رزماری، جادوگری ماهر

فهرست مطلب

امروزه گیاه رزماری را می‌توان در بسیاری از پارک‌ها و فضاهای سبز شهر‌های ایران مشاهده کرد شما می‌توانید با کاشت و پرورش گیاه رزماری در باغچه یا گلدان در محیط خانه و آپارتمان، همیشه برای پخت و پز از برگ تازه گیاه رزماری استفاده کنید و عطر آرامش بخش این گیاه را به محیط زندگی خود بیافزایید؛ رزماری منبع بالای انواع ویتامین های A ، C ، B6 و آهن، کلسیم، پتاسیم و فیبر است، در ادامه متن با خواص رزماری آشنا خواهید شد در صورت تمایل تا انتهای متن ما را همراهی نمایید.

عطاری آنلاین سحرانا تولید کننده انواع محصولات طبیعی و گیاهی با کیفیت بالا می باشد.

رزماری، جادوگری ماهر

معرفی گیاه رزماری


رزماری گیاهی از خانواده rosmarinus officinalis و نعناعیان است و از سیستم ریشه ای رشته ای تشکیل شده است دارای ساقه های چوبی، برگ های سوزنی، معطر و همیشه سبز است این گیاه در فصل بهار و اواخر تابستان گل دهی می کند و گلهایی به رنگ های صورتی، بنفش یا آبی در انتهای شاخه های آن ظاهر می شود؛ در مناطق مدیترانه به صورت فراوان یافت می شود، طبع گرم و خشکی دارد و یونانی ها برای کمک به حافظه و تحریک مغز از رزماری استفاده می کنند که در افزایش حافظه تأثیر بسیار زیادی دارد و حاوی مواد شیمیایی گیاهی از جمله اسید رزمارینیک، کافور، اسید کافئیک، اسید اورسولیک، اسید بتولینیک، اسید کارنوزیک و کارنوزول است می توان گفت رزماری دارای 10 الی 20 درصد کافور نیز هست.
یکی از ادویه هایی که بالاترین مقدار آنتی اکسیدان را داراست رزماری می باشد که به مبارزه با باکتری ها و سرطان می پردازد، رزماری علاوه بر خاصیت های فراوانی که دارد عطر دل انگیزش سبب تندرستی بدن گشته و به اصطلاح دوست بدن است؛ از رزماری به روش های مختلفی مانند پودر، چای، روغن و عصاره استفاده می شود که اثرات مختلفی نیز دارند.

فرایند های رزماری


از فواید بیشمار رزماری خواص ضد میکروبی، ضد جهش زایی و عامل پیشگیری کننده شیمیایی است که در صنعت پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد که از ارزش دارویی بسیار بالایی برخوردار است، از فرایندهای اصلی این گیاه می توان به اسانس و روغن رزماری اشاره کرد که فراورده های زیبایی مثل شامپو و کرم و پماد نیز از این گیاه تولید می شود.
اسانس رزماری از تقطیر شاخه های گلدار و تازه این گیاه به دست می آید و بیشتر در صنعت ادکلن سازی به ویژه عطرهای مردانه استفاده می شود، همچنین موجب خونرسانی به پوست و اتساع عروق می گردد و موجب تغذیه بهتر فولیکول های مو شده و شوره سر را برطرف می کند و موهای نازک را ضخیم تر می نماید.
روغن رزماری نیز با عصاره گیری از برگ ها و گل های این گیاه به دست می آید که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، آنتی کسیدانی و ضد سرطانی و ضد میکروبی دارد، روغن رزماری را می توان برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، بیماری های عروق کرونر، مسمومیت های کبدی و تنگی نفس استفاده کرد.
گیاه رزماری نیز از کبد محافظت کرده و به عنوان یک درمان مؤثر برای آلزایمر و التهاب و سرطان محسوب می شود

فرایند های رزماری

کاربردهای آشپزی رزماری


رزماری گیاهی تزیینی است که بعد از کشت، برگ ها و گلهای آن را جدا کرده و برای مصارف غذایی و دارویی استفاده می کنند از برگ ها برای طعم دهی به انواع غذا های گوشتی و سوخاری ها و سالادها استفاده می کنند البته می‌توانید پودر برگ خشک شده این گیاه را با انواع ادویه‌ها مخلوط کرده و یک ترکیب عالی برای خوش عطر شدن انواع خورشت و سوپ ایجاد کنید رایحه و طعمی که رزماری دارد مکمل بسیاری از غذاهاست و عطر خردل مانندی دارد عصاره رزماری ماندگاری و ثبات حرارتی روغن های حاوی امگا 3 را که مستعد خراب شدن و بوی بد هستند را بهبود می بخشد؛ با خرید روغن رزماری میتوانید برای خوشبو کردن بدن و اتاق به شکل بخور استفاده کنید.


تقویت عملکرد مغز از خواص رزماری


رزماری باعث بهبود عملکرد و تقویت حافظه می گردد و به میزان زیادی افسردگی را برطرف کرده و سطح هوشیاری فرد را بالا می برد کسانی که در سنین سالمندی هستند با استفاده از 750 گرم پودر رزماری سرعت حافظه شان بهبود می یابد؛ اسیدهای موجود در رزماری از نورون های مغز در برابر فشارهای عصبی و استرس ها محافظت می کنند و از آلزایمر، تورم و لخته شدن خون در مغز جلوگیری می کند.


رزماری و مبارزه با سرطان


ترکیبات رزماری دارای خواص ضد سرطانی بسیاری است که تاثیر زیادی بر روی سرطان پروستات، پوست و روده بزرگ دارد، بعضی از اجزای فعال رزماری رشد سلول های سرطانی را متوقف کرده و باعث بهبود سلامت بدن می شود.


تسکین درد از خواص رزماری

از گیاه رزماری برای تسکین درد مفاصل و عضلات استفاده می کنند، اگر به داروخانه ها مراجعه کنید و پماد ضد درد بخواهید پماد رزماری را به شما پیشنهاد خواهد داد حتی افرادی که دچار میگرن هستند می تواندد با بو کردن برگ های تازه رزماری یا ماساژ سینوس ها و پیشانی با روغن آن سر درد خود را علاج کنند، البته کسانی که دارای طبع گرم و خشکی هستند در مصرف دمنوش رزماری دقت نمایند تا سردردشان افزایش نیابد البته می توان گفت رزماری همانند داروی استامینوفن عمل می کند و یک ضد درد طبیعی است.

تسکین درد از خواص رزماری

تقویت سیستم ایمنی بدن از خواص رزماری


رزماری گیاه معطریست که حاوی مقادیر بالای ویتامین c است که در برگ ها و گلهای تازه آن یافت می شود که از بروز بیماری های عفونی جلوگیری کرده و بدن را در برابر ویروس ها مقاوم می کند و بدین ترتیب یک خط دفاعی در سامانه ایمنی بدن شکل می دهد که موجب تقویت بدن در برابر انواع بیماری ها می شود.

کاهش استرس و دلهره


شما برای برطرف کردن نگرانی و اضطراب می توانید از آروماتراپی یا رایحه درمانی استفاده کنید که عطر و بوی این گیاه خلق و خوی شما را بهتر کرده و استرس را کاهش می دهد و علاوه بر آن موجب تنظیم ضربان قلب نیز می شود.

گیاه رزماری خوشبو کننده دهان


رزماری گیاه ضد باکتریایی است که عطر بی نظیر برگ ها و گلهای آن یک خوشبو کننده طبیعی و عالی دهان محسوب می شود که در سلامت دهان و دندان نیز مؤثر است شما با غرغره کردن مقداری از دمنوش سرد شده رزماری می توانید باکتری های دهان و بوی بد آن را از بین ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *