غوره در واقع همان انگور سبز نارس است که چند هفته قبل از رسیدن انگور می توان آن را برداشت کرد. برخلاف تصور این نوع انگور فواید بسیاری برای سلامتی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است به شرطی که به اندازه مورد استفاده قرار گیرد. از جمله فواید غوره این است که عطش را از بین می برد، در تقویت معده و کبد مفید است و برای رفع استفراغ و اسهال نیز مفید است.  از غوره برای تهیه رب نیز استفاده می شود. در ادامه با فواید غوره و رب غوره آشنا خواهیم شد.

غوره چیست؟

غوره یکی از مواد غذایی غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامتی و پوست انسان مفید است.
خاصیت آنتی اکسیدانی غوره
غوره سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و از ایجاد سرطان و انواع تومورها در بدن جلوگیری می کند.
برخی شواهد نشان می دهد که غوره حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به انگور رسیده است که توانایی آن را برای مبارزه با تومورها و رادیکال های آزاد در بدن افزایش می دهد.

غوره چیست

کاهش فشار خون

برخی شواهد حاکی از آن است که خوردن غوره برای یک دوره زمانی خاص باعث کاهش فشار در افراد مبتلا به فشار خون بالا می‌شود. از آب غوره و رب غوره می توان برای درمان فشار خون بالا استفاده کرد.
فشار خون بالا خطرات بسیاری را برای سلامتی بدن و قلب به دنبال دارد و می تواند باعث آسیب به شریان های اصلی و بافت های مختلف بدن شود.

سلامتی استخوان ها

غوره حاوی بسیاری از مواد معدنی مهم برای حفظ سلامت استخوان ها مانند کلسیم ، منیزیم و پتاسیم است و همچنین حاوی مواد دیگری است که تراکم استخوان را افزایش می دهد.

کاهش کلسترول

برخی از شواهد نشان می دهد که خوردن غوره علاوه بر کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی ، سطح کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد. در واقع غوره نسبت کلسترول خوب را در بدن افزایش می دهد و تری گلیسیرید را کاهش می دهد. بالا بودن سطح کلسترول احتمال گرفتگی عروق و بیماری های قلبی را افزایش می دهد و ممکن است باعث اختلال در خونرسانی به بافت های مختلف بدن شود. همچنین بروز سکته های قلبی و مغزی نیز در اثر تصلب شرایین صورت می گیرد.

کاهش کلسترول

عوارض و خطرات جانبی غوره

غوره در کنار تمام فوایدی که برای بدن دارد می تواند مضرات نیز داشته باشد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-افزایش احتمال خونریزی یکی از خطرات جانبی مصرف بیش از حد غوره است. غوره روند لخته شدن خون را در بدن کاهش می دهد، بنابراین ممکن است در صورت بروز برخی کبودی ها احتمال خونریزی را افزایش دهد.
در چنین مواردی توصیه می شود قبل از انجام هر گونه جراحی از خوردن غوره و فرآورده های آن خودداری کنید تا خونریزی حین عمل جراحی نداشته باشد.

-خوردن مقدار زیادی غوره ممکن است عوارض جانبی مانند اسهال و اسید معده ایجاد کند.

-برخی از افراد به غوره حساسیت دارند که مصرف آن در این گونه افراد باعث ایجاد برخی عوارض جانبی مانند موارد زیر می شود:
-اختلالات معده؛
-سوء هاضمه.
-تهوع و استفراغ.
-گلو درد.
-مشکلات عضلانی.

-خانم های باردار و شیرده بهتر است از مصرف غوره خودداری کنند چون هنوز شواهد علمی و مطالعات کافی در مورد بی خطر بودن غوره برای این گروه از افراد وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *