مصرف نمک در انباشته شدن چربی در کبد نقش دارد؛ به دلیل اینکه اکثرغذاهای روزانه افراد دارای سدیم است بنابراین بهترین روش برای اینکه سدیم کمتری وارد بدن شود کاهش مصرف نمک روزانه است.
  3.  استفاده بیش از حد قند برای افرادی که به این بیماری مبتلا شدند مضر است؛ افرادی که این بیماری را دارند باید مصرف قند وشکر را به طور کامل از زندگی خود حذف کنند؛ زیرا مصرف قند موجب وخیم تر شدن وضعیت کبد افراد می شود به همین دلیل این افراد میتوانند خرما و عسل راجایگزین شکر و قند کنند تا وضعیت کبد آنها روبه بهبود برود.
  4.  بعضی افراد با وجود اینکه به بیماری کبد چرب مبتلاهستند نوشیدنی های گاز دار مصرف می کنند؛ استفاده از چنین محصولاتی موجب میشود که کبد چرب افراد دروضعیت وخیم قرار گیرد؛ این افراد میتوانند بجای استفاده از چنین محصولاتی از محصولات طبیعی مانند تکه های میوه استفاده کنند.
  5.  افرادی که گوشت قرمز را به طور محدود یعنی به اندازه یک بار در هفته استفاده می کنند؛ مشکلاتی برای بدن آنها همچنین کبد بوجود نمی آید؛ اما کسانی که از گوشت قرمز در وعده غذایی خود بیشتر استفاده میکنند به کبد چرب از نوع غیر الکلی مبتلا میشوند بنابراین باید مصرف آن را در وعده غذایی خود محدود کنند تا بتوانند از این مشکل تاحدی پیشگیری کنند
  6.  آرد سبوس دار به دلیل اینکه فیبر زیادی دارد موجب افزایش قند خون نمیشود ولی استفاده از آرد سفید موجب افزایش قند خون میشود؛ کربوهیدرات های موجود میتواند بدن را از سوختن چربی و تولید انرژی باز دارد و فرد را به بیماری کبدچرب مبتلا کند؛ خستگی زود هنگام افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند به این دلیل است که کربوهیدرات ها بدن را از تولید انرژی باز می دارند ؛این افراد بهتر است آرد جو را جایگزین آرد سفید کنند.
  7.  مصرف نوشیدنی های الکلی برای افرادی که کبدی چرب دارند مضر است؛ استفاده از چنین نوشیدنی هایی سلول های کبد را ازبین میبرد ودرنتیجه موجب میشود فعالیت آن دچار مشکل شود؛ این مشکلات علاوه براینکه موجب ایجاد بیماری هایی مانند سیروز کبدی و کبدچرب میشود همچنین میتواند موجب وخیم شدن وضعیت کبد افرادی که به این مشکلات دچار هستند هم بشود.
  8.  استفاده از غذای سرخ شده و فست فود ها چربی های موجود درکبد را افزایش می دهد و موجب میشود فرد به این بیماری مبتلا شود این غذا ها به دلیل چربی زیاد میتوانند دریافت کالری در بدن افراد را افزایش دهند وموجب شوند  فرد به افزایش وزن دچارشود و افزایش وزن یکی از دلایلی است که فرد را به بیماری کبد چرب مبتلا میکند.

نشانه های کبد چرب در بدن

بیماری کبد چرب علائم و نشانه خاصی ندارد و از طریق آزمایشات میتوان به مبتلا بودن آن پی برد. در بسیاری از افراد کبد  چرب با علائمی قابل توجهی بروز نمی دهد ولی زمانی که فرد احساس خستگی و یا درد در ناحیه بالای شکم را احساس کند احتمال دارد که فرد دچار کبد چرب شده است. همچنین این بیماری میتواند در بعضی افراد عوارضی شدیدی مانند فیبروز کبدی ایجاد کند.

فیبروز کبدی زمانی رخ می دهد که بافت کبد فرد که سالم است دچار آسیب شود درنهایت کبد فرد، دچار زخم و التهاب شود که اگر این مشکل درمان نشود تبدیل به سیروز کبد میشود. که این بیماری فرد را به التهاب شدید کبد دچار می کند. که اگر فرد با این بیماری  مواجه شده باشد علائمی مانند کم شدن اشتها، خستگی شدید،کاهش وزن بی دلیل، استفراغ و تهوع در آنها دیده میشود.

علائم مهمی که در اثر کبد چرب بوجود می آید:

از این علایم مهم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1.زردی رنگ چشم

زردی چشم یکی از علائم مهمی است که در افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا بودند روی می دهد؛در کودکان و بزرگسالان این مشکل به دلیل مشکلات جدی کبدی صورت میگیرد اگر دیدید که رنگ چشم های شما زرد شده اند این نشان دهنده افزایش چربی های انباشته شده در کبد است.

2.پر شدن آب در ناحیه شکم

آب آوردگی شکم که در صورت انباشته شدن بیش از اندازه مایعات در ناحیه شکم صورت میگیرد؛ این مشکل هم در اثر بیماری های شایع کبدی مانند زخم کبد و کبد چرب بوجود می آید که علائم آب اوردگی شکم میتوان به باد کردن شکم وسرانجام  تنگی نفس در افراد اشاره کرد.

• احساس خستگی و بی حالی مداوم
• کاهش وزن و اشتها
• حالت تهوع و گیجی
• ضعف عمومی
• درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم
• سردرگمی، مشکل در تمرکز
• تمایل به خونریزی راحت تر و سریع

کبد چرب بیشتر در چه سنینی رخ می دهد؟

اغلب بیمارانی که به دلیل بیماری کبد چرب به پزشک مراجعه میکنند بین 40 تا 60 سال سن دارند که این بیماری در زنان شایع تراست؛همچنین میتواند درکودکان بالای 10 سال هم این بیماری بروز دهد که در بعضی افراد این بیماری همراه با علائم است و ممکن است این علائم بسیار شدید باشد ولی ممکن است که در بعضی افراد این بیماری هیچ علائمی بروز ندهد.

برای پیشگیری از کبد چرب چه کنیم ؟

برای پیشگیری از این بیماری باید زندگی سالمی را پیش رو بگیرید و وزن بدن خود را کنترل و حفظ کنید؛ حداقل در طول روز 30 دقیقه ورزش برای تامین سلامتی خود بکنید؛ از مصرف الکل دوری کنید؛ مصرف غذاهایی که سرشار از چربی های اشباع، چربی های ترانس و کربوهیدرات های تصفیه شده اند کاهش دهید؛ هر لحظه به برای کنترل قند خون، کلسترول خون به دکتر مراجعه کنید.

انجام این موضوعات علاوه براینکه به پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری کبد چرب کمک می کند همچنین دیگر اعضای بدنم را نیز از بیماری های خاص خود حفظ می کند.

برای پیشگیری از کبد چرب چه کنیم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من